Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 04, 2012 13:44 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

za Bamboszka ogromne :ok:
biedaczysko, mam nadzieję ,że to już jego ostatni dom na wszystkie dalsze lata

Lidka-daj znac koniecznie co powie wet

Kamakolo- jak chcesz pomocy w ogłoszeniach to pisz tu, wklej foty i opis

a co do Koty to o tym ,że guz max źle połozony i ,że Kota za słaby na operacje była mowa juz jak tylko został wykryty
Puskas mi mówiła, ze wyniki wątrobowe, nerkowe sa oki, morfologia może wskazywac na nowotwór
on będzie jeszcze na lekach, ale boroczek waży już 2,2kg i ma odloty jedzeniowe totalne
tzn interesuje się tylko czasem jedzeniem i najczęsciej zupełnie nie kocim-np starymi ziemniakami z kosza :|

,,moja,, Diuna natomiast nabrała apetytu, ale z moich obserwacji to tez chyba stuletnia kocica jest

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto wrz 04, 2012 17:09 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Bamboszek w domku :P
:ok: :ok: :ok:

Biedny Kota :(
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Wto wrz 04, 2012 17:25 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Bamboszku wielkie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za nowy domek!!!
anita5 wielkie :1luvu: dla Ciebie

co do Koty... niestety tak jak Mała pisała operacja czy nawet pobranie wycinka do biopsji ze względu na wiek jest wykluczone
ma anemię, czerwone krwinki grubo poniżej normy, silny stan zapalny :(
wyniki wskazują na nowotwór, z przerzutami najprawdopodobniej, mam wrażenie że mój kotek traci rozum, miesza mu się co i jak powinien robić :(
dostał steryd, może chociaż apetyt mu w miarę wróci, za tydzień do kontroli
:( :( :(
Obrazek
Moje czarne Słoneczka

Każdy kot zasługuje na dobrego człowieka.
Nie każdy człowiek zasługuje na jakiegokolwiek kota.
Maciuś 10.12.2010.[*] Nigdy Cię nie zapomnę...

puskas

Od: Pon mar 01, 2010 16:14

Post » Wto wrz 04, 2012 18:18 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Jeszcze o Bamboszku. Dzwonili opiekunowie, wczoraj nie bardzo chciał się dać dotykać, ale dziś już spoko, obrał sobie miejsce na parapecie i na czułości jest łasy. Dzielny kochany grubaseczek.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto wrz 04, 2012 18:21 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

anita5 pisze:Jeszcze o Bamboszku. Dzwonili opiekunowie, wczoraj nie bardzo chciał się dać dotykać, ale dziś już spoko, obrał sobie miejsce na parapecie i na czułości jest łasy. Dzielny kochany grubaseczek.

no to dobre wieści :mrgreen:

Mała1

Post » Sob wrz 08, 2012 15:41 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Wieści od Bamboszka mam bardzo dobre. Dużo odpoczywa, ale ma też głupawki, biega, atakuje rękę i generalnie jest wesoły. Włamuje się do szafy! :D
Apetyt w normie, co ciekawe, nie chce jeść surowego mięsa.
Mogę tylko powiedzieć, że bardzo, bardzo się cieszę.
Bambosz najwyraźniej też. :) :)
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Sob wrz 08, 2012 18:35 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

ale się cieszę :mrgreen:
mam nadzieję ,że taki stan już zostanie tam u nich :wink:

Mała1

Post » Śro wrz 19, 2012 20:42 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Cos miłego dla odmiany - Kota przytył i waży już 2,9kg! Chłopak wcina aż mu się uszy trzęsą, chociaż dalej ma odloty, wczoraj TŻ walczył z nim wyrywając mu z paszczy czekoladkę z likierem :roll:
TŻ schował czekoladki do szafki to Kota włamał się do szafki :roll:
czekoladki wylądowały w lodówce, Kota darł się pod drzwiami :lol:
Kota uwielbia też gości, ostatnio dużo ludzi u nas bywa, jakoś tak całymi stadami się zwalają, on jest wtedy przeszczęśliwy, siedzi na stole i uczestniczy w rozmowie
ożywił się chłopczyk :ok:
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Czw wrz 20, 2012 17:34 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

[quote="Mała1"]ale się cieszę :mrgreen:
mam nadzieję ,że taki stan już zostanie tam u nich :wink:[/quote

Jest mi strasznie przykro, że niestety wrócił...
I jeszcze zachorował...
Dziś wraca do mnie, mam nadzieję, że teraz będzie dobrze. Oby.

Smutne to wszystko.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Czw wrz 20, 2012 17:58 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

wiem, wiem
pisałam o nim na głównym naszym wątku

Mała1

Post » Sob wrz 22, 2012 18:33 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Pamietacie?, tak było: Obrazek

A tak jest: Obrazek

A tu z wujciem Dymkiem: Obrazek

I nadal szukamy Domku..... :(
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Sob wrz 22, 2012 22:16 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Bardzo poruszające są zawsze takie metamorfozy:))
Śliczny jest teraz:)

Może i Dudusiowi łapinka ruszy. Dziś jak go masowałam wydawało mi sie że drgnęła. ale może to tylko grawitacja.
Mamy wciąż masować kiedy tylko sie da. No ale możliwe jest to tylko wtedy kiedy Duduś śpi. Inaczej jest to niemożliwe. Bo albo robi staranny piling albo gna przed siebie i załatwia różne sparwy. No bo musi wszystkie miski sprawdzic czy przypadkiem gdzieś czegoś lepszego nie ma. Musi poganiac za ogonami wszystkich kotów, musi pomocowac się z Bączkiem i Polinkim a przede wszystkim musi wsadzić nos tam gdzie go nie potrzeba:))

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie wrz 23, 2012 10:13 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Lidka pisze:Bardzo poruszające są zawsze takie metamorfozy:))
Śliczny jest teraz:)

Może i Dudusiowi łapinka ruszy. Dziś jak go masowałam wydawało mi sie że drgnęła. ale może to tylko grawitacja.
Mamy wciąż masować kiedy tylko sie da. No ale możliwe jest to tylko wtedy kiedy Duduś śpi. Inaczej jest to niemożliwe. Bo albo robi staranny piling albo gna przed siebie i załatwia różne sparwy. No bo musi wszystkie miski sprawdzic czy przypadkiem gdzieś czegoś lepszego nie ma. Musi poganiac za ogonami wszystkich kotów, musi pomocowac się z Bączkiem i Polinkim a przede wszystkim musi wsadzić nos tam gdzie go nie potrzeba:))

A jakieś zdjątka Dudusia się znajdą? To już przecież "duży chłop" :D też jakieś 5 m-cy?
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Nie wrz 23, 2012 20:42 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Kamakolo pisze:Pamietacie?, tak było: Obrazek

A tak jest: Obrazek

A tu z wujciem Dymkiem: Obrazek

I nadal szukamy Domku..... :(

piękny łabądek :ok:

Mała1

Post » Pt wrz 28, 2012 15:23 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

syjamki-437, 438 /12
od 18 09 w schr
kocurek i kotka

w domu tymczasowym od 20 09

Obrazek

Obrazek

Mała1

[poprzednia][następna]