Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 17, 2012 21:23 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Konkrety, bo czas ucieka...

Kto zajmuje się adopcją tych kotów i ma kontakt z tą kobietą? Tak jak tu zostało wyżej zacytowane. Znalazłam poki co 2 osoby chętne na przygarnięcie kota. Jedna z osób raczej w ramach domu tymczasowego, ale lepsze to, niż nic. Druga na stałe. Chcę podać tym osobom kontakt do kogoś, kto mógłby się z tymi dziewczynami umówić i pojechać do wlaścicielki, aby wszystko załatwić.

Goethia

Od: Sob gru 15, 2012 19:34

Post » Wto gru 18, 2012 1:35 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

:!:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Wto gru 18, 2012 9:11 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Goethia pisze:Konkrety, bo czas ucieka...

Kto zajmuje się adopcją tych kotów i ma kontakt z tą kobietą? Tak jak tu zostało wyżej zacytowane. Znalazłam poki co 2 osoby chętne na przygarnięcie kota. Jedna z osób raczej w ramach domu tymczasowego, ale lepsze to, niż nic. Druga na stałe. Chcę podać tym osobom kontakt do kogoś, kto mógłby się z tymi dziewczynami umówić i pojechać do wlaścicielki, aby wszystko załatwić.

Nie mamy jednej osoby "wyznaczonej" do tego zadania.
Ponieważ wszystkie pracujemy, w miarę możliwości zajmuje się tym kilka osób.
Ale podałam Ci swój nr telefonu na pw.
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Wto gru 18, 2012 10:20 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Kassja, może dobrym pomysłem byłoby zrobienie takiego "zbiorczego" ogłoszenia z całym opisem sytuacji i kotami do adopcji? Robiliśmy takie przy okazji pomocy kotom z Wólki Zaleskiej. Ogłoszenie zostało umieszczone na wielu portalach. Dodatkowo w wersji papierowej do wydrukowania i powieszenia gdzie się da. Zrobione było takie zbiorcze zdjęcie:
Obrazek

Może na stronie Kotkowa udałoby się umieścić apel i prośbę o pomoc?

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Wto gru 18, 2012 10:34 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Oczywiście, na stronie Kotkowa ta informacja już jest:
http://kotkowo.pl/index.php?option=com_ ... &Itemid=33
A pomysł ze zbiorczym foto jest bardzo dobry. Tylko w Wólce łatwiej można było współpracować z Dużymi, tutaj to jest dużo bardziej skomplikowane, już nawet nie będę pisała dlaczego :cry:
Obrazek

kassja

Post » Wto gru 18, 2012 10:44 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Fakt, w Wólce była pełna współpraca...

Ale nie poddawajmy się...
Czy są szanse na jakieś zdjęcia. Wiem, że praca, dom, obowiązki, święta, ale może coś się uda?

Opłacę pakiet ogłoszeń u CatAngel, prześlę tekst (mogę pożyczyć ze strony Kotkowa?). Poprosiłabym tylko o nr telefonu i mail do osoby, która mogłaby odpowiadać ewentualnym pytającym o koty i psy.

issey32

Post » Wto gru 18, 2012 11:35 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Pakiet opłacony.
Czekam na info o mailu i telefonie do umieszczenia w ogłoszeniu.

issey32

Post » Wto gru 18, 2012 11:54 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Na FACEBOOKU, odezwały sie osoby ktore chca adoptowac kota, nikt jednak nie podaje im namiarow na osobe ktora udziela info, prosze odpowiedzcie!!!
https://www.facebook.com/events/5729644 ... ext=create
Osoba, ktora zrobila ogloszenie powinna podac jakis ogolnodostepny namiar na siebie, bo wielu zniecheci fakt, ze trzeba sie zalogowac do tego forum zeby sie skontaktowac.
I ktos za FB zaproponowal zeby przedluzyc czas eventu, bo po 21 zniknie to wydarzenie z Facebooka, a zapewne nie wszytskie koty znajda dom do tego czasu. Osoba ktora zalozyla je prosze przedluz, bo potem wszystko przepadnie. Na kotkowo.pl tez nie ma namiarow na nikogo, podajcie chociaz email, bo kotow do adopcji jest tysiace, a w tej sprawie jest wielki chaos i trudno sie czegokolwiek dowiedziec. Nie krytykuje, po prostu wiem jak ludzie potrafia szybko sie zniechecic, a szkoda zeby jakis dom przeszedl tym kotom kolo nosa. Trzymam kciuki.h
Ostatnio edytowano Wto gru 18, 2012 12:34 przez alix76, łącznie edytowano 1 raz
Powód: połączyłam 2 posty w 1

sonia1111

Od: Wto gru 18, 2012 11:42

Post » Wto gru 18, 2012 12:36 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Też widziałam wpis tej osoby i brak odzewu.
Może dziewczyny w pracy...

issey32

Post » Wto gru 18, 2012 12:58 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Wydarzenie nie polega na lubieniu czyiś wpisów i dodawania zdjęć. Osoba która podjęła sie zrobić wydarzenie jest odpowiedzialna przede wszystkim za informacje odnośnie zwierząt, kontakt w treści wydarzenia, informacje co się dzieje, albo chociażby link do miau(Pamiętajmy ze nie wszyscy użytkownicy Fb są użytkownikami miau) Z tego wydarzenia nie wynika nic, ja nie biorę udziału ale widzę jak inni tylko klikają za wezmę udział i tyle wydarzenie to chyba nawet nie jest w jakiś sposób promowane. Jedno zdjecie na cale wydarzenie, ostatni wpis Sobota, 22:31

Osoby które chcą adoptować zwierza z wydarzenia zazwyczaj od razu dzwonią czy piszą na podany kontakt. A tam nie ma gdzie pisac :? no bo co na wydarzeniu przecież tam nikt nie odpisuje. Wtedy takie wydarzenie nie jest brane na serio.

Jak ja utworzyłam wydarzenie dla naszej bidy Trojłapki wpis (mimo że nie zawsze miałam czas) pojawiał się co 2-3trzy godziny(to jest promocja wydarzenia które idzie po całym FB tylko) dwa dni i akcja tak się rozkręciła że ciężko było wybrać odpowiedni DT, na szczęście kotka trafiła od razu do DS z fb który jest także blisko nas.

Przede wszystkim wpisy na wydarzeniu i kontakt oraz zdjecia to podstawa takiego wydarzenia.

Jeżeli akcja zostanie naprawdę porządnie zorganizowana to nawet te 26 domów da rade sie znaleźć.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto gru 18, 2012 16:04 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

bardzo przepraszam ale nie mam dostępu do fb w pracy, a w domu też nie jestem w stanie wrzucać kolejnych informacji co parę godzin... przede wszystkim dlatego, że spamować nie chcę bo wtedy też wiele osób się irytuje i rezygnuje...
Nie jestem zawodowym kreatorem wydarzeń na fb. Chciałam pomóc.
Nie mogę od tak do publicznej wiadomości podawać nr telefonu do osoby, od której wiem o całej sprawie, póki nie wyrazi ona na to zgody.
Z zainteresowanymi osobami kontaktowałam się przez wiadomości prywatne.

Oczywiście świetnie byłoby gdyby był jakiś konkretny mail czy telefon "służbowy" do kontaktów w tej sprawie, ale skoro sama "nic nie wiem" to kontakt ze mną nic nikomu nie da.

Jeżeli ktoś lepiej zorganizowany i zaradny ma ochotę "współtworzyć" wydarzenie, to śmiało, zapraszam. Wystarczy wysłać wiadomość na fb...
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Wto gru 18, 2012 19:44 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Bardzo proszę o podanie mojego maila, jako kontaktu:
k-zaniewska@o2.pl
telefon osobom zainteresowanym na pw lub @ też mogę podsłać.
Ale uprzedzam, że pocztę odpalam dopiero wieczorem w domu, a telefon mam w pracy wyciszony. Nie oddzwaniam równeż do osób, które do mnie dzwoniły, gdyż nie starczyłoby na to moich skromnch nauczcielskich zarobków z niepełnego etatu, a nieodebranch połączeń potrafi być kilkadziesiąt.
Obrazek

kassja

Post » Wto gru 18, 2012 21:32 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Mogę pomóc w porobieniu zdjęć do ogłoszeń, ale potrzebuję towarzystwa.
Telefon możecie podać do mnie do kontaktu, ale potrzebuję więcej informacji.
Wszystkie zwierzaki powinny zostać indywidualnie opisane -chociaż w przybliżeniu wiek, płeć i kolor futra plus zdjęcie.
Osoba która utworzyła zdarzenie na FB powinna napisać w evencie, że że pilnie potrzebne domy tymczasowe, podać wszystkie kontakty do nas, link do wątku na miau i nie wiem, może jakąś kasę zbierać...Na FB trzeba coś pisać na bieżąco, co się dzieje. Jak tego wszystkiego nie będzie, to nic nie pomożemy.
I nie wiem czy dobrze pamiętam, ale wydarzenie na FB jest chyba do 21.12. więć już na wstępie trzeba je przedłużyć.
W pierwszym poście tego watku też trzeba podać link do wydarzenia na FB.
No i fajnie byłoby założyć wątek na dogo.
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Wto gru 18, 2012 21:52 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Randa pisze:Mogę pomóc w porobieniu zdjęć do ogłoszeń, ale potrzebuję towarzystwa.
Telefon możecie podać do mnie do kontaktu, ale potrzebuję więcej informacji.
Wszystkie zwierzaki powinny zostać indywidualnie opisane -chociaż w przybliżeniu wiek, płeć i kolor futra plus zdjęcie.
Osoba która utworzyła zdarzenie na FB powinna napisać w evencie, że że pilnie potrzebne domy tymczasowe, podać wszystkie kontakty do nas, link do wątku na miau i nie wiem, może jakąś kasę zbierać...Na FB trzeba coś pisać na bieżąco, co się dzieje. Jak tego wszystkiego nie będzie, to nic nie pomożemy.
I nie wiem czy dobrze pamiętam, ale wydarzenie na FB jest chyba do 21.12. więć już na wstępie trzeba je przedłużyć.
W pierwszym poście tego watku też trzeba podać link do wydarzenia na FB.
No i fajnie byłoby założyć wątek na dogo.

Super, dzięki :ok:
Obrazek

kassja

Post » Wto gru 18, 2012 23:52 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

zaktualizowałam fb
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

[poprzednia][następna]