Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 18, 2012 19:21 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...moja Kruszyna zachorował

Dorotka, przeczytałam :ok: .
Ten sposób z transporterem i michą z gorącą wodą jest dobry, właściwie mogę zrobić.
Tylko co tam wsypać do tej wody?
Majeranek posiadam, jak Kropka radziła...cos jeszcze?
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Wto wrz 18, 2012 19:23 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...moja Kruszyna zachorował

johaśka pisze:Gosia z piecy kaflowych jest calkiem inne powietrze niż takie z co.....
takie z co to typowe suche powietrze a przy piecach można sobie odpuścic nawilżanie... ewentualnie możesz jakies pranie powiesić zeby schło.... ;)

w ogóle zapomniałam wm napisać ze u nas jazda na maxa.... mąż wziął dzisiaj oba koty i poszedł do wetki na tabletę antyrobalową bo po wczorajszym podawaniu Rodolfowi wygląda jakby go jeżyny napadły.....
otóż Maniowi bez problemów podano tabletę natomiast do Rudolfa potrzeba było męża i asystentki w rękawicach spawalniczych, wetki w rękawicach a i tak Rudkowi tylko pół porcji udało się wcisnąć... mąż podrapany jeszcze bardziej....
chcialam gada przekupić, rozdrobnilismy tabletę i w rybkę wędzoną została wsadzona... Rudolf nawet nie spojrzał na nią.....
i co ja mam zrobić? należałoby mu jeszcze połówkę dzisiaj wcisnąć i jutro całą.... a ja nie mam siły na to... .chyba ze w narkozie :twisted:

Można odrobaczyć zakrapiając advocatem na kark
A w ogóle to ponoć są tabletki o smaku rosołkowym, ale zapomnialam jak sie nazywają
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto wrz 18, 2012 19:24 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...moja Kruszyna zachorował

Wsyp garść grubej soli jak masz, nie radzę zadnych olejków z drzew iglastych-często powodują podraznienia i skurcz krtani!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto wrz 18, 2012 19:26 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...moja Kruszyna zachorował

Vipku, bez konsultacji z wetem jak najmniej dodatków! Jak pisze Kropka, niektóre dodatki dobre dla ludzi są niewskazane dla kota.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto wrz 18, 2012 19:28 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...moja Kruszyna zachorował

Dorotko-te olejki i ludziom czasem szkodzą!-wiem coś na ten temat!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Wto wrz 18, 2012 19:29 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...moja Kruszyna zachorował

Enro dobry antybiotyk na górne drogi, mocny. Daje się go nawet przy mykoplazmie.

Będzie dobrze Gosiu :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Wto wrz 18, 2012 19:30 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...moja Kruszyna zachorował

No to po prostu postawię gara z wrzątkiem i już...to pewnie też jakoś zadziała, para też pomaga.

O, Marysiu, cześć :D .
No to jak dwie takie osoby polecają, to już jestem spokojna :ok: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Wto wrz 18, 2012 19:34 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...moja Kruszyna zachorował

Biedna Zosieńka :( nie wie dlaczego jej nie wypuszczasz :( Moje ze złości jak nie mogę wypuścić to olewają mi wszystko i wszedzie ( w domu) :roll:

boni 4

Od: Czw wrz 08, 2011 19:54

Post » Wto wrz 18, 2012 19:36 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...moja Kruszyna zachorował

boni 4 pisze:Biedna Zosieńka :( nie wie dlaczego jej nie wypuszczasz :( Moje ze złości jak nie mogę wypuścić to olewają mi wszystko i wszedzie ( w domu) :roll:

No biedna Zosia naprawdę :( .
Ona się złości sama na siebie, nie wie, dlaczego kaszle, dlaczego się źle czuje...
No trudno, jakos musimy wytrzymać.

vip

Post » Wto wrz 18, 2012 19:41 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...moja Kruszyna zachorował

A z tym majerankiem to dobra rada :) Tylko Małgosiu z tym grzaniem w domu nie przesadż. Nie jest jeszcze tak zimno na dworzu to tylko troszkę dogrzej co by Zosię nie przegrzać.

boni 4

Od: Czw wrz 08, 2011 19:54

Post » Wto wrz 18, 2012 19:54 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...moja Kruszyna zachorował

boni 4 pisze:A z tym majerankiem to dobra rada :) Tylko Małgosiu z tym grzaniem w domu nie przesadż. Nie jest jeszcze tak zimno na dworzu to tylko troszkę dogrzej co by Zosię nie przegrzać.

Napewno będę uważała, choć np. w czwartek zapowiadaja 11 stopni 8O .
Ale wiem, że zbytnie przegrzanie też nie jest dobre...
Może po prostu tak napalę, żeby piec był ciepły, nie gorący.

Bardzo bedziecie złe, jak już sobie pójdę? :oops:
Nie mam pojęcia, jak jutro wstanę do pracy :( .

vip

Post » Wto wrz 18, 2012 19:55 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...moja Kruszyna zachorował

Idź spać Gosiu!-Tobie wypoczynek jest potrzebny!!!!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto wrz 18, 2012 19:56 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...moja Kruszyna zachorował

Z moich obserwacji to kota piecem ciężko przegrzaćn, nagrzałabym zwyczajnie
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto wrz 18, 2012 19:58 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...moja Kruszyna zachorował

Też nie przegrzewaj Małgoś, bo Zosi będzie trudniej oddychać. A kaszle, bo pewnie ma opuchniętą tchawicę, ale zastrzyki zaraz zaczną działać :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Wto wrz 18, 2012 20:02 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...moja Kruszyna zachorował

taizu pisze:Z moich obserwacji to kota piecem ciężko przegrzaćn, nagrzałabym zwyczajnie

Po prostu napalę i już, tylko postaram się nie przesadzić :ok: .
Dzięki, cioteczko taizu :1luvu: .

Marysiu, no tak, tchawica spuchnięta :( . Ale mam nadzieję, że jutro bedzie choć ciut lepiej...

Dobrej nocy życzymy wszystkim dobrym ciociom, młodzież i Zosia już śpią, Punio jeszcze drzemie pod kasztanem, Plam spożywa chrupki, a Ali toaletę przedsenną robi :D .
Pieski śpią....Ringo dziś wył sobie...nie, nie, nic mu nie było, wył sobie do towarzystwa. :mrgreen:
To i ja się zbieram...wstyd, ale nawet myć mi się nie chce :oops: ...

vip

[poprzednia][następna]