Malutka Sasanka z wrocławskiego schroniska <3

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lip 29, 2012 21:10 Re: Lulu ma dom, Hrabina już nie wychudzona persica dalej cz

A byłam w odwiedzinach u Luluszki. Sterroryzowała kota i psa oczywiście. A jak pies wykończony śpi to go łajza gryzie w uszy. Poza tym okazało się że z nowym tatkiem Lulu mamy wspólnych znajomych!!! Jaki ten świat mały.

A Hrabina właśnie przyszła do mnie do kuchni, jakby całe życie normalnie gospodarzyła w tym mieszkaniu. Łazi, olewa mnie totalnie. Łazi i łazi i łazi. Napiła się wody z psiej michy. ODJAZD!!!!

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

Post » Nie lip 29, 2012 21:15 Re: Lulu ma dom, Hrabina już nie wychudzona persica dalej cz

no czyli same super wieści :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie lip 29, 2012 21:18 Re: Lulu ma dom, Hrabina już nie wychudzona persica dalej cz

viris pisze:A Hrabina właśnie przyszła do mnie do kuchni, jakby całe życie normalnie gospodarzyła w tym mieszkaniu. Łazi, olewa mnie totalnie. Łazi i łazi i łazi. Napiła się wody z psiej michy. ODJAZD!!!!

:mrgreen: bo to Ty jesteś u niej na tymczasie a nie ona u Ciebie :P :ryk:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie lip 29, 2012 21:22 Re: Lulu ma dom, Hrabina już nie wychudzona persica dalej cz

Lulu pozdrawia z nowego domku ;)

Obrazek

viris

Post » Nie lip 29, 2012 21:34 Re: Lulu ma dom, Hrabina już nie wychudzona persica dalej cz

Mój tż powiedział że Lulu ma wzrok jak... Omen 8O :ryk:

Powiem jedno - dobre zdjęcia mają duży wpływa na zainteresowanie :ok: odkąd Lulu poszła do domu były 3 zapytania o nią :wink:
Obrazek

JaEwka

Post » Nie lip 29, 2012 22:00 Re: Lulu ma dom, Hrabina już nie wychudzona persica dalej cz

No mi nowi rodzice Lulu powiedzieli, że owszem jej urok osobisty bardzo ich powalił, ale gdyby nie te zdjęcia to możliwe że wybór padłby na zwierzaka z innego ogłoszenia, bo przeglądali ich bardzo dużo.

A te maluchy od sroka7 są już do oddania, czy jeszcze nie?

viris

Post » Nie lip 29, 2012 22:03 Re: Lulu ma dom, Hrabina już nie wychudzona persica dalej cz

sroka7 chciałaby je oddać po pierwszy szczepieniu ale trzeba się spytać czy w razie czego zgodzi się wcześniej.
Ale ogłoszenia można robić
Obrazek

JaEwka

Post » Nie lip 29, 2012 22:11 Re: Lulu ma dom, Hrabina już nie wychudzona persica dalej cz

A ja się zastanawiałam nad różnicą - bo o Lulu od razu tyle zapytań a o Hrabinę nic a przecież też ma piękne zdjęcia. I właśnie sobie przypomniałam - do ogłoszeń Lulu wrzuciłam linki do filmików jak gryzie ucho piesa (Klary, dobrze pamiętam?). Myślę że te filmiki duuużo mówią o charakterze kota i to one zdecydowały o takim dużym odzewie ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie lip 29, 2012 22:30 Re: Lulu ma dom, Hrabina już nie wychudzona persica dalej cz

Tylko, że na filmiki jak Hrabina gryzie ucho Klary bym nie liczyła :ryk: :ryk: :ryk:

Chociaż właśnie wylazła znowu i przed nosem Klary zrobiła pretensjonalny odwrót... Niestety Hrabina ma po pierwsze dużo gorsze zdjęcia, po drugie filmiki ciężko jej nagrać jakiekolwiek - po prostu nie lubi aparatu.

Poza tym Hrabina jest już dorosła, nie jest słodziastym kociakiem - to też duża różnica....

viris

Post » Nie lip 29, 2012 22:33 Re: Lulu ma dom, Hrabina już nie wychudzona persica dalej cz

JaEwka pisze:sroka7 chciałaby je oddać po pierwszy szczepieniu ale trzeba się spytać czy w razie czego zgodzi się wcześniej.
Ale ogłoszenia można robić

Ogłoszenia można robić jak najbardziej - jak dom kocha to poczeka.
Jak się znajdzie odpowiedzialny domek, to oddam malucha wcześniej, tyle że one ledwo jedzą namoczone mokre, więc jeszcze trochę potrwa zanim nauczą się suche jeść, a lepiej żeby umiały jeść wszystko w DS- no chyba, że ludzie kumaci będą i zakochani po uszy w maliznach.

To filmiki dużo dają - ja też do ogłoszeń w zeszłym roku filmiki dawałam, i to dzięki nim 2 kociaki znalazły wspólny dom.
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Pon lip 30, 2012 8:28 Re: Lulu ma dom, Hrabina już nie wychudzona persica dalej cz

aa to nie wiedziałam, że one jeszcze mają problemy z jedzeniem - to w takim razie jeszcze z 2 tygodnie na pewno zanim się nauczą. Chociaż każdy kociak łapie w swoim tępie :ok:
Obrazek

JaEwka

Post » Pon lip 30, 2012 9:04 Re: Lulu ma dom, Hrabina już nie wychudzona persica dalej cz

No ja też myślałam, że one samodzielnie jedzą bez problemów..

viris

Post » Pon lip 30, 2012 9:25 Re: Lulu ma dom, Hrabina już nie wychudzona persica dalej cz

no każdy maluch w swoim tępie. U mnie jedna kotka z zeszłego roku to suche się nauczyła jeść jak miała pół roku jak nie więcej :|
Obrazek

JaEwka

Post » Pon lip 30, 2012 14:44 Re: Lulu ma dom, Hrabina już nie wychudzona persica dalej cz

Bazarek dla Hrabiny:

viewtopic.php?f=20&t=144637

viris

Post » Pon lip 30, 2012 17:37 Re: Lulu ma dom, Hrabina już nie wychudzona persica dalej cz

viris pisze:No ja też myślałam, że one samodzielnie jedzą bez problemów..

One jedzą samodzielnie - zresztą nigdy ich nie musiałam karmić butlą, tyle że zaczęły od "zupek" a teraz jedzą same puszki, ale słabo im idzie gryzienie jeszcze, bo łykają duże kawałki, a suche jedzą tylko jak jest namoczone i rozciapane z baby pate albo z carny kitten - taki mix mokro-suchy, bo jak jest tylko suche namoczone to ledwie skubną, a dzisiaj strajkowały, choć o 5 rano dostały jeść a potem suche namoczone o 16 i nie chciały jeść.
Niestety niektóre kociaki łapią suche późno,a inne bardzo szybko (mój Zenio od 10 tyg życia jadł tylko suche, mokrych pokarmów ani mięska gotowanego/surowego nie chciał jeść- do tej pory tak mu zostało)
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

[poprzednia][następna]