MÓJ SIEDMIOKOT. Bruni-konieczny dom bo prześladuje seniorkę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 26, 2012 22:09 Re: 5 stałych futer, seniorka SZERI i młoda BRUNI poszukując

Po tygodniowym urlopie / również od moich futrzastych :mrgreen: / powrót do codziennej rzeczywistości. Stadko przeżyło choć Szeri ogołociła z sierści okolice uszu i oczu. To chyba alergia ale nie wiadomo na co. :|
Ale urlop bez kotów to czas stracony :wink: W schronisku nad Łomniczką koło Karpacza wypatrzyłam 5 żebrzących futerek. Nie dawały mi te sierściuszki spokoju więc zaciągnęłam mojego TŻ-ta powtórnie w to miejsce żeby zanieść karmę. Okazało się jednak, że gospodarz schroniska dba o nie tak jak potrafi. Nie chodzą głodne, mają ciepło w kotłowni. Tylko rozmnażanie niekontrolowane. Jeden mały i kotka w ciąży. Maluchy są podobno zabierane przez turystów ale sterylki przydałyby się :kotek:
Kitka w głębi w ciąży a ta bliższa to też kotka Obrazek Obrazek

i nakolankowy, miziasty maluch Obrazek Obrazek

anka13

Od: Sob paź 31, 2009 23:40

Post » Wto sie 28, 2012 17:51 Re: 5 stałych futer, seniorka SZERI i młoda BRUNI poszukując

A oto przykład kto jest ważniejszy w tym domu. To jest moje krzesło biurkowe a na nim Kaja i ja
Obrazek Odpowiednie proporcje zachowane :ryk: Obrazek

anka13

Post » Śro sie 29, 2012 21:03 Re: 5 stałych futer, seniorka SZERI i młoda BRUNI poszukując

A oto dobrze wykorzystany drapak
Obrazek

anka13

Post » Wto wrz 04, 2012 20:32 Re: 5 stałych futer, seniorka SZERI i młoda BRUNI poszukując

Po roku bytności w naszym domu Szeri potrafi położyć się w pobliżu innych kotów :)
Obrazek

anka13

Post » Śro wrz 12, 2012 21:07 Re: 5 stałych futer, seniorka SZERI i młoda BRUNI poszukując

Dziś dotarły nowe zabawki i będą moim footerkom stopniowo udostepniane. Na początek kong z kocimietką. Zabawkę od początku przejęła Kaja
Obrazek Obrazek Obrazek
Inne musiały poczekać w kolejce. W końcu udało się Alonzo i Bruni
Obrazek
Obrazek Śmieszne te podchody do konga :D

anka13

Post » Śro wrz 12, 2012 21:59 Re: 5 stałych futer, seniorka SZERI i młoda BRUNI poszukując

Ale cudne fotki...
Widać,że kociaki zadowolone z nowej zabawki, no i oczywiście dobrze wychowane, obyło się bez łapoczynów :D
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Nie wrz 16, 2012 13:51 Re: 5 stałych futer, seniorka SZERI i młoda BRUNI poszukując

Zastanawiałam się wcześniej nad kupnem zabawki Undercover mouse w zooplusie ale jak zwykle jest ta niepewność czy sie sprawdzi przy futrzakach i skusiłam się dopiero przy ostatniej przecenie. No i miła niespodzianka. Moje sierściuszki zachwycone. Najpierw zebrały się dookoła i obserwowały

Obrazek Obrazek

Potem zaczęło się pacanie łapką uciekającej "myszy' i polowanie

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na długi czas zabawkę opanowała Fredka. Dla niej to doskonały fitness. Całe przedpołudnie "polowała" zamiast codziennej drzemki.

ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Po sesji zabawka jest chowana i jak na razie przy każdym odpaleniu wzbudza zainteresowanie. Potrzebne są niestety baterie i kiedy kot łapie tę imitację myszy przekładnia terkocze. Moim futrom to nie przeszkadza , mnie trochę tak :mrgreen:

anka13

Post » Nie wrz 16, 2012 14:40 Re: Szczęśliwa siódemka. Testowanie nowej zabawki. Fotki

Jejku, jaka fajna ta zabawka, jak się ładnie bawią, wiedziałaś jakim dogodzić :1luvu: może tak moim kociuchom zafunduję...tylko jak się będą bawiły tak jak myszami...piłkami czy wężem, to szkoda pieniędzy...
U mnie jedynie wędka ma powodzenie, Lunka lubi, resztę muszę zmuszać :mrgreen:, ale w ogrodzie ganiają za wszystkim...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie wrz 16, 2012 21:23 Re: Szczęśliwa siódemka. Testowanie nowej zabawki. Fotki

Wrażeń ogródkowych nie zastąpi żadna zabawka :wink: Ale to ustrojstwo na razie się sprawdza. Jest chyba czwarty dzień i za każdym razem kiedy jest włączane, w kocim świecie następuje ruch.
Nie chodzi o to, by człowiek miał kota,
tylko,by kot miał człowieka

Obrazek

anka13

Post » Nie wrz 16, 2012 22:48 Re: Szczęśliwa siódemka. Testowanie nowej zabawki. Fotki

anka13 pisze:Wrażeń ogródkowych nie zastąpi żadna zabawka :wink: Ale to ustrojstwo na razie się sprawdza. Jest chyba czwarty dzień i za każdym razem kiedy jest włączane, w kocim świecie następuje ruch.

Być może, ale bardzo życzyła bym sobie, żeby moje towarzystwo w domu tak chciało się razem bawić...niestety, Kacper, starszy pan, ma gdzieś gonitwy...a Lunka nie bawi się z gówniarstwem (czyt: z Kropką) :mrgreen: więc Kropce w samotności pozostają np.motyle :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon wrz 17, 2012 21:51 Re: Szczęśliwa siódemka. Testowanie nowej zabawki. Fotki

Ta zabawka chyba sprzyja wspólnemu działaniu. U mnie to wspólne działanie czasem wygląda trochę mniej atrakcyjnie a mianowicie: jak ktos ucieka to trzeba gonić / często nad ranem :mrgreen: /
Dziś jednak Fredka przy braku "myszy" do polowania popadła w poobiednia drzemkę w towarzystwie Bruni 8O / ale piecuchom na balkon się nie chciało/
Obrazek

anka13

Post » Pon wrz 17, 2012 22:42 Re: Szczęśliwa siódemka. Testowanie nowej zabawki. Fotki

Szkoda, że leniuszkom się nie chciało, a mogły korzystać...dzisiaj było bardzo fajnie...było duuużooo słoneczka :D
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto wrz 18, 2012 20:46 Re: Szczęśliwa siódemka. Testowanie nowej zabawki. Fotki

Dziś już chyba piąty dzień posiadania nowej zabawki i po wyciągnięciu nadal budzi zainteresowanie 8O

Od razu pojawiła się oczywiście Fredzia i Kaja Obrazek

Mądra Bruni zastanawia się czego ta głupiutka Kaja tam szuka :lol: Obrazek

Ale ciekawość wzięła górę i sama chciała sprawdzić co tak macha ogonkiem :D Obrazek

Alonzo też nie pozostała obojetna Obrazek

Wspólnymi siłami udało się "upolować myszkę" Obrazek

anka13

Post » Wto wrz 18, 2012 21:32 Re: Szczęśliwa siódemka. Testowanie nowej zabawki. Fotki

:D Niezła ta zabawka.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro wrz 19, 2012 20:57 Re: Szczęśliwa siódemka. Testowanie nowej zabawki. Fotki

Zabawka rzeczywiście nie najgorsza. Ale dziś już nie włączyli. Chyba na baterie żałują :evil: Dzisiaj w ogóle Duża była taka zajęta, że musiałam jej przypomnieć o swoim istnieniu. - Kaja

Obrazek

anka13

[poprzednia][następna]