Garfield, Fredzia, Fechin. Witamy nowego domownika.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 07, 2012 20:10 Re: Garfield, Fredzia, Fechin. Czinuś 100 lat w dniu 3 urodz

Zapomniałam, że miałam się poskarżyć na Garfielda. Nie wiem co temu kotu czasami odwala. Napada na Fredkę, ta oczywiście wrzeszczy jak opętana, jeśli ma dobre ułożenie to za chwilę zwieje zostawiając Garfa z kłakami w paszczy, ale jeśli nie, to szamoczą się tak. Nie zawsze zdążę podbiec od razu żeby go odgonić. Bywa i tak, że biedna zsikuje się na podłogę w trakcie szamotaniny :( Fredzia nie jest jednak zestresowana tymi napadami. Funkcjonuje normalnie,chodzi po mieszkaniu bez stresu, w czasie posiłków wszystkie koty jedzą razem, załatwia się też normalnie, nawet codzienne głupawki ma bez zmian, ale ręce mi opadają jak widzę, że rudy potrafi dopaść ją powodując nawet zsiusianie :| Co można zrobić? Kot to nie pies, tak karny nie jest, więc karcenie go obawiam się niewiele wniesie (z resztą jak do tej pory nic nie dało :roll: )

Gosiak104

Od: Nie gru 18, 2005 10:36

Post » Wto sie 07, 2012 22:10 Re: Garfield, Fredzia, Fechin. Czinuś 100 lat w dniu 3 urodz

Gosia jak wymyslisz co zrobic, to chetnie sie dowiem, bo mam identyczna sytuacje z Fenrisem i Fryga, ostatnio napady znowu se nasilily - dzisiaj o 3 w nocy byl wrzask na balkonie na pol osiedla :? - rozwazam krople bacha, ale nie wiem czy cos pomoga :(

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Wto sie 07, 2012 22:12 Re: Garfield, Fredzia, Fechin. Czinuś 100 lat w dniu 3 urodz

U mnie Gucio probuje byc takim macho-ale na szczescie Smakusia sobie z nim radzi-dostaje z liscia i to sprawe konczy do nastepnego razu :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto sie 07, 2012 22:32 Re: Garfield, Fredzia, Fechin. Czinuś 100 lat w dniu 3 urodz

No właśnie Krysia nie wiem, krople Bacha u mnie chyba nie mają racji bytu, bo żaden kot nie ma problemów ze stresem. Gdyby nie te odpały rudego to u mnie jest sielanka na co dzień. No dobra Fredka z młodą się nie lubią, ale to zupełnie co innego. Wszystkie czują się świetnie (tfu tfu tfu) tak fizycznie jak i psychicznie, nikt nie jest zestresowany, zdominowany. Każdy kot ma swoje 5 minut, kiedy nosi go aż po ścianach z tej głupawki, bawią się tymi samymi zabawkami, śpią ze mną razem w łóżku. Czasami aż żałuję, że nie da się tego głupka wykastrować jeszcze raz, może by mu wtedy przeszło :roll:

Gosiak104

Post » Wto sie 07, 2012 22:38 Re: Garfield, Fredzia, Fechin. Czinuś 100 lat w dniu 3 urodz

no ale to tocka w tocke jak u mnie, ale bach z tego co zrozumialam nie jest tylko na stres, u Fenrisa to jest czysto domiacyjne, jakby byl kotka to bym u niego szukala trzeciego jajnika :roll:

ewkaa

Post » Wto sie 07, 2012 22:47 Re: Garfield, Fredzia, Fechin. Czinuś 100 lat w dniu 3 urodz

ewkaa pisze:no ale to tocka w tocke jak u mnie, ale bach z tego co zrozumialam nie jest tylko na stres, u Fenrisa to jest czysto domiacyjne, jakby byl kotka to bym u niego szukala trzeciego jajnika :roll:

Pamiętaj, że to była kotka :mrgreen:
A tak serio to ja nie wiem co z tą dominacją. U mnie teraz raczej walka o dominację między Fredzią a młodą, no ale tu się nie dziwię, z resztą nie jest to wojna (i niedługo się skończy) a Garf uparł się na Fredkę, czasami mam ochotę mu futro przetrzepać, zwłaszcza jak zmywam podłogę kiedy Fredzia aż popuści :| Czasami widzę ten "błysk" w jego oczach i przystopuję kawalera, ale czasem dorywa ją nawet jak śpimy razem, on z jednej ona z drugiej strony mojej osoby :evil:

Gosiak104

Post » Wto sie 07, 2012 22:51 Re: Garfield, Fredzia, Fechin. Czinuś 100 lat w dniu 3 urodz

Mo9ze zrob jej taka dodatkowa kryjowke do ktorej ona wejdzie ,a Garf nie?

U mnie Smakusia jak ma dosc kocurow to laduje sie do najwyzszej rozety lub pokazuje mi by ja do szafy schowac-a ja jej przygotowalam taki kacic z transporterem schowanym,ze tylko jej wygodnie do malego wejsc-czasem jak ma dosc kocurow to sobie tam wchodzi i spi na spokojnie,a kocury dostaja lanie i psyczenie jesli ktorys sie tam zblizy-to jej kacik-azyl
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Wto sie 07, 2012 22:55 Re: Garfield, Fredzia, Fechin. Czinuś 100 lat w dniu 3 urodz

mowisz, zeby go jednak polsac na usg :twisted:
taaa ten blysk w oku :roll: , Fenris od razu dostaje w leb :evil: , ale najgorzej jak dopada ja w srodku nocy jak wszyscy spia :cry:
Ja wiem, ze to dominacja, on ja lapie za kark, jak mu sie uda, zawsze jest tam obsliniona :?

