Wczoraj szary kocurek pojechał do DS, a jego siostrzyczka do DT u mojej siostry w Szczecinie
U mnie zostało 5 kociaków - z tego jedna koteczka półdzika w klatce i jedna dzika na wolności (zamieszkała na poddaszu stajni, wyjada dorosłym kotom i lata jak kuna po podwórku ).
Biały kocurek dostał w DS biegunki mam nadzieję, że nie zostanie z tego powodu zwrócony z adopcji....
Nowy kociak - znaleziony przez kogoś w zakładzie drzewnym
Jest u mnie już dobę, karmię go mlekiem modyfikowanym dla niemowląt, masuje brzuszek - siku ładnie robi, po każdym karmieniu, ale kupki nie zrobił ani razu
Kociak wg weta ma ok 4 tyg, jednak sam nie potrafi jeszcze jeść, ani pic... Mam nadzieję, że znajdzie domek, bo pozostała moja piątka tymczasów już wyrośnięta i brak zainteresowania Lada chwila trzeba będzie je wysterylizować...
A ja się chyba dziś "wzbogacę" o 3, ok 7-tygodniowe maluchy od bezdomnej kocicy Jeśli się uda je połapać, to trafią do klatki wystawowej i bardzo pilnie będą potrzebne DT/DS dla nich, bo jedno, że ja na żarcie nie wyrobię dla tylu kotów, a drugie klatka też mi potrzebna do sterylek, no i TŻ będzie wściekły
Nie udało się ich złapać tym razem. Mogłabym im dać tydzień szansy na znalezienie domu... Szanse mają myślę spore - bo malutkie jeszcze i ładnie umaszczone (trikolorka, rudy z białym i biały w czarne łatki)
Kurcze...wczoraj odrobaczyłam Maleństwo u weta, i dzisiaj zrobiło kupę z krwią :/ mam nadzieję, że to jakiś efekt uboczny odrobaczania, a nie choroba.....
Dziś znów była kupa z krwią byliśmy u weta, prawdopodobnie taka reakcja na odrobaczanie...dostaliśmy jakiś lek w strzykawce do podawania co godzinę, ale więcej wypluwa niż łyka (((( Ale maluchowi "polepszyłam" tym odrobaczaniem No, chyba, że to jakiś wirus
Z Maluszkiem już ok i je samodzielnie, korzysta z kuwetki... Gdyby Ktoś mógł pomóc w ogłoszeniach, to byłaby ogromnie wdzięczna
BŁAGAM O DT dla tej kolorowej trójeczki maluchów (chyba 7 tyg mają) Obiecałam Karmicielce, że pomogę, a mam w tej chwili 6 kociaków u siebie na DT i za kolejne to mi chyba TŻ eksmisję zrobi Na czwartek mają być złapane, bo będę też brała z tamtego miejsca kotkę na sterylkę...