Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 20, 2012 0:45 Re: Cment Wolski. Potrzebna karma. Chrypek Odszedł za TM.

meggi 2 pisze:Zapytam jak z sekcją to są na pewno spore koszty, a za leczenie Chrypka też trzeba zaplacić , na koncie wolszczaków jest 60zł.

Na SGGW kosztuje około 250zł ale jeśli był otruty,to każdy dobry wet jest w stanie stwierdzić jaka to trucizna.Tak było w przypadku moich kajetańskich działkowych,wet stwierdził,że była to kumaryna.Też dostawały krwotoku :(
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Czw gru 20, 2012 2:39 Re: Cment Wolski.Chrypek Odszedł[`].Potrzebne finanse na sek

mają tak ciężkie życie, bezdomne, wyrzucone, komu przeszkadzają, co zawiniły :?:
jak można nie mieć litości nad słabszym, to po prostu podłe, bez granic...podłe
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Czw gru 20, 2012 11:56 Re: Cment Wolski.Chrypek Odszedł[`].Potrzebne finanse na sek

Brak słów .... w takich sytuacjach jest mi wstyd ,że jestem człowiekiem.
Tam dom Twój gdzie kot Twój...

agreka

Od: Sob lut 18, 2012 18:35

Post » Czw gru 20, 2012 13:40 Re: Cment Wolski.Chrypek Odszedł[`].Potrzebne finanse na sek

nosz.. :evil: :evil: :evil:

dorzucę się grosik do sekcji jeśli trzeba. Czy ktoś miał taką sytuację i udało się cokolwiek wskórać sposobem, o którym napisała mziel? Jak je chronić teraz? Ręce opadają :cry:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt gru 21, 2012 0:11 Re: Cment Wolski.Chrypek Odszedł[`].Potrzebne finanse na sek

Szlag
Nie ma sposobu
Całkiem błędne koło: jak się przyzwyczają, że człowiek czasem coś podrzuci, to zjedzą i co innego
Okropnie mi żal kociska... dorzucę grosz tylko poproszę konto na pw, bo musiałam wyczyścić skrzynkę
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Pt gru 21, 2012 0:16 Re: Cment Wolski.Chrypek Odszedł[`].Potrzebne finanse na sek

Ja też sie dorzucę do kosztów sekcji, jak co to prosze info na pw.
Może warto poprosic policję , czy straz o interwencyjną rozmowę o czynie karalnym jakim jest pozbawianie zycia zwierząt wolnozyjących. Takie gnidy to tchórze- boja się władzy- może popoże to coś :?:
A jak nie to nachodzić rodzinę - ciekawe czy zona - o ile ją ma podziela takie postępowanie :?:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob gru 22, 2012 22:21 Re: Cment Wolski. Potrzebna karma. Chrypek Odszedł za TM.

meggi 2 pisze:W czwartek jak byłam na cmentarzu to Chrypek z apetytem pochłonął sporo jedzonka z puszki, wyglądał jak poniżej.
Obrazek
Pani Bożena dziś powiedziała, że spełniają się obietnice nowego pana kierownika cmentarza ,
który kilka miesięcy wcześniej odgrażał się , że jak karmiciele sami nie przestaną dokarmiać kotów to on spowoduje , że nie będzie kogo karmić i chyba do tego dochodzi.
Chrypek dostał krwotoku z pyszczka i jelit. :(

Dziś też pojawił się na karmieniu w fatalnym stanie kot podobny do Chrypka - Rysio, siedział skulony nic nie jadł nie mógł nic przełykać. Nie wiem co robić w tej sytuacji, widze , że zostałam sama z karmicielami ( starszymi osobami, ktore mi zgłaszają problemy).
Smutno, że warszawskie koty obchodzą tak mało osób, ja zrezygnuje z prowadzenia wątku, może jest ktoś chętny do jego prowadzenia będzie miał szczęśliwą ręke dla wolszczaków.

