Bezdomne KOCIAKI szukają DT/DS! Nowe Maleństwo (str 11)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sie 04, 2012 19:54 Re: Bezdomne maleństwa - potrzebna POMOC i DT!

Dopisz w tytule ZACHODNIOPOMORSKIE!
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Sob sie 04, 2012 23:12 Re: Bezdomne maleństwa - potrzebna POMOC i DT!

RudyiSrebrnyKot pisze:Ona powinna być pod kroplówką w tej chwili. Nie przeżyje tak na dochodzące najprawdopodobniej...
Nie wiem co Ci poradzić. Szukaj ludzi na miau z Twojej okolicy. Jakiejś fundacji? TOZ.

Szukam, tu na dogo, na fb - bez skutku, bo pełno kocich bid przecież :(
TOZ jest, ale działa tylko na terenie swojej gminy, nie powiatu i również zawalony jest kotami - a pomoc nie ma szans.

RudyiSrebrnyKot pisze:W sklepie zoologicznym można pewnie kupić gotowe modyfikowane, ale jakieś na pewno. Ale możesz podawać mleko dla ludzkich niemowlaków tylko dwa razy gęściejsze. Ale to pamiętam dotyczy maluszków, a ona już jest większa przecież.

Mam w domu tylko Gerber 3 (moja córka je pije) i daje Kruszynce, dziękuję za podpowiedź z proporcjami, bo dawałam tak jak dla dzieci (no, ciutkę więcej) - na pewno lepsze to niż zwykłe, z kartonu.

RudyiSrebrnyKot pisze:Ty tam sama jesteś? Nie obserwuję wątku od początku, ale kotka nie może mieszkać w stajni!!!

Jak palec :roll:

Wiem, że nie powinna :( ale w domu u mnie zamieszkała tymczasowa Kalinka (ok 3 mies, nieszczepiona) i nawet ona nie jest mile widziana przez mojego TŻ... a co dopiero chory, zapchlony i cały w w odchodach kociak. U mnie nie ma szans.

Wykończy ją ta biegunka chyba :( Śpi w miseczce z siankiem, przykryta kocykiem, więc zimno nie powinno jej być... Z noska mocno leci i głośno oddycha. Pchły nadal biegają po niej.

Za jakie grzechy to maleństwo musi tak cierpieć :((((((((((

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Nie sie 05, 2012 7:46 Re: Bezdomne maleństwa - potrzebna POMOC i DT!zachodniopomor

Kruszynka umiera :( Przelewa się przez ręce, nie połykała już mleczka. Zaraz zaśnie na zawsze i nie będzie już nigdy cierpiała... :(

Cudak1

Post » Nie sie 05, 2012 9:38 Re: Bezdomne maleństwa - potrzebna POMOC i DT!zachodniopomor

:(... Strasznie mi przykro :(...

RudyiSrebrnyKot

Post » Nie sie 05, 2012 14:53 Re: Bezdomne maleństwa - potrzebna POMOC i DT!zachodniopomor

Jeszcze walczy - albo jeszcze kona :(

Jak dożyje do 17.40, to jest szansa na to, że zobaczy ją wet i może jakąś kroplówkę da, albo ją uśpi.

Zimna jest jak trup :( Pewnie krążenie słabiutkie i dlatego... Odkupiłam dla niej termofor, mam nadzieję, że ją rozgrzeje i pobudzi do życia.

Cudak1

Post » Nie sie 05, 2012 15:41 Re: Bezdomne maleństwa - potrzebna POMOC i DT!zachodniopomor

Przegraliśmy walkę :( Przepraszam Cię Kruszynko :cry: :cry: :cry:

Cudak1

Post » Nie sie 05, 2012 19:51 Re: Bezdomne maleństwa - potrzebna POMOC i DT!zachodniopomor

Bardzo mi przykro :( [']

RudyiSrebrnyKot

Post » Nie sie 05, 2012 21:11 Re: Bezdomne maleństwa - potrzebna POMOC i DT!zachodniopomor

Bardzo , bardzo smutno[*]
Ale chociaż miałaś tu Kogoś.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Nie sie 05, 2012 21:45 Re: Bezdomne maleństwa - potrzebna POMOC i DT!zachodniopomor

Cudaku, bardzo mi przykro . Zrobilas co bylo w danej chwili w Twojej mocy by pomoc Kruszynce [']

Bylas z nia w ostatniej chwili zycia, choc przez chwile czula kogos dobrego obok siebie.

