PESTKA - pokonała ją choroba :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 20, 2012 7:30 Re: Kotka z nowotworem - ma czas do środy!

Monikaa pisze:Czy ktoś orientuje się jakie orientacyjnie byłyby koszty leczenia kotki?
Pewnie nie tylko ja się zastanawiam. Jaki jest koszt wycięcia guzów, badań? Nikt się nie zadeklaruje bez pewności, ze będzie go stać na leczenie. Strasznie szkoda biduli.Jestem z pomorskiego, okolice Kwidzyna. Mam dwa zdrowe koty- mogę myśleć o rakowej kocicy, ale nie może mieć Felv lub Fiv. Dom wychodzący, ale bez przymusu- jest kuweta i każde miejsce może być miejscem dla kota (bo jest rotacja miejscówek- żaden kot nie jest stały w uczuciach i często zmienia sobie ulubione miejsce). Trzy psy też są. I chomik i rybki. Wydatki też- stąd może jeszcze 100-200 zł miesięcznie wyskrobię ale operacje ok. 1000 zł. to już problem. :cry:

Guzy zostały wycięte przy okazji sterylki - może wystarczy tylko usg, by sprawdzić czy więcej ich nigdzie nie ma? Nie znam się kompletnie na leczeniu nowotworów... Może na DT mogłabyś ją wziąć? Wtedy na badania i ewentualne leczenie może jakoś by się tu uzbierało bazarkami (choć tez pewności nie ma, bo kotów w potrzebie mnóstwo :( ).

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Pon sie 20, 2012 8:16 Re: Kotka z nowotworem - ma czas do środy!

Szkoda wielka, że nie wiadomo jaki to był nowotwór, byłyby jakieś rokowania do określenia. Jedno usg nie wystarczy, kicię będzie trzeba badac regularnie. Przydałyby się w tej chwili badania krwi i testy....
Nie ma co udawać, to jest kotka dla doświadczonego domu, który weźmie kota, żeby mu zapewnić komfort zycia, a nie kota "dla siebie", ze świadomością, że może kicię niedługo musieć pożegnać. A wiekszość takich domów, to ludzie już zakoceni, także tymczasami- a więc mający ograniczone mozliwości finansowe.
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Pon sie 20, 2012 8:51 Re: Kotka z nowotworem - ma czas do środy!

Monikaa pisze:Czy ktoś orientuje się jakie orientacyjnie byłyby koszty leczenia kotki?
Pewnie nie tylko ja się zastanawiam. Jaki jest koszt wycięcia guzów, badań? Nikt się nie zadeklaruje bez pewności, ze będzie go stać na leczenie. Strasznie szkoda biduli.Jestem z pomorskiego, okolice Kwidzyna. Mam dwa zdrowe koty- mogę myśleć o rakowej kocicy, ale nie może mieć Felv lub Fiv. Dom wychodzący, ale bez przymusu- jest kuweta i każde miejsce może być miejscem dla kota (bo jest rotacja miejscówek- żaden kot nie jest stały w uczuciach i często zmienia sobie ulubione miejsce). Trzy psy też są. I chomik i rybki. Wydatki też- stąd może jeszcze 100-200 zł miesięcznie wyskrobię ale operacje ok. 1000 zł. to już problem. :cry:

podstawowe badania to morfologia i usg , musiałabyś spytać w pobliskiej lecznicy o cennik, potem ewentualnie chemioterapia

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon sie 20, 2012 17:38 Re: Kotka z nowotworem - ma czas do środy!

morfologia, usg to tanie rzeczy. Ale chemia? Ile moze kosztować chemia? Nasz weterynarz urlopuje a taki doraźny, lokalny nie ma o tym pojęcia i nie warto zawracać mu głowę...
Myślę o tej kotce, ale trzeba mierzyć siły własne. Akurat nasz wet bawi się w takie rzeczy, bo suka miała podejrzenie guza i mówil, że właśnie zakupił jakiś specjalistyczny sprzęt. Wtedy nie dopytałam o koszty, bo suczka miała tylko zapalenie. Ale wydaje mi sie, ze ewentualną operację wyciecia guza ocenił na jakieś 1200 i powiem, że dla mnie to już był spory pieniądz, trochę nogi mi sie ugieły...
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Od: Sob lut 18, 2012 19:28

Post » Pon sie 20, 2012 18:40 Re: Kotka z nowotworem - ma czas do środy!