Jeśli chodzi o kierownika to jest radny gminy Wawer i tyle Pani wiesia i Ja zgłaszalłysmy na policje ale jak zwykle prokurator umozył
Jutro ide dostana ciepłe mokre i mleko zostawie duzo suchego Prosba dla innych karmiacych nie zostawiac misek poczekać az zjedza a suche i wode tylko tam gdzie nie widac nie dawajmy im powodów do żekomego zasmiecania cm itd wiadomo o co chodzi Pozdrawiam i zapraszam do pudła przy moim stoisku miedzy cmentarze i nie jestem zwolenniczką tego żeby wszystkim mówić o miejscach karmienia wróg nie spi i mniejsze zamieszanie ci którzy karmia to wiedza co i jak
Naprawde jak ktos chce pomóc to wie gdzie nas znależc
Wielkie świateczne podziekowania dla dotychczasowych darczyńców szczególnie tych stałych z dużych bloków przy cm :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kwiaciarka Bożena

Od: Nie lis 20, 2011 19:20

Post » Pon gru 24, 2012 1:29 Re: Cment Wolski.Chrypek Odszedł[`].Potrzebne finanse na sek

Obrazek
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pon gru 24, 2012 16:36 Re: Cment Wolski.Chrypek Odszedł[`].Potrzebne finanse na sek

Pogodnych Świąt Bożego Narodzenia
oraz sukcesów i pomyślności
w nadchodzącym Nowym Roku
dla wszystkich osób wspomagających
koty na cmentarzu wolskim
oraz sympatykom naszego wątku.Obrazek

Obrazek
może nasze wolszczaki dziś przemówią do nas.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Wto gru 25, 2012 13:33 Re: Cment Wolski.Chrypek Odszedł[`].Potrzebne finanse na sek

Najserdeczniejsze życzenia dla
wszystkich dzielnych karmicielek cmentarniaków!!!
:kotek: :s5:
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Pt gru 28, 2012 19:23 Re: Cment Wolski.Chrypek Odszedł[`].Potrzebne finanse na sek

Co do sekcji Chrypka to było to niemożliwe bo już następnego dnia został zabrany do utylizacji. Kot Rysio też chyba nie żyje, pani Wiesia już go nie widziała 10 dni.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt sty 04, 2013 19:33 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

Jak wolszczaki w nowym roku?
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Pt sty 04, 2013 22:30 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

masakra :( na górce są dwa nowe, młode koty. zadbane, nie wiem, kiedy się pojawiły? tydzień temu ich na pewno nie było. burasek się trochę boi, za to czarnuszek pcha się na ręce, ugniata, mruczy, na rękach wywala brzuszek do głaskania. ile to potrwa? :(
Miź był na cmentarzu DOBĘ, już zdążyli mu przestawić szczękę i pogruchotać skroń. Na górce w zeszłym miesiącu zginęły dwa najbardziej śmiałe koty, najprawdopodobniej otrute.
a co z takim pieszczochem? to duży, dorodny, zadbany młody kocurek. czarny. strasznie mruczy i chce na ręce :(((

mogłabym go przetrzymać koło miesiąca, najdalej do końca lutego, ale potem wyjeżdżam z PL i musi mieć zapewniony jakiś DT :(
dodaję foty:

Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pt sty 04, 2013 23:36 przez Fleur, łącznie edytowano 1 raz

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pt sty 04, 2013 23:31 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

No tak, święta...
i co z kociną? :(
Może wydarzenie na fb?

Wciąż uważam, że należałoby zgłosić sprawę chociażby Straży Miejskiej, skoro jakiś skrwsn truł koty!!!
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Pt sty 04, 2013 23:58 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

Fleur, jak zdecydujesz się na DT to mogę zamieścić ogłoszenie w lutowym numerze FELINS. Mogę także rozesłać wieści na innym forum.
Zapraszamy! Nowa strona!
Obrazek

Roulett

Od: Sob paź 17, 2009 15:08

[poprzednia][następna]