ewkaa

Post » Wto sie 07, 2012 23:02 Re: Garfield, Fredzia, Fechin. Czinuś 100 lat w dniu 3 urodz

U mnie wlansie rude zawolalo mnie do lazienki-czekalo przy kranie ,bym odkrecila wode :mrgreen:

anulka111

Post » Wto sie 07, 2012 23:07 Re: Garfield, Fredzia, Fechin. Czinuś 100 lat w dniu 3 urodz

No widzisz Garf też łapie za kark, tak jakby chciał kryć (też nie miał czego zapamiętać, tylko właśnie tej jednej chwili słabości u Fredki :roll: ) ale nie ma tu więcej zachowań świadczących o chęci dominacji. Od miski nawet odchodzi jeśli jest obstawiona przez Fredzię czy innego kota, wraca dopiero jak ona się naje. Oczywiście w nocy też mam takie akcje. To bywa najgorsze, bo zanim człowiek się obudzi, odzyska jakąś świadomość to Fredka drze się na całe osiedle albo o ile szczęście dopisze to nawieje.
anulka111 pisze:Mo9ze zrob jej taka dodatkowa kryjowke do ktorej ona wejdzie

anulka Fredzia ma azyl, Garf tam nie wchodzi, zawsze mała może się tam schować, co z resztą czyni na przykład jak odkurzam, więc to akurat nie to. Ale też nie chciałabym żeby siedziała w azylu, ona jest tu siebie w domu i ma się tu czuć bezpiecznie bez względu na porę i zapędy rudego molestatora :roll:

Gosiak104

Post » Wto sie 07, 2012 23:18 Re: Garfield, Fredzia, Fechin. Czinuś 100 lat w dniu 3 urodz

Gosiak104 pisze:No widzisz Garf też łapie za kark, tak jakby chciał kryć (też nie miał czego zapamiętać, tylko właśnie tej jednej chwili słabości u Fredki :roll: ) ale nie ma tu więcej zachowań świadczących o chęci dominacji.
to nei jest słąbośc u Fredki, będe się upierać, ze dominacja - Fenris też nic innnego nie robi - no pogoni za nią jeśli jakimś cudem się się wymsknęła, ale tylko po to żeby z powrotem złapać, to nie są kocie przebieżki, jakie np. Gmaina urządza z Frygą, bo co innego - to nie jest agresja na pewno

Gosiak104 pisze:Od miski nawet odchodzi jeśli jest obstawiona przez Fredzię czy innego kota, wraca dopiero jak ona się naje.
Przy misce to Fryga potrafi nawet w łeb dać i nie ma to tamto, a Fenirś się grzecznie odsuwa, żresztą jak mu Gamina wyżera to tez się odsuwa, a osobicie widziałąm ustalenie hierarchii między nimi - pytałam kiedyś o to behawiorystę, podobno z tym jedzeniem to u kotów nie jest jak u psów, czyli nie ma że jak kto pierwsyz do miski to rządzi :roll:

Gosiak104 pisze: Oczywiście w nocy też mam takie akcje.To bywa najgorsze, bo zanim człowiek się obudzi, odzyska jakąś świadomość to Fredka drze się na całe osiedle albo o ile szczęście dopisze to nawieje.
Fryga często nie daje rady się wygrzebać spod tego cielska jednak waży o połowę mniej :| pobudki wrzskami nie należą do najprzyjemniejszych

Gosiak104 pisze:
anulka111 pisze:Mo9ze zrob jej taka dodatkowa kryjowke do ktorej ona wejdzie

anulka Fredzia ma azyl, Garf tam nie wchodzi, zawsze mała może się tam schować, co z resztą czyni na przykład jak odkurzam, więc to akurat nie to. Ale też nie chciałabym żeby siedziała w azylu, ona jest tu siebie w domu i ma się tu czuć bezpiecznie bez względu na porę i zapędy rudego molestatora :roll:
[/quote] no właśnie :(

Zapiszmy rudego z Fenrisem na jakąś terapię grupową :twisted:

ewkaa

Post » Śro sie 08, 2012 0:13 Re: Garfield, Fredzia, Fechin. Czinuś 100 lat w dniu 3 urodz

ewkaa pisze:to nei jest słąbośc u Fredki

Słabością nazwałam to, że mu kiedyś eeeee noooo się oddała. Prawie się dziecka doczekali :roll: tylko aborcja była grana :twisted:

Gosiak104

Post » Śro sie 08, 2012 0:48 Re: Garfield, Fredzia, Fechin. Czinuś 100 lat w dniu 3 urodz

MariaD pisze:
Gosiak104 pisze:Mam kota przy głowie, łapkę na czole, policzku, nosie. Lub doopkę albo plecki przy twarzy.

Hyhy, za rok będziesz jojczyć, że Ci poduszkę zabiera, z łóżka spycha. :mrgreen: W tym temacie też reklamacji nie uwzględniam.

Hehe czytam sobie stary wątek,ale to muszę skomentować :twisted: Po trzech latach nadal reklamacji nie przewiduję, tym bardziej,że Czarne przeniosło się pod ścianę i dogrzewa mi bok, od pachy do łydek :lol:

Gosiak104

Post » Śro sie 08, 2012 1:23 Re: Garfield, Fredzia, Fechin. Czinuś 100 lat w dniu 3 urodz

U mnie rude od poczatku nauczylam spac od strony sciany. Dlugosc ma identyczna hehe

anulka111

Post » Śro sie 08, 2012 12:42 Re: Garfield, Fredzia, Fechin. Czinuś 100 lat w dniu 3 urodz

Gosiak104 pisze:(...)Co można zrobić?(...)

Niestety widzę tylko jedno jedyne wyjście: uśpić gada i będzie raz na zawsze spokój.

:smokin:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

[poprzednia][następna]