KOCIA CHATKA część 23.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 23, 2012 9:21 Re: KOCIA CHATKA część 23.

terenia1 pisze:
gosiakot pisze:Uprzejmie zawiadamiam , że w dniu dzisiejszym stowarzyszenie opieki nad zwierzętami Nadzieja na Dom w Sosnowcu postanowieniem sądu rejestrowego w Katowicach uzyskało status organizacji pożytku publicznego. Oznacza to ,że 1 % odpisów z podatku dochodowego za rok 2012 może wpływać bezpośrednio na konto Nadziei na Dom. To wielki sukces stowarzyszenia, które zaledwie we wrześnie 2010 uzyskało wpis do krajowego rejestru sądowego.
Żeby uzyskać status OPP trzeba było załatwić niewyobrażalną ilość formalności i wykazać 2 lata nieprzerwanego działania, które dla NND upłynęło zaledwie 15.09.2012 r. To wielki sukces stowarzyszenia

JADZIA .Pamiętajmy o tych , których już nie ma wśród nas , ale pracowali na ten sukces , nigdy ich nie zapomnimy.
sorki - poprawiałam błędy pisarskie popełnione z wrażenia.

O ŻESZ :ok: z tego powodu powinniśmy się spotkać no i normalnie chyba się uchlać :ryk: albo napić :ryk: albo nabzdryngolić :ryk: jak kto woli 8O

Ale macie fajnie, że możecie... :placz:
Gratuluje dziewczyny :ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt lis 23, 2012 9:42 Re: KOCIA CHATKA część 23.

gosiakot pisze:Uprzejmie zawiadamiam , że w dniu dzisiejszym stowarzyszenie opieki nad zwierzętami Nadzieja na Dom w Sosnowcu postanowieniem sądu rejestrowego w Katowicach uzyskało status organizacji pożytku publicznego. Oznacza to ,że 1 % odpisów z podatku dochodowego za rok 2012 może wpływać bezpośrednio na konto Nadziei na Dom. To wielki sukces stowarzyszenia, które zaledwie we wrześnie 2010 uzyskało wpis do krajowego rejestru sądowego.
Żeby uzyskać status OPP trzeba było załatwić niewyobrażalną ilość formalności i wykazać 2 lata nieprzerwanego działania, które dla NND upłynęło zaledwie 15.09.2012 r. To wielki sukces stowarzyszenia

JADZIA .Pamiętajmy o tych , których już nie ma wśród nas , ale pracowali na ten sukces , nigdy ich nie zapomnimy.
sorki - poprawiałam błędy pisarskie popełnione z wrażenia.

:ok: Świetnie :!: Gratuluję zwycięskiej walki z papierologią :piwa:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt lis 23, 2012 9:47 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Marcinek ma w książeczce wpisane przy tych lekach z flukonazolem - 7 dni. Nie wiem czy to się tyczy tylko jedengo z tych leków, czy wszystkich. W kolejnej rozpisce leków z książeczki nie ma już tego flukonazolu. Chyba trzeba zapytac weta, czy to można kontynuowac? Chyba, że osoba która z nim ostatnio była u weta będzie pamiętała :?:

The Szops

Post » Pt lis 23, 2012 9:59 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Zapłaciłam wczoraj 60 zł. za te dwie flaszki ...........coxu w Lupusie .
Paragon rozliczę na watku bazarkowym :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt lis 23, 2012 10:14 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Wielkie Dzięki Dorotko :ok: :1luvu:
To zostały nam do opłacenia jeszcze dwie, które brałam wczoraj.

The Szops

Post » Pt lis 23, 2012 11:11 Re: KOCIA CHATKA część 23.

The Szops pisze:Wielkie Dzięki Dorotko :ok: :1luvu:
To zostały nam do opłacenia jeszcze dwie, które brałam wczoraj.

czyli że były brane w sumie 4 buteleczki :?:
2 środę - które ja zapłaciłam w czwartek
2 w czwartek :?:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pt lis 23, 2012 11:24 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Dokładnie tak.

The Szops

Post » Pt lis 23, 2012 11:40 Re: KOCIA CHATKA część 23.

agula76 pisze:rozliczam co roku PIT równiez swoim klientom:) ...poprosze nr krs :)(
Dzięki za świetny pomysł , pewnie jest sporo podatnikow którzy nikomu nie ofiarowują 1 %, bo nie mogą się zdecydować albo nie wiedzą komu.
Podaję nr KRS Stowarzyszenia :0000365274 , pełna nazwa:
Stowarzyszenie Opieki nad Zwierzętami Nadzieja na Dom , siedziba Sosnowiec. Nie musimy już czekać na żadne dodatkowe dokumenty, sprawdzałam na stronie https://ems.ms.gov.pl/ -
jest wzmianka że od 22.11.2012 r.stowarzyszenie ma status OPP .
To znaczy, że osoby które rozliczając PIT-y z podatku dochodowego za rok 2012 będą chciały ofiarować NND 1 % mogą to zrobić prościej niż dotychczas , gdy stowarzyszenie korzystało z uprzejmości Fundacji For Animals.Nie bedzie potrzeby wpisywania nic w rubryce " cel szczegółowy".
:ok:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt lis 23, 2012 11:45 Re: KOCIA CHATKA część 23.

W związku z propozycją Aguli przyszło mi na myśl - może macie znajomych doradców podatkowych którzy rozliczają zeznania roczne klientom i zgodziliby się zachęcać ich do zgody na odpis darowizny 1 % na Nadzieję na Dom ? Ja w każdym razie poproszę moją księgową , nie miałam świadomości, że część podatników ma w nosie , czy da 1 % czy nie , albo - komu je da...

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt lis 23, 2012 13:59 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Dotarła przesyłka z zooplusa i u mnie w pracy jest 4 kg intensinala dla Chatki.

dałby ktos radę podjechać - dzisiaj do 19-tej, jutro od 15-19) bo ja po pracy do Leklerka jadę na zbiórkę

Asia może ty odbierzesz o ile zapisałaś się na jutrzejsze warsztaty z filcowania :D
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pt lis 23, 2012 15:24 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Warsztaty z filcowania 8O :?: Wow 8O Czego to ludzie nie wymyślą :lol:
Chodzi o pranie wełnianych rzeczy w temperaturze powyżej 30 st.?

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pt lis 23, 2012 15:27 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Dorotka, ja mogłabym jutro odebrać karmę do południa i podrzucić do Chatki, chyba że dzisiaj ktoś da radę. O której zaczyna się ta zbiórka w Leklerku? Podjechałabym tam po puszki, bo ma być Basia.
Aha, no i gdzie w ogóle jest ten Leklerk? Ja jako lojalny klient Biedronki, po żadnych obcych sieciach się nie włóczę, więc nie wiem :oops:

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pt lis 23, 2012 15:39 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Iwona11 pisze:Dorotka, ja mogłabym jutro odebrać karmę do południa

Iwonka to zostaje u mnie w pracy.
My w sobotę jesteśmy otwarci od 15-tej, więc do południa nijak się nie da :ok:
No nic zostawiam i kto będzie mógł to podjedzie :ok:
Iwona11 pisze:Warsztaty z filcowania 8O :?: Wow 8O Czego to ludzie nie wymyślą :lol:
Chodzi o pranie wełnianych rzeczy w temperaturze powyżej 30 st.?
:ryk: :ryk: tak Iwonko, ale bez pralki - a tego juz trzeba sie uczyć :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pt lis 23, 2012 15:41 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Iwona11 pisze:Dorotka, ja mogłabym jutro odebrać karmę do południa i podrzucić do Chatki, chyba że dzisiaj ktoś da radę. O której zaczyna się ta zbiórka w Leklerku? Podjechałabym tam po puszki, bo ma być Basia.
Aha, no i gdzie w ogóle jest ten Leklerk? Ja jako lojalny klient Biedronki, po żadnych obcych sieciach się nie włóczę, więc nie wiem :oops:

przecież w Bidzie nic nie ma , a jak już coś się trafi to drogo
a Lekrerc jest w "centum" Zagórza obok stacji benzynowej
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lis 23, 2012 17:03 Forum

Dzwonil Wiesiu po 18 odbierze karme :ok:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

[poprzednia][następna]