To ostatni post Wioli z watku dinzoo.
"Ewa i szacunek Ci za to że nie oddajesz przyjaciół,ale ta osoba dała się nabrać i pokryli niedobraną parę,stąd wadliwy kotek

Ja wiem o jednej.Nie mogła dać do mamy czy rodziny bo już poprzednie z miotu u nich są.Za dużo wadliwych się rodzi

ale co?Zabić je?Oddają za kastrację i z bólem serca.Wiem że na dobrej hodowli nie da się zarobić bo byłam w takiej i spodziewałam się wielkiego domu,a tu normalny zwyczajny

Zapewniam że na forum dużo hodowców oddaje koty i nie za free bo to kosztuje,weterynarz,karmy.Pseuduchy mają ogromne domy i wszystko co chcą

kosztem kotów.Nie jeżdżą na wystawy tylko kupują już Championa i nawet nie potrafią normalnie napisać tylko czempion

itp.Szanuję hodowców,którzy mówią że z kotem coś jest nie tak i nie zatajają.
Często muszą oddać dorosłego bo go inne koty zdominują że jest źle.Czytałam na forum to co piszą.Jedni nie oddają,a inni tak."
Jesuuuuu
Co to znaczy wadliwy kotek ? Bo ma alergię? Pewnie nie wiedzą na co. A nie wiedzą, bo maja taka masę kociat że nie są w stanie dopilnować każdego z osobna. Wcześniej pisałaś chyba o pokarmowej. To łatwo wyłapać, i przypilnować co go uczula. Wyeliminować to z jego pokarmu i po zawodach.
Piszesz Wiola, pokryli niedobraną parę. To może się zdzrzyć, ale wtedy wady były by inne. Nie alergia pokarmowa
Jak rodzą sie koty z wadą to eliminyje sie kocicę z hodowli, albo kocura. Nie powtarza sie takiego krycia mając mnadzieje że tym razem będzie wszystko ok. Tylko jeszcze trzeba wiedzieć co kto niesie , a nie kryć w ciemno
No i jeszcze jedna sprawa. Jak odpowiednio socjalizować takie stadko kociąt?Ja nie mam pojęcia
Toż każdego kociaka trzeba pare razy dzienie przytulić, poglaskać, sprawdzić czy przybiera na wadze, sprawdzić czy kocica nie zapomniała go oczyścić, dokarmić jeśli trzeba, pokazać kuwetkę i dopilnować aby załapał gdzie ma chodzic, sprzwdzić jak ktory kupka, czy niema biegunki, rozwolnienia , zaparcia, czy nie jest odwodniony, czy niema goraczki itp itd!!!!
Ni diabła nie wiem jak oni mogą znajdować na to czas

Zatrudniaja kogoś do obsługi kociat?