Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopolska)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro mar 07, 2012 19:09 Re: Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopol

Witamy
Zabawa z śniegiem niestety się nie udała. Najpierw ja byłam chora, a potem Milena - prawdopodobnie miała zapalenie gardła, co trudno stwierdzić ze względu na nieotwierający się pyszczek. Na szczęście jest już całkiem zdrowa i dokucza starszym kotom :wink:
Ciągle czekamy z następną operacją aż przestanie rosnąć. Generalnie ma już prawie 1,5 roku, więc powinna być już odpowiedniej wielkości, ale w porównaniu do mojej pozostałej dwójki jest bardzo drobniutka, waży zaledwie 2,5 kg.
ObrazekObrazek
Chcesz zabić i zniszczyć, zniewolić nienawiść? Ja też...

Lunszpik

Od: Czw lis 12, 2009 15:41

Post » Nie mar 11, 2012 3:12 Re: Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopol

Milenko :1luvu: :ok: :ok: :ok:

Aniki

Od: Czw wrz 04, 2008 17:55

Post » Wto kwi 17, 2012 12:34 Re: Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopol

Co słychać u uroczej Milenki??
Może ma jakieś nowe zdjęcia, którymi chciałaby się podzielić :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Czw kwi 19, 2012 15:54 Re: Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopol

Milenka jak Milenka, chętnych na nią niestety brak :(
Ale przynajmniej jest zdrowa :)
Ostatnio bardzo długo szukaliśmy dla niej pasty do zębów i w końcu stanęło na tym, że kupiłam pastę do zębów dla psów. Niestety ma ona dość ostry zapach i prawdopodobnie smak (nie próbowałam :wink: ), dlatego Milenka stwierdziła, że mycie zębów jest okropne i gdy widzi swoją szczoteczkę nie siedzi już na kolanach tak spokojnie jak kiedyś.
A tutaj nowe zdjęcia:
Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

Lunszpik

Post » Czw kwi 19, 2012 20:18 Re: Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopol

Milenka jest rozczulająca :) :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Przeurocza Kicia.
Czy z jej pysiem troszkę lepiej??
Kociakowi z tego viewtopic.php?f=1&t=136154 bardzo się poprawiło. Początkowo nie mógł się nawet umyć, a teraz potrafi podgryźć swoją Pańcię :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Post » Czw kwi 19, 2012 21:42 Re: Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopol

Milenko jesteś dzielną kotką tylko czemu trzeba myć jej te ząbki? :? Nie oczyszczają się przypuszczam po jedzeniu z jej problemem.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pt kwi 20, 2012 14:28 Re: Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopol

Z jej pysiem nie jest lepiej, gdyż nie miała jeszcze tej trzeciej operacji. Szczerze mówiąc nie wiem, czy będę się na nią w najbliższym czasie umawiać, poprzednie operacje dawały rezultat tylko na chwilę a nie chcę jej niepotrzebnie narażać na ból. Bo jej na co dzień nie przeszkadza to, że nie może otwierać pyszczka, raz nawet udało jej się upolować mysz 8O. Na szczęście jej nie zjadła :wink: .
Bardzo się cieszę, że Antosiowi się poprawiło, trzymałam za niego kciuki :)
Milenka musi mieć szczotkowane ząbki, bo nie jada suchej karmy, w związku z czym odkłada się u niej kamień nazębny. Już raz miała usuwany kamień, a i to nie do końca, bo trudno było dostać się do jej tylnych zębów.
ObrazekObrazek

Lunszpik

Post » Pt kwi 20, 2012 18:29 Re: Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopol

Tak myślałam że właśnie te ząbki trzeba szczotkować bo je tylko mokre.Chyba rzeczywiście nie ma sensu narażać już jej na ból,skoro efekt jest chwilowy :? Milenko bądź nadal dzielna i silna :kotek: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ,

vailet

Post » Sob kwi 21, 2012 0:51 Re: Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopol

Milenko, jesteś przeurocza i taka bystra :ok: :1luvu:

Aniki

Od: Czw wrz 04, 2008 17:55

Post » Pt lis 30, 2012 10:21 Re: Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopol

Witam, co słychać u Mileńki??
Jak ma się jej pysio??
Pozdrawiam
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Post » Nie gru 02, 2012 0:52 Re: Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopol

Wszystko w porządku u kotki?
Obrazek ,

vailet

Post » Pon sty 07, 2013 18:55 Re: Bura Milenka szuka domku! Nie otwiera pyszczka. (małopol

Ojej, zupełnie zapomniałam o sprawdzaniu tego wątku... :oops:
Przede wszystkim potrzebna jest chyba mała aktualizacja - Milenka już nie szuka domu, zostaje u nas na stałe :). Doszła do nas jeszcze czwarta rezydentka, siedemnastoletnia Tusia chora na nerki. Wszystko u nas w porządku, koty odsypiają świąteczny nawał gości :wink:. Z pysiem Milenki bez zmian, ale zrezygnowaliśmy na razie z kolejnej operacji, ponieważ nie przeszkadza jej on w normalnym życiu, a każda operacja wiąże się z ryzykiem i bólem.
Pozdrawiamy wszystkich i życzymy szczęścia w nowym roku!
ObrazekObrazek

Lunszpik

[poprzednia]