Małgorzata i Toffee pisze:Aniu, mojemu kotu profesor zapisał argininę. Tinka mówiła, że jej weci nie stosują tego środka. Ja w każdym razie kupiłam, zatelefonowałam do producenta "Medarginu" i popytałam jak to z tym jest. Ponoć arginina reguluje wydzielanie insuliny przez trzustkę.
Witaj !
W Twoim przypadku arginina rzeczywiście mogła pomóc. Suplementy z argininą biorą sportowcy i ulubieńcy siłowni, żeby "zbudować" mięśnie. Muszę popytać moje słodkie koleżanki czy one biorą to, z tym że teraz nie mam z nimi kontaktu.
To właśnie z powodu zawartości argininy karma RC diabetic jest polecana przez wetów i profesora, a jaka jest skuteczna to same wiemy.
Co do L-karnityny to bierze się żeby schudnąć, a nie przytyć. Insulina powoduje tycie i na pewno karnityna sprawdza się w przypadku otyłości.
Aktualne wyniki są super, mogą świadczyć że trzustka zaczęła pracować albo organizm przyzwyczaił się do insuliny. Nie jestem pewna ale wydaje mi się, że cukier zaczął się obniżać jeszcze przed podawaniem argininy. Czy dawkę 250 ml zalecił profesor, czy tylko wskazał żeby zacząć podawać ?
Jeśli mogłabym coś doradzić to sugeruje nie robić zmian większych niż o 0,25U, a jeszcze lepiej o 0,12U. Przy niższej dawce może nie będzie spadków poniżej 100 mg, za to wyniki mogą oscylować między 200-300 mg, chyba że kocie dąży do remisji - czego Ci życzę z całego serca.
Pozdrawiam