Nie mozemy pomoc kazdemu kotu na tym swiecie.....

Dawno, dawno temu (mialam moze 6 lat) przynioslam do domu znalezionego zmarznietego malego kociaka. Zyl tylko dwa dni, choc probowalismy mu pomoc. To byl moj pierwszy kot i przez dziesiatki lat jedyny, ale ciagle go pamietam.

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pon sie 06, 2012 7:40 Re: Bezdomne maleństwa - potrzebna POMOC i DT!zachodniopomor

Dziękuję Wam za słowa otuchy... Naprawdę jest mi ciężko, ale za dużo jej dolegało, za bardzo wyniszczona była by przeżyć... :(
Kruszynkę pochowałam w moim ogródeczku pod oknem i na pewno nigdy o niej nie zapomnę. Taka piękna była i kochana :(
Będziesz mnie Kruszynko motywować do większej walki o sterylki, żeby więcej takich Kruszynek się nie rodziło i nie cierpiało, umierało niepotrzebnie... a u nas w okolicy kiepsko z tym.

Z dobrych wiadomości - czarna koteczka znalazła wczoraj DS, więc zostały nam do adopcji dwie małe szylkretki (jedna u mnie w DT, a druga-ślepa na oczko do pilniejszej adopcji, bo Opiekunka tymczasowa pod koniec września wyjeżdża na studia).

Cudak1

Post » Pon sie 06, 2012 13:19 Re: Bezdomne maleństwa - potrzebna POMOC i DT!zachodniopomor

:( :( :( :( :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

olciak84

Od: Pt cze 22, 2012 16:31

Post » Czw sie 09, 2012 15:17 Re: Bezdomne maleństwa - potrzebna POMOC i DT!zachodniopomor

Kalinka ma biegunkę :( pewnie od tego, że teraz jak nie siedzi w klatce, lata po podwórku i wyjada kotom karmę dla dorosłych kotów. Dzisiaj siedzi w domku i tylko kurczaka gotowanego dostała i wodę. Mam nadzieję, ze to nic poważnego nie będzie....

Cudak1

Post » Pt sie 10, 2012 17:14 Re: Bezdomne maleństwa - potrzebna POMOC i DT!zachodniopomor

Pojechałam godzinę temu nakarmić koty z portu, wyciągam z samochodu puszki i suchą karmę i kątem oka widzę dwie dziewczynki - jedna stoi w brami portu z yorkiem na smyczy, a druga głaszcze kota. Myślę sobie - fajne dzieciaki, pewne Wampira głaszczą (najbardziej oswojonego kota w porcie i na świecie ;) ). Dziewczynka z yorkiem pogania tą drugą, zanim doszłam, to już uciekły przez stację paliw na boczną uliczkę. Myślę - pewnie przed deszczem uciekają, bo padało dość mocno. Dochodzę do bramy i widzę nie Wampira, a jego miniaturkę - śliczną, ok 3 mies, oswojoną, zadbaną koteczkę....... Kotka już odrobaczona, właściwie w ciągu 2 godzin powinna znaleźc dom tymczasowy lub stały!!!!!

Obrazek

Cudak1

Post » Sob sie 11, 2012 6:39 Re: Bezdomne maleństwa - potrzebna POMOC i DT!zachodniopomor

Kalinka i Wampirka:

Obrazek

A tu koteczka Hienka, która jest ślepa na jedno oczko i ma chwilowy DT (Opiekunka pod koniec września wyjeżdża na studia!)

Obrazek

Cudak1

Post » Nie sie 12, 2012 17:04 Re: Bezdomne maleństwa - potrzebna POMOC i DT!zachodniopomor

Śliczne kotki :1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

[poprzednia][następna]