Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 08, 2012 15:10 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Bazyliszkowa pisze:A co on takiego zrobił? Bawił się zapałkami? 8O

Gorzej, znacznie gorzej :twisted:
Fiod ma więcej szczęścia niż rozumu :roll:
Wieczorem, jak będę miała więcej czasu, napiszę co zmalował.
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw lis 08, 2012 15:16 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Gorzej - niż podpalił :strach: ?
No, co Ty? Nie mogę się doczekać :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw lis 08, 2012 21:06 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-psuj! Foty :)

Wczoraj znalazłam w domu kawałek plastiku- płaskie, okrągłe coś z jakimiś zaczepami. Tym czymś namiętnie bawił się Fiod.
Zastanawiałam się co to może być.
Niczym detektyw chodziłam po domu, szukałam śladów, znaków, czegokolwiek.
I w końcu udało się zagadkę rozwiązać.
Fiodor jak wiecie ciągle coś zrzuca, przewraca, wyciąga, niszczy – długo by wymieniać. Ogólnie jest bardzo ruchliwy i często do niego mówimy „Co Ty taki elektryczny dzisiaj jesteś?”.
No i stało się. Któregoś dnia Fiod pomyślał: „ja elektryczny? Wiem, ZOSTAN Ę ELEKTRYKIEM! I sam się wszystkiego nauczę!”.
Mój wytrwały kot od paru dni wskakuje z kosza na szafkę i z szafki na drugą szafkę.
Ja oczywiście wszystko z szafek pościągałam, żeby dzielny kotek sobie krzywdy nie zrobił. I cieszyłam się, że Fiodor fruwa pod sufitem.
A on nie fruwał pod sufitem. On uczył się elektryki.
Tzn. zapewne planował się uczyć, ale trochę później. Po skończeniu zabawy superową zabawką, którą sam sobie wziął- kawałkiem plastiku, który okazał się dekielkiem zasłaniającym puszkę prądu :strach:
Ściągnął dekiel odsłaniając wszystkie kable! :strach:
Na szczęście plastik skutecznie zachęcił go do zabawy, odciągając jego uwagę od kabli.

Przyzwyczaiłam się, że Fiod ciągle coś zrzuca, przenosi, itp. Ale takie historie jak ta, czy zrzucony telewizor na serio mnie przerażają.
Obrazek

Revontulet

Post » Czw lis 08, 2012 21:40 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Fiodek :!: tak to nie wolno :strach:
przegiąłeś chłopie 8O
a może była jakaś awaria i naprawiałeś, a te ludzkie ciemniaki nie potrafią docenić :?:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Czw lis 08, 2012 21:43 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Osz...Telewizor pikuś w porównaniu do kabli 8O [nie mówię o kosztach, tylko o zagrożeniach.. chociaż.. ] Toż te puszki na ogół wysoko są rzeczywiście..
Bardzo kumaty kotek, bardzo. Ale trzeba go będzie ... wychować ? :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw lis 08, 2012 22:31 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

morelowa pisze:Osz...Telewizor pikuś w porównaniu do kabli [nie mówię o kosztach, tylko o zagrożeniach.. chociaż.. ]

nie wiem czy taki pikuś- telewizor był podłączony do prądu. I wisiał na kablach :roll:
Fiodor ma czas do niedzieli na wydoroślenie. W niedzielę moja tolerancja i cierpliwość się kończy!
Jej, gdyby on wczoraj ugryzł te kable :strach:
JolaJ pisze:a może była jakaś awaria i naprawiałeś, a te ludzkie ciemniaki nie potrafią docenić :?:

A cio to awaria? O co wam chodzi?
Ja się tylko ślicznie bawiłem. Sam sobie zabaweczkę znalazłem. I mi ją zabrali :cry:
Fioduś niewinny
Obrazek

Revontulet

Post » Czw lis 08, 2012 23:07 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Revontulet pisze:A cio to awaria? O co wam chodzi?
Ja się tylko ślicznie bawiłem. Sam sobie zabaweczkę znalazłem. I mi ją zabrali :cry:
Fioduś niewinny

Fiodor jesteś super gość, tak trzymaj, lubisz się bawić tak jak ja :ok: . One te Duże to nie kumają co to dobra zabawa, mówię Ci. Ja np. sobie ostatnio skoczyłam na wiklinową szufladę i się w nią wczepiłam i ta szuflada wyjechała z szafki i wszystko wyrąbało na podłogę - ale było fajnie mówię Ci, a hałasu tyle, że hej i to wszystko o 5 rano :ok: .
Mila

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Pt lis 09, 2012 7:54 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Chciały mieć koty, chciały?? No, to mają co chciały :mrgreen:
Im, tym kotom, to przechodzi z wiekiem. Podobno.

Ale to faktycznie niebezpieczne zabawy :roll: Może jakieś takie zabezpieczenia jak dla małych dzieci by trzeba poinstalować.? Tylko, że kot może wszystko wydłubać..

Obrazek

morelowa

Post » Pt lis 09, 2012 9:45 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Revontulet pisze:
Fiodor ma czas do niedzieli na wydoroślenie. W niedzielę moja tolerancja i cierpliwość się kończy!

A jak się skończy, to... co dalej? 8O
Fiodorku, nie przeginaj :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt lis 09, 2012 10:01 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

:strach: rany, co ten kot jeszcze wymyśli? :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt lis 09, 2012 11:36 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

morelowa pisze:Im, tym kotom, to przechodzi z wiekiem. Podobno.

No właśnie dlatego ma czas do niedzieli- wtedy kończy dwa lata (data umowna).

Bazyliszkowa pisze:A jak się skończy, to... co dalej? 8O

Jeszcze nie wiem. Jakieś pomysły? :mrgreen:

Broszka pisze::strach: rany, co ten kot jeszcze wymyśli? :twisted:

:strach: Strach sie bać :!:

Mila, fajna jesteś :ok: Wpadnij do mnie to zrobimy super imprezę.
Też lubię bawić się o 5 rano. I mam duuużo pudełeczek, które sobie codziennie zrzucam na podłogę. I na żwirek poluję. I Maurycka gryzę. I pazurki ostrzę o drapak, a jak Duża dalej śpi to o firankę - wtedy natychmiast do mnie wstaje :P
Niestety moja ćwierkająca myszka zamilkła, ale znajdę dla nas coś nowego.
Fiod
Obrazek

Revontulet

Post » Śro lis 14, 2012 10:45 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Co słychać u chłopaków?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt lis 16, 2012 17:53 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Co tu taka cisza? Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt lis 16, 2012 18:02 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Czyżby Fiodor odłączył Dużą od internetu? 8O

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt lis 16, 2012 18:26 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Bazyliszkowa pisze:Czyżby Fiodor odłączył Dużą od internetu? 8O

Odgryzł? :mrgreen:

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]