Kacperek,Lajla, MOJA KOCHANA NIUNIA NIE ŻYJE :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt sie 31, 2012 12:27 Re: Lajla I Kacper moje wiewióry.ZOSIA-sterylka 6.09 ?????

sygitka21 pisze:O cholera... 8O Do biochemii naprawdę nie trzeba wiele krwi, więc bądź dobrej myśli kochana (chyba, że to była morfologia). Myślę, że nie robiliby analizy z za małej ilości. Kciuki za wyniki :ok: :ok:

To miała być morfologia z biochemią.A tego było z centymetr,albo i mniej .

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Pt sie 31, 2012 12:29 Re: Lajla I Kacper moje wiewióry.ZOSIA-sterylka 6.09 ?????

Myślę, że starczy. Na biochemię z pewnością. Nie stresuj się niepotrzebnie. Ogromne kciuki dla Was, kochana :ok: :ok:

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Pt sie 31, 2012 12:49 Re: Lajla I Kacper.ZOSIA- przeżłam szok-czekam na dr.Karewic

To faktycznie nie popisali sie z małą.Taka trauma dla niej. Ewuś, uważaj na siebie. Nie denerwuj się więcej niż musisz.Bo całkiem się nie da.

A do Karewicz nie możesz się zapisać na sterylkę?Wcześniej? Ona znów na wolnym? Bo dopiero 20 wróciła z poprzedniego. Z Żukiem na nią czekaliśmy. Ale ...sama wiesz jak wyszło.

Kciuki za was :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Pt sie 31, 2012 12:55 Re: Lajla I Kacper.ZOSIA- przeżłam szok-czekam na dr.Karewic

ASK@ pisze:To faktycznie nie popisali sie z małą.Taka trauma dla niej. Ewuś, uważaj na siebie. Nie denerwuj się więcej niż musisz.Bo całkiem się nie da.

A do Karewicz nie możesz się zapisać na sterylkę?Wcześniej? Ona znów na wolnym? Bo dopiero 20 wróciła z poprzedniego. Z Żukiem na nią czekaliśmy. Ale ...sama wiesz jak wyszło.

Kciuki za was :ok:

Nie kazała mi przyjeżdżać dopóki panuje PP.Nie wiadomo,czy była szczepiona. :roll: Niedawno miała rujkę.A musi być przerwa,by zaszczepić.Napisałam do su... jak często miała,ale nie odpisuje.Same brzydkie słowa cisnę mi się na usta 8)
Wiem :cry: ,kochany ,dzielny Żunio [*]

welina

Post » Pt sie 31, 2012 13:08 Re: Lajla I Kacper.ZOSIA- przeżłam szok-czekam na dr.Karewic

Wiem,że na Białobrzeskiej były koty z pp.Każdego pytali o szczepienia. Jest wywieszka na recepcji ostrzegająca. Oraz prośba by z kotem o "dziwnych" objawach nie wchodzić do poradni tylko czekać na zaproszenie. Jest także przypomnienie o szczepieniach.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Pt sie 31, 2012 13:33 Re: Lajla I Kacper.ZOSIA- przeżłam szok-czekam na dr.Karewic

ASK@ pisze:Wiem,że na Białobrzeskiej były koty z pp.Każdego pytali o szczepienia. Jest wywieszka na recepcji ostrzegająca. Oraz prośba by z kotem o "dziwnych" objawach nie wchodzić do poradni tylko czekać na zaproszenie. Jest także przypomnienie o szczepieniach.

Dziś dzwoniłam i nie kazali przychodzić dla jej bezpieczeństwa..Na razie Zośka musi psychicznie odpocząć.Znowu strasznie zestresowana :cry: :cry: :cry:

welina

Post » Pt sie 31, 2012 14:44 Re: Lajla I Kacper.ZOSIA- przeżłam szok-czekam na dr.Karewic

Morfologia wyszła dobra tylko próby wątrobowe zbyt wysokie.Jurto jak będę w stanie pojadę po wyniki i skonsultuję się z jakiś lekarzem . Ale z jakim cholercia,bo na ubraniu to badziewie też można przenieść,więc na Białobrzeską nie pojadę.Tam w tym niby "warzywniaku-lecznicy " chyba jest dobry internista........Jutro też jest dzień-jutro pomyślę.Dziś jestem już zbyt skołowana. :roll:Cosik podejrzliwa jestem.Dorcia chciała tam ciachnąć.Wszystko dobrze tylko trzeba wątrobę podleczyć.U mnie to samo A później znowu pobieranie krwi .Moi przyjaciele wiedzą dlaczego jestem niedowiarkiem co do lekarzy i wetów :( Porady od mądrych poproszę :mrgreen:

welina

Post » Pt sie 31, 2012 15:37 Re: Lajla I Kacper.ZOSIA- przeżłam szok-czekam na dr.Karewic

to miałaś wyjątkowego pecha ,my też tam oddawaliśmy krew i było ok .
po wyniki nie musisz jechać ,poproś o przesłanie na e maila .mi zawsze już z laboratorium przesyłają.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt sie 31, 2012 16:00 Re: Lajla I Kacper.ZOSIA- przeżłam szok-czekam na dr.Karewic

dorcia44 pisze:to miałaś wyjątkowego pecha ,my też tam oddawaliśmy krew i było ok .
po wyniki nie musisz jechać ,poproś o przesłanie na e maila .mi zawsze już z laboratorium przesyłają.

Jutro Daniel zrobi zdjęcia łapek.Ona nie ma obciętych włosów tylko zdartą czerwoną skórę 8O Aby aparat zadziałał.Tam był horror.Daniel urósł do 2 metrów.Już czułam,że zaraz będzie ją wysyłał do szkoły.Może Ty robiłaś u tej drugiej.Jak dzwoniłam po wyniki zapytała się co u małej i jak się czuje.

welina

Post » Pt sie 31, 2012 17:33 Re: Lajla I Kacper.ZOSIA- przeżłam szok-czekam na dr.Karewic

Właśnie mi przysłali.Za badanie zapłaciłam 65 zł.Gdybym tam robiła sterylkę to by odliczyli.Ale za Boga nie zrąbię.Jakie ona ma te łapeczki. Na razie nie nadaje się do sterylki -trzeba podleczyć.Ma za wysokie próby wątrobowe i niski cukier.

I co robić wyleczyć łapeczki,wyciszyć małą i zrobić ponowne badania wątroby i cukru :( :?:

Jak widać problemy mnie kochają :roll:

Obrazek

welina

Post » Pt sie 31, 2012 18:26 Re: Lajla I Kacper.ZOSIA- Złe próby wątrobowe i niski cukier

Kto mądry doradzi???
Tak na chłopski rozum,to pewnie trzeba doprowadzić Zosieńkę do normy... Ale jak?
Czy stres przy pobieraniu krwi,mógł spowodować podwyższenie parametrów???

BUSIO

Od: Śro cze 30, 2010 22:53

Post » Pt sie 31, 2012 20:34 Re: Lajla I Kacper.ZOSIA- Złe próby wątrobowe i niski cukier

Tu nie trzeba nikogo jakoś specjalnie mądrego :mrgreen: :mrgreen:
Najbiedniejsza w tym wszystkim jest nic nierozumiejąca kotka, która nie wie dlaczego ją to spotkało. Stres w lecznicy może w doskonały sposób zaburzyć wyniki, szczególnie u wrażliwego, przestraszonego kota. Więc trzeba ją - dla dobra wyników i jej - najpierw uspokoić. Daj jej odpocząć. Poczuć sie bezpieczną. Już nie pamiętam czy ona ma jakieś szczególne problemy, ale może wystarczy jakiś uspokajacz - faliway, calm-aid, czy coś w tym rodzaju - jeśli rzeczywiście inaczej sie nie da.
No, i mniej napięcia w domu :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob wrz 01, 2012 11:35 Re: Lajla I Kacper.ZOSIA- Złe próby wątrobowe i niski cukier

Na próbach wątrobowych się nie znam.Co do glukozy to wiem,że może skakać w stresie,bo mama miała cukrzyce.
Pozdrawiam sobotnio :ok:
Morelowa jak są problemy to i napięcie bywa.Tego nie da się wykluczyć :mrgreen:
Zosia właśnie odpoczywa nad papugą . :lol:

welina

Post » Sob wrz 01, 2012 11:44 Re: Lajla I Kacper.ZOSIA- Złe próby wątrobowe i niski cukier

Ewuś jest taki lek świetnie regeneruje wątrobę.Kurcze nazwa mi wyleciała z głowy.Muszę sobie przypomnieć.Podawałam go kotce wolnożyjącej po zatruciu razem z wit b6, b12 i wit c.Fantastycznie doszła do zdrowia a było bardzo żle.Wetka nic nie zaleciła?

Już wiem.Essentiale forte.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob wrz 01, 2012 13:12 Re: Lajla I Kacper.ZOSIA- Złe próby wątrobowe i niski cukier

Przed chwilą złapałam wetke.Zaleciła 2x dziennie Eseliw duo przez miesiąc i karmienie Hepatic Royal -cena mnie poraziła :strach:

welina

[poprzednia][następna]