ABRA

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 06, 2012 14:51 Re: ABRA

Słuchajcie, nie uwierzę!!! Nie uwierzę w to, co piszę dopóki tego nie napiszę i nie przeczytam w ramach uszczypnięcia :wink:

Otóż imć Afrodyta wreszcie się przejadła. Wczoraj wieczorem po raz pierwszy nie zjadła kolacji :ryk:
Oczywiście dzisiaj już wciąga wszystko jak odkurzacz ale już się tak "nie trzęsie" jak widzi jedzenie.

Odtańczmy taniec szamana na tą cześć :ryk: :ryk: :ryk:

Po dwóch tygodniach pobytu u mnie dziewczynce zauważalnie zaczynają się wypełniać zapadnięte boczki a waga podniosła się z 2,6-2,8 kg na 3,30 kg :1luvu:

AbraNN

Od: Czw lip 26, 2012 6:21

Post » Pon sie 06, 2012 22:12 Re: ABRA

AbraNN pisze:Słuchajcie, nie uwierzę!!! Nie uwierzę w to, co piszę dopóki tego nie napiszę i nie przeczytam w ramach uszczypnięcia :wink:

Otóż imć Afrodyta wreszcie się przejadła. Wczoraj wieczorem po raz pierwszy nie zjadła kolacji :ryk:
Oczywiście dzisiaj już wciąga wszystko jak odkurzacz ale już się tak "nie trzęsie" jak widzi jedzenie.

Odtańczmy taniec szamana na tą cześć :ryk: :ryk: :ryk:

Po dwóch tygodniach pobytu u mnie dziewczynce zauważalnie zaczynają się wypełniać zapadnięte boczki a waga podniosła się z 2,6-2,8 kg na 3,30 kg :1luvu:

no to gratulujemy Afrodycie! Zuch dziewczyna, chyba już wie, że jedzenia nie zabraknie, to i co ma się przejadać, jak można dostojnie podjadać 8)

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Pon sie 06, 2012 22:29 Re: ABRA

czas zacząć dbać o linię :kotek: :kotek:
w końcu to Afrodyta :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon sie 06, 2012 22:30 Re: ABRA

No proszę :ok: :ok: :ok:

Choć....
teraz wyjeżdżam na 2 tygodnie
i mam nadzieję,
że Afrodyta nie będzie ważyć 3,9 kg jak wrócę :twisted: :mrgreen: :lol:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Wto sie 07, 2012 7:33 Re: ABRA

Duszek686 pisze:No proszę :ok: :ok: :ok:

Choć....
teraz wyjeżdżam na 2 tygodniei mam nadzieję,
że Afrodyta nie będzie ważyć 3,9 kg jak wrócę :twisted: :mrgreen: :lol:

Ty już od dwóch tygodni wyjeżdżasz na dwa tygodnie :evil:
Afrodyta nie powinna ważyć więcej niż 4 kg - z tego co pamiętam, ona nie jest dużym kotem
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto sie 07, 2012 7:44 Re: ABRA

No bo ciągle coś wyskakuje :twisted:
Ale dziśiaj jadę :twisted:
Mimo, że pada i łeb mnie boli :twisted:

Afrodyta nie powinna ważyć pewnie więcej niż 3,5 kg, bo naprawdę nie jest duża.
Żeby potem nie było, jak z moim Lakim :twisted: Brzuch mu wisi do ziemi, a on wiecznie głodny :twisted: :lol:

Duszek686

Post » Wto sie 07, 2012 8:39 Re: ABRA

Hehehe... Wiem, wiem dziewczyny :lol:

Afrodyta jest już przesycona i nie dojada albo prawie nie rusza wieczornej porcji. Mam więc nadzieję, że dietka nie będzie jej potrzebna. Z 4 posiłków już mamy 3 przy czym trzeci jest niedojadany i od kilku dni na noc zabieram miseczkę. Dlatego teraz będzie jadła 2 razy dziennie.

Co do konkretnej wagi to zobaczę jak będzie wyglądała. Na razie ma brzuszek a resztą to nadal skór i kości. Jak ciało odbuduje masę to będzie wiadomo jaka waga jest dla niej odpowiednia. Czasem 4 kg jest nie równe 4 kg :wink: Tłusta nie będzie, bo nie lubię utuczonych zwierząt. Moje psy też nie są tłuste więc mam nadzieję, że kocica też mi się nie upasie.

A jak się upasie to wprowadzę jej tor agility - wpuszcze najwredniejszego do kotów psa i zamknę je razem na jednym piętrze :ryk: Już jej o tym wspomniałam :mrgreen: . Mam wrażenie, że wzięła to do siebie bo niedojada :ryk:

AbraNN

Post » Wto sie 07, 2012 9:36 Re: ABRA

AbraNN pisze:Hehehe... Wiem, wiem dziewczyny :lol:

Afrodyta jest już przesycona i nie dojada albo prawie nie rusza wieczornej porcji. Mam więc nadzieję, że dietka nie będzie jej potrzebna. Z 4 posiłków już mamy 3 przy czym trzeci jest niedojadany i od kilku dni na noc zabieram miseczkę. Dlatego teraz będzie jadła 2 razy dziennie.

Co do konkretnej wagi to zobaczę jak będzie wyglądała. Na razie ma brzuszek a resztą to nadal skór i kości. Jak ciało odbuduje masę to będzie wiadomo jaka waga jest dla niej odpowiednia. Czasem 4 kg jest nie równe 4 kg :wink: Tłusta nie będzie, bo nie lubię utuczonych zwierząt. Moje psy też nie są tłuste więc mam nadzieję, że kocica też mi się nie upasie.

A jak się upasie to wprowadzę jej tor agility - wpuszcze najwredniejszego do kotów psa i zamknę je razem na jednym piętrze :ryk: Już jej o tym wspomniałam :mrgreen: . Mam wrażenie, że wzięła to do siebie bo niedojada :ryk:

a gdzie tam wzięła, pewnie spojrzała na Ciebie, jak na wariatkę i pomyślała "jak można kotecka straszyć". Tak, tak zapewne było :mrgreen:

maneki

Post » Wto sie 07, 2012 12:03 Re: ABRA

maneki pisze:a gdzie tam wzięła, pewnie spojrzała na Ciebie, jak na wariatkę i pomyślała "jak można kotecka straszyć". Tak, tak zapewne było :mrgreen:

Oj tam, oj tam :ryk: Ja sobię jednak uparcie tłumaczę, że ona jest przeinteligentna i jednak zrozumiała malutką sugestyjkę :roll: :ryk: :ryk: :ryk:

AbraNN

Post » Wto sie 07, 2012 16:52 Re: ABRA

AbraNN pisze:
maneki pisze:a gdzie tam wzięła, pewnie spojrzała na Ciebie, jak na wariatkę i pomyślała "jak można kotecka straszyć". Tak, tak zapewne było :mrgreen:

Oj tam, oj tam :ryk: Ja sobię jednak uparcie tłumaczę, że ona jest przeinteligentna i jednak zrozumiała malutką sugestyjkę :roll: :ryk: :ryk: :ryk:

No właśnie, jak jest inteligentna, to pewnie ma to głęboko w swoim małym nosku :ryk:

maneki

Post » Wto sie 07, 2012 20:07 Re: ABRA

maneki pisze:
AbraNN pisze:

No właśnie, jak jest inteligentna, to pewnie ma to głęboko w swoim małym nosku :ryk:

Czyli jednak będzie, kurna, to agility :ryk: :ryk: :ryk:

A jak to nie pomorze tooooo.... oddam na łańcuch do budy :ryk: :ryk: :ryk:

AbraNN

Post » Śro sie 08, 2012 16:32 Re: ABRA

Dzisiaj Piękna poznała młodzież :P .

Tu z siostrami Angel i Bastet :

Obrazek

A na tym zdjęciu z ich półbratem Sztormem. A że Sztorma kochają wszyscy więc i Afrodyta od pierwszych chwil straciła dla niego głowę :

Obrazek

AbraNN

Post » Pt sie 17, 2012 21:54 Re: ABRA

A czemu tu tak cicho???
Bo się martwić zacznę... :roll:

Duszek686

Post » Śro wrz 19, 2012 16:17 Re: ABRA

Witam po dłuższej przerwie

U nas brak czasu jak zwykle i zawsze dzieje się coś fajnego.
Troszkę jeździłam na wystawy, troszkę się "remontowałam" a obecnie mamy totalne seksualne szaleństwo :1luvu: , czyli początek cieczek. Jest pięknie - wszyscy mają ochotę na figle :ryk:

Afrodyta jest już zadomowiona na całego i od dawna ma do dyspozycji całe ponad 300 m domu, gdyż psy kompletnie nie zwracają na nią uwagi.
Ostatecznie Kocica okazała się być całkiem sporym kociskiem.
Jak przyjechała do mnie to ciałko miała zapadnięte a włos mało ciekawy. Teraz, gdy ciało odbudowało wszelkie braki kocica wygląda przepięknie. Nawet łapy stały się bardziej masywne. Włos pięknie się odbudował a ogon z nastroszonej szczotki przemienił się w wiewiórzą kitę.
Afrodyta tłusta nie jest i mam nadzieję, że nie będzie. Ostatecznie doszła do 4,5 kg i ta waga utrzymuje się od dłuższego czasu.

Jest przeogromnie mądra, inteligentna i bardzo grzeczna.

I najaktualniejsze fotki :

Obrazek

Afrodyta ze swoją laleczką Kleopatrą :

Obrazek

Dziewczyny dogadują się wspaniale i bardzo się kochają. W ciągu doby raz się "tłuką", raz łapią za ogony a raz nie wypuszczają z uścisków :1luvu:

Pozdrawiam i do następnego razu :ok:

AbraNN

Post » Śro wrz 19, 2012 20:49 Re: ABRA

Abra :1luvu:

Uff :mrgreen:
Bo już się zaczęłam lekko niepokoić :) :wink:
Ślicznie wygląda kicia i ma śliczną koleżankę :mrgreen:
Fajnie, że się polubiły :ok:
I fajnie, że są razem... w tym zdominowanym przez psy domostwie :mrgreen: :ok: