Moja gromadka.Malutki [']; kochany Albercik odszedł:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 20, 2012 10:59 Re: Moja gromadka.Malutki :((( Mała Czeszka chora... :(

Tak, teraz każda wolna chwila to wycieczka do weta.
Wczoraj Bamboszek był bardzo, ale to bardzo dzielny. On ma dramatyczny, piskliwy głosik, i bardzo płakał w drodze, a potem u weta też płakał, ale wszystko dał sobie zrobić. Kochany kotek. Dostał drugą dawkę felisvaka i miał pobraną tkankę do badania z tych dziwnych guzów. Oby to było nic takiego. Na wynik musimy poczekać co najmniej tydzień. Po powrocie do domu dał się udobruchać kurczaczkiem.
Dziś jedziemy z Lenką na test...

A teraz czas na napisanie wreszcie tego, co napisać nie było łatwo, z uwagi na moje czarnowidztwo i nie tylko. No bo normalnie aż trudno uwierzyć, choć przecież chce się wierzyć, że są TAKIE domy i że może się udać.
No to jeszcze wkleję moje ukochane zdjęcie Ryjka:

Obrazek

Tak, bo Tania zwana Ryjkiem zamieszkała w Krakowie 8 lipca. I jest bardzo, bardzo szczęśliwa. :D
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pt lip 20, 2012 11:03 Re: Moja gromadka.Malutki :((( Mała Czeszka chora... :(

:dance: :dance2:

I tak ma być :D :ok:

Brawa dla dzielnego Bamboszka :) I kciuki za wyniki badań :ok:
I jeszcze za jutrzejszy test malutkiej :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pt lip 20, 2012 11:04 Re: Moja gromadka.Malutki :((( Mała Czeszka chora... :(

bardzo się cieszę , uściski ślę!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt lip 20, 2012 14:01 Re: Moja gromadka.Malutki :((( Mała Czeszka chora... :(

Kciuki mocne za Lenkę! :ok:
edycja: i - oczywiscie - wyniki Bambosza...

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pt lip 20, 2012 15:11 Re: Moja gromadka.Malutki :((( Mała Czeszka chora... :(

dzielny grubasek :kotek:

anita5- ja wyjeżdżam na 5 dni, nie będę mieć chyba dostępu do komputera , jakby coś to dzwoń

i gratuluje dobrego domku :ok:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob lip 21, 2012 17:32 Re: Moja gromadka.Malutki :((( Mała Czeszka chora... :(

anita5 pisze:
Tak, bo Tania zwana Ryjkiem zamieszkała w Krakowie 8 lipca. I jest bardzo, bardzo szczęśliwa. :D

:ok: :ok: :ok: super!!!
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Sob lip 21, 2012 20:03 Re: Moja gromadka.Malutki :((( Mała Czeszka chora... :(

Dzielnej malutkiej Lence wyszedł test negatywny, na felv i na fiv. Mam nadzieję, że wiarygodny, bo ona jeszcze taka maluśka... Potem na chwilkę byliśmy u teściów i mała z tych emocji zrobiła małą kupkę na moje spodnie, bo oczywiście musiała siedzieć przy stole! :x :x
Poza tym łazi non stop za Tomkiem, a jak dziś siedział pod autem i dość długo go nie było, to dramatycznie stęskniona poszła spać. 8)

Byliśmy na wystawie kotów. Dziś był dzień maine coone'owy, było ich dużo i te białe są tak piękne, tak piękne... Nie mogłam oczu oderwać. One mają w sobie to coś. Był też jeden burmski