Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 06, 2012 11:39 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Tak jakoś dziwnie z tym sklepem jest. Niby ok, ale jakiś niesmak mi pozostał.
No to nieźle z tym niby - rabatem :twisted:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw gru 06, 2012 13:24 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Revontulet pisze:Tak jakoś dziwnie z tym sklepem jest. Niby ok, ale jakiś niesmak mi pozostał.
Upominałaś się o ten rabat?

Niby normalnie na cały asortyment jest rabat 2,4% a jak ktoś płaci przez DotPay to ten właśnie rabat odliczają czyli zabierają :wink:
Prawda jest taka że za możliwość takiej płatności sklep płaci DotPayowi prowizję w tej właśnie wysokości, to jest tak samo jak dzierżawa POSa na karty w normalnym sklepie. Sklepy wkalkulowują taką prowizję w ceny sprzedawanych artykułów - tu doliczają tą prowizję tylko w chwili kiedy chcesz skorzystać z tej formy płatności - jest to uczciwsze jakby nie patrzeć ;) Tylko trochę niefortunnie jest napisane w regulaminie - teraz wiedząc o co chodzi wpis jest dla mnie zrozumiały, natomiast jak się nie wie to można go zrozumieć opatrznie tak jak ja czytając pierwszy raz. Na szczęście system rzeczywiście dolicza automatycznie w momencie wyboru płatności DotPay, jest to ujęte w osobnej pozycji dość czytelnie i masz jeszcze możliwość zrezygnować.

W sumie ceny na te karmy które chcę kupować są w tym sklepie najniższe ze wszystkich znanych mi sklepów, nawet z kosztami przesyłki wychodzi mi sporo taniej niż np w ekozwierzaku (aż o 10% mniej zapłaciłam)
Mówię o karmach których nie ma w zoo+ bo on jest bezkonkurencyjny cenowo-rabatowo ale niestety wielu karm mnie interesujących nie mają w ofercie...

Zobaczymy kiedy przyjedzie moje zamówienie i w jakim stanie :wink:
Mam nadzieję że będzie OK i że jeszcze nie raz skorzystam z tego sklepu :)

Po czym pozostał Ci niesmak?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw gru 06, 2012 14:03 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Broszka pisze: Sklepy wkalkulowują taką prowizję w ceny sprzedawanych artykułów.

Słyszałam, że jak się płaci w sklepie gotówką to można poprosić o odliczenie 1-2% właśnie za to, że się płaci gotówką, a nie kartą. I powinni to odliczyć.
Ale nigdy nie próbowałam więc nie wiem jak to działa w praktyce. Obawiam się, że to byłoby za dużo zachodu i bezsensownej dyskusji ze sprzedawcami :roll: .
Broszka pisze:Po czym pozostał Ci niesmak?

Zamawiałam tylko produkty, które miały być dostępne (czyli z info- wysyłamy w ciągu 24 godzin), a okazało się, że ich w ogóle nie było.
Cała reszta była w porządku- kontakt telefoniczny, miła obsługa, szybka dostawa, ceny, itp.
Obrazek

Revontulet

Post » Czw gru 06, 2012 14:53 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

A ja przed chwilą dostałam na maila info że paczka wysłana :ok:
W mailu od kuriera pisze że wysłanie paczki zleciła kuchniapupila.pl :roll:
Sprawdziłam, rzeczywiście okazuje się że zoohurtowo i kuchniapupila mają jednego właściciela :mrgreen:
Jak przegladałam ich ofertę to zdziwiło mnie że mają identyczny asortyment jak zoohurtowo, pomyślałam że się tam zaopatrują bo ceny mają jednak wyższe, policzyłam i takie samo moje zamówienie wyszłoby mniej więcej na poziomie ekozwierzaka ;)
W kuchnipupila mają wkalkulowaną prowizję za dotpay bo nie ma wzmianki o zwyżce za taką płatność i wkalkulowany gratisowy transport dla zamówień od jakiejś kwoty ;)

Na razie zoohurtowo mi się podoba :ok: Dzięki, bo to Ty wspomniałaś że taki sklep istnieje :P

Następnym razem może nie płać od razu tylko poczekaj na telefon ;)
Do mnie zadzwonił zanim wysłałam przelew, gdyby czegoś nie było mogłam jeszcze skorygować kwotę. A w sumie nie wiem po co dzwonił bo przy kuwecie pisało 5-7 dni więc byłam przygotowana na tygodniowe czekanie - reszta mojego zamówienia podobno była u nich na magazynie.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw gru 06, 2012 15:21 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Super, że paczka już w drodze :ok:
Broszka pisze:W mailu od kuriera pisze że wysłanie paczki zleciła kuchniapupila.pl :roll:
Sprawdziłam, rzeczywiście okazuje się że zoohurtowo i kuchniapupila mają jednego właściciela :mrgreen:

8O
Robiłam kiedyś zamówienie w kuchnipupila (nie płaciłam tam za dostawę). I teraz przy okazji zoohurtowo mówiłam w domu, że mam wrażenie graniczące niemal z pewnością iż to ten sam chłopak przywiózł mi zamówienie. Czyli miałam rację :mrgreen: .

Nie masz za co mi dziękować- o sklepie dowiedziałyśmy się dzięki morelowej, która na wątku nerkowym zapytała o jakieś jedzenie i ktoś napisał o tym sklepie.
Ja tylko go przetestowałam, bo naprawdę mają fajne ceny :mrgreen: .

Broszka pisze:Następnym razem może nie płać od razu tylko poczekaj na telefon ;)

Płaciłam gotówką przy odbiorze :wink: .

I co z tą czekoladą? Rzeczywiście jest taka szkodliwa?
Nie żebym chciała karmić kota słodyczami - z ciekawości pytam. :P
Obrazek

Revontulet

Post » Czw gru 06, 2012 15:30 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Rzeczywiście fajną ofertę ma zoohurtowo. No i widzę tam ukochane mleko moich kotów, które okazjonalnie dostają - stacjonarnie spotykam je tylko w sklepach Kakadu gdzie ceną ma masakryczną - ok.10zł za 200ml :| . W zoohurtowo jest za 3,75zł :roll: .
I jesteśmy już po przetestowaniu mokrego PoN - pysznyyy :lol: . Tzn ja nie próbowałam :lol: , ale sądząc po prędkości jedzenia, a właściwie pochłaniania to nic lepszego w życiu nie jadły ;) .

Kakao jest szkodliwe tylko jak to przetłumaczyć kotu to nie wiem, bo moja Pixi też się do niego trzęsie :lol: .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Czw gru 06, 2012 15:43 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

karola7 pisze:I jesteśmy już po przetestowaniu mokrego PoN - pysznyyy :lol: . Tzn ja nie próbowałam :lol: , ale sądząc po prędkości jedzenia, a właściwie pochłaniania to nic lepszego w życiu nie jadły :wink:

Niektóre puszki po otwarciu tak smakowicie pachną aż łapię się na tym że sama bym zjadła :mrgreen:

Czekolada/kakao są bardzo szkodliwe. Ja bym nie dawała.
Czekolada i kakao są substancjami szczególnie niebezpiecznymi dla zwierzaków domowych. Ziarna kakaowca zawierają bardzo toksyczną dla nich substancję – teobrominę. Według szacunków pół tabliczki czekolady może śmiertelnie zatruć dużego psa
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw gru 06, 2012 16:00 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Broszka pisze:Niektóre puszki po otwarciu tak smakowicie pachną aż łapię się na tym że sama bym zjadła :mrgreen:

Próbowałam karmy filetowe :oops: . Pyycha!

No właśnie wiem, że kakao jest szkodliwe i dlatego nie daję kotom. Dzięki za info i potwierdzenie tej szkodliwości.
Fiodor ma obłęd w oczach jak poczuje czekoladę :roll: .
Już rybki jem w ukryciu i z czekoladą chyba też będę musiała się chować :roll: .

Karola, u mnie też było szaleństwo przy PoN. Przy pierwszej puszce. Teraz też bardzo chętnie jedzą, ale to już nie to samo :twisted: . W du..ach im się przewraca :twisted: .
Obrazek

Revontulet

Post » Czw gru 06, 2012 16:36 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Kiedyś mój kolega najadł się kociej karmy - co prawda nieświadomie, ale zjadł jej całkiem sporo. Wrócił w nocy z imprezy, lekko zmęczony i głodny, otworzył lodówkę wyjął pojemnik z pasztetem, wziął chleb, zjadł. Dodam, że w domu oprócz ludzi mieszka również pies i kot. Rano mówi do swojej rodzicielki, żeby już więcej nie kupowała tego pasztetu bo był jakiś dziwny, na co jego mama zrobiła wielkie oczy i rzekła: "...ale synu myśmy nie mieli żadnego pasztetu w lodówce... " a po chwili zastanowienia " Michał! Ty zjadłeś kocią karmę " :lol: .

Mój brat zresztą jak byliśmy dziećmi też testował psie chrupki, twierdził, że są dobre :lol: :roll: .

Ja osobiście mięsa nie lubię i nie jem go wcale, ale przyznam, że najprzyjemniejszy wg. mnie zapach wśród kocich karm ma Miamor Milde Mahlzeit :roll: .

No i kakao, ani czekolady oczywiście również nie daję, ale Pixi dostaje na głowę jak poczuje np. ciasto czekoladowe i w zasadzie, żeby je bezpiecznie zjeść, bez udziału kota, który stale wsadza mi łapę do talerza musiałabym się zamknąć w łazience :roll: .

karola7

Post » Czw gru 06, 2012 17:10 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

No i właśnie - nie mieć czekolady w domu!

O jakim mleku piszesz, karola? Tak z ciekawości..
Jesteście strasznie oblatane w tych sklepach i karmach :roll: . Dla mnie niefajne jest to , że w jednym jest coś, a w innym co innego i tym sposobem np. niektórych nie moge przetestować. Jak PoN.
A poza tym się zniechęciłam. Przymierzałam się do zamówienia w zoo+ od jakiegoś czasu, w przyszłym tygodniu znowu wyjeżdżam na 1 dzień i będę zapisywac, żeby rozmrozić mięso itd. A dziś zapomniałam np.kupić i na rano nie mam :( , nie wiem czy zjedzą samą kaczkę... :? bo to przecież 'takie' koty :?
Ad rem - zniechęciłam się, bo se patrzę, a dziś w tym ich kalendarzu adwentowym są saszetki almo nature gratis. Zrobiłam zamowienie, poklikałam w kalendarz, dopisało , ide do kasy.... policzyło i napisało , że saszetki 0 - bo nie ma ! Przed południem robiłam zam. Zresztą chciałam tę Feringę próbną - nie ma, będzie 14bm. :twisted:
Już mi sie nie chciało odkręcać, a przede wszystkim czekać. Wysłałam ale z opcją płatności po odbiorze, a potem jeszcze maila jak to mi jest przykro, że tacy są :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw gru 06, 2012 19:28 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Oj biedna jesteś :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw gru 06, 2012 19:44 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Oj morelowa coś kręcicie :wink: .
Robiłam zamówienie godzinkę temu i saszetki mam :mrgreen:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw gru 06, 2012 19:47 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Morelowa to mleko to Gimpet, takie w odkręcanej saszetce.

Ja robiłam też zamówienie z zoo+, realizowałam mój kupon za ankietę i gratisowe saszetki Almo Nature dostałam.

karola7

Post » Czw gru 06, 2012 19:57 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Taaaak? To ja im jeszcze jednego maila napiszę :twisted: Zaraz :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw gru 06, 2012 20:44 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

A ja saszetek nie dostałam i ... nie dostanę :( . Nie będzie żadnego zamówienia, bo limit na kocie jedzenie już dawno wyczerpałam :roll: .

Karola, ten Twój kolega to chyba bardzo był zmęczony po imprezie :mrgreen: .
Też kiedyś próbowałam suchą karmę- to jednak nie mój smak.
A jak byłam dzieckiem to regularnie wyżerałam jedzenie mojemu królikowi. Najpyszniejsze były jogurtowe witaminki :P .
morelowa pisze:Taaaak? To ja im jeszcze jednego maila napiszę :twisted: Zaraz :mrgreen:

:ok:
Obrazek

Revontulet

[poprzednia][następna]