Złotooka szylcia już w domu!!! Merka ma koleżankę, Kolię.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 19, 2012 13:55 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro gru 19, 2012 17:54 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

A tu specjalnie dla Lenki , film instruktażowy , jak powinna zachowywać się kocia niania.
Prawdę mówiąc sama jestem w szoku , ale mi przejdzie :

http://www.smog.pl/wideo/57335/po_co_ci ... masz_kota/

Zaufanie do kota 8O i do dziecka 8O i jednak jestem jeszcze "trochi" w szoku.

Lenka - paczaj i uczaj się 8O
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro gru 19, 2012 18:16 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Dopiero znalazłam chwilę i zaglądam do Lenki-widzę że wszystko pod pełną kontrolą :ok: kiedyś też nie przepadałam za kotami-miałam psa i jak podrzucili kilkudniowego Maxa to Amik zajmował się jego wychowaniem :D ,budził mnie w nocy co 2 godz nakarmić maluszka w koszyczku-póżniej rządził oczywiście kot.Dlatego miałam innego kota-potrafił wilczury przeganiać zza bloku-tak więc myślę że Lenka sobie poradzi-bo dużo miała z Maxa charakteru :1luvu: W domu żałoba,Żwiruś płacze przy drzwiach-mało je,tęsknimy-ale liczyłam się z tym że Lenka musi znależć dom-dziękujemy Kasiu.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Śro gru 19, 2012 21:43 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

jaga1666 a Żwiruś jakie ma barwy klubowe ? Bo się zagubiłam i nie mogę go znaleźć na wątku.

Lenka jako tortie musi mieć szczęście, przecież nie tylko je przynosi, jest nim wypełniona :ok:

Domku Lenki jesteś Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Czw gru 20, 2012 0:16 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Lenka jest fantastycznym kotem :1luvu:
Już się bawi na całego, sprawdza które miejsce do spania najwygodniejsze, apetycik wrócił. Wszędzie jej pełno. Zaczyna ją korcić zwiedzanie reszty domu, ale najlepiej jeszcze czuje się w swoim "azylu". W końcu możemy popodziwiać jej niezwykłą urodę, bo nie siedzi cały czas zszyta w jakimś kącie. Jest cudna, wygląda jak zmieszanie czarnuszka z buraskiem :) I te wiecznie zdziwione oczyska :1luvu:
Z małą powoli zaczynają tworzyć zgrany duet :) Nie ma ŻADNEGO problemu.
Mam trochę fotek, ale dziś już nie dam rady wrzucić.

Ona jest bardzo delikatna, jak łapie w zabawie za rękę czy pazurkami czy gryzie, to robi to z ogromnym wyczuciem :1luvu:

Acha, Lenka została przechrzczona na Merkawa, w skrócie Merka. Lenkę mamy sunię na tymczasie i wcześniej też taka sunia była, nijak nam nie pasowało do kici:)

Kasia Pe

Od: Pon sie 11, 2003 23:36

Post » Czw gru 20, 2012 5:33 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Niech się nazywa i Hermenegilda, najważniejsze, że kotka odnalazła się u Was.Oczy ma piękne, od początku o tym pisałam, takie ogromne, prawda? Futerko powinna mieć mięciutkie, przemiłe w dotyku, jak to szylkretki, ale na to trzeba poczekać.
Zmieniam temat i przenosimy na koty? :lol:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw gru 20, 2012 9:55 Re: Złotooka szylcia już w domu!!! Już nie Lena, a Merka.

NO TO BOMBA :1luvu: DZIĘKUJEMY KASIU :1luvu: CZEKAMY NA FOTKI :1luvu:

jaga1666

Post » Czw gru 20, 2012 11:20 Re: Złotooka szylcia już w domu!!! Już nie Lena, a Merka.

Finał doskonały, oby tylko takie się trafiały,
Nawet człowiek nie czuje, jak mu się rymuje. :)
:ok:

Monika_Krk

Post » Czw gru 20, 2012 13:28 Re: Lena, szylkretka(tortie) o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Monika_Krk pisze:jaga1666 a Żwiruś jakie ma barwy klubowe ? Bo się zagubiłam i nie mogę go znaleźć na wątku.

Lenka jako tortie musi mieć szczęście, przecież nie tylko je przynosi, jest nim wypełniona :ok:

Domku Lenki jesteś Obrazek

A jakie mają być koty u jagi-tylko czarneObrazekŻwiruś i KasiaObrazeki mój nieodżałowany MaxObrazek

jaga1666

Post » Czw gru 20, 2012 15:52 Re: Złotooka szylcia już w domu!!! Już nie Lena, a Merka.

O matko 8O Żwirek jesteś czarny jak noc Kairu, a oko zielone jak szmaragdy Kairu.
A jaka minka, smutna nieco na jednym zdjęciu, to chyba po Lena-Merce :) ?
A na innych zdjęciu wygląda jakby coś knuł w rozumku :mrgreen:
Świetny jest.

W takim razie dla was też wierszyk o czarnym kocie ( już jednemu Węgielkowi go podrzuciłam ) .
Bardzo w temacie i mądry.

Wiersz Pana Franciszka Klimki pt. " Czarny Kot"

Mówią, że czarny kot przynosi pecha.
Chciałem ten pogląd zbadać naukowo,
czy to wrodzona taka kocia cecha,
czy tylko ludzie plotą to i owo.

Sprawy nauki nie są w mojej gestii
a nad tą sprawą niejeden się trudzi,
więc poprosiłem o pomoc w tej kwestii
prócz czarnych kotów – grupę mądrych ludzi.

Badano temat z każdej chyba strony,
z punktu widzenia człowieka i kota
i został problem wciąż niewyjaśniony:
skąd u niektórych aż taka głupota.

I chociaż każdy miał teorię własną,
efekt dociekań był zgodny i szczery:
Pecha przynoszą – co stwierdzono jasno -
wyłącznie czarne ludzkie charaktery.

:kotek:

To będzie i dla Żwirka i dla Maksa za Tęczowym Mostem.

Monika_Krk

Post » Pt gru 21, 2012 1:14 Re: Złotooka szylcia już w domu!!! Już nie Lena, a Merka.

Mercia klimatyzuje się i rozrabia :1luvu: Wynajduje sobie coraz to ciekawsze zabawki 8O Musimy jej drapak kupić, bo niedługo wszystkie fotele i dywan będą puchate :wink:

Tutaj pierwszego dnia:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kasia Pe

Post » Pt gru 21, 2012 1:16 Re: Złotooka szylcia już w domu!!! Już nie Lena, a Merka.

Następny dzień, powoli pokazujemy się światu :)
Obrazek

A tu już pomagamy Pańci w pracy:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kasia Pe

Post » Pt gru 21, 2012 1:18 Re: Złotooka szylcia już w domu!!! Już nie Lena, a Merka.

Śliczne zdjęcia, kotka rezolutka, dziewczynka słodziutka :D
Pięknie Merka się zaaklimatyzowała od razu widać. I taka kontaktowa jest, wszędobylska.
Tylko niech małej zadań z matmy nie rozwiązuje :mrgreen: dziecko musi się samo "naumieć" :wink:
Ostatnio edytowano Pt gru 21, 2012 1:20 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz

Monika_Krk

Post » Pt gru 21, 2012 1:19 Re: Złotooka szylcia już w domu!!! Już nie Lena, a Merka.

Pełne porozumienie z Hanią:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu ulubiona zabawka Merki :)
Obrazek

Kasia Pe

Post » Pt gru 21, 2012 1:21 Re: Złotooka szylcia już w domu!!! Już nie Lena, a Merka.

Uf, wreszcie się zmęczyła :)
Obrazek

Te oczy :1luvu:
Obrazek

Tyle na razie :)

Kasia Pe

[poprzednia][następna]