Monikaa, chemia chemii nierówna. Z chemią taką onkologiczną podawaną przez zwykłych lekarzy byłabym bardzo ostrożna.
Jeśli guzy zostały wycięte to nie muszą odrastać.
Trzeba by zrobić prześwietlenie, żeby ocenić, czy nie ma przerzutów.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pon sie 20, 2012 18:49 Re: Kotka z nowotworem - ma czas do środy!

Kilka lat temu miałam psa na chemii, pamiętam że koszty były no nie małe, ale na pewno nie jakieś upiorne. A 1200 zł za operację guza uważam za grubą przesadę....
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Pon sie 20, 2012 19:06 Re: Kotka z nowotworem - ma czas do środy!

Podpowiadają, ze jeśli to guzy listwy mlecznej to ta kotka ma duże szanse. Cudak 1, jeśli moja kandydatura Ci odpowiada, to zadzwoń. Masz nr na pw.
Muszę jeszcze urobić domowników. To będzie trudne, na razie nic nie mówię, ale pogadam jak się zdecydujesz.
Ulvhedin mój wet nie ma konkurencji. Przesadza oczywiście, ale i tak wychodzi taniej niż wozić zwierzaki gdzieś dalej.
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Post » Pon sie 20, 2012 20:27 Re: Kotka z nowotworem - ma czas do środy!

OK - no to czekamy do jutra na decyzję Monikaa, czy będzie mogła przyjąć koteczkę na DT :)

Cudak1

Post » Pon sie 20, 2012 21:21 Re: Kotka z nowotworem - ma czas do środy!

:ok:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto sie 21, 2012 6:51 Re: Kotka z nowotworem - ma czas do środy!

Zamówiony banerek:

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=145261][img]http://miau_miau2010.republika.pl/cud_kot.png[/img][/url]

:ok: :ok: :ok:
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Wto sie 21, 2012 7:15 Re: Kotka z nowotworem - ma czas do środy!

Guzy w banerku popraw :)
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto sie 21, 2012 7:20 Re: Kotka z nowotworem - ma czas do środy!

ariel pisze:Guzy w banerku popraw :)

wytnij i wstaw nową tkankę :ok: :wink:

Za koteczkę mocne kciukasy :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 7 >>

Post » Wto sie 21, 2012 7:56 Re: Kotka z nowotworem - ma czas do środy!

Jestem z Funduszu Onkologicznego.
Możemy wspomóc finansowo w spłacie kosztów operacji czy badań onkologicznych, opiekunkę koteczki (obecną lub już z DT) zapraszam do naszego wątku:
viewtopic.php?p=8416951#p8416951

Trzymam kciuki za koteczkę :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto sie 21, 2012 8:02 Re: Kotka z nowotworem - ma czas do środy!

Broszka pisze:Jestem z Funduszu Onkologicznego.
Możemy wspomóc finansowo w spłacie kosztów operacji czy badań onkologicznych, opiekunkę koteczki (obecną lub już z DT) zapraszam do naszego wątku:
viewtopic.php?p=8416951#p8416951

Trzymam kciuki za koteczkę :ok: :ok: :ok:

Dziękujemy :) Badania na pewno będą potrzebne, jeśli koteczka trafi do DT.

Cudak1

Post » Wto sie 21, 2012 8:34 Re: Kotka z nowotworem - ma czas do środy!

Koteczka jedzie do mnie. :)
Broszka, dziękuję za deklarację. Zaraz podepnę się pod wasz wątek.
Wczoraj rozmawiałam z Panem, który leczył rakową kotkę.
Plan jest taki: weterynarz- RTG, Fiv, Felv (ze względu na moje koty). Jest duża szansa, że guzy się nie odnowią. aaa i odrobaczenie. To na cito. Coś jeszcze powinno być wykonane w pierwszej kolejności?
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

[poprzednia][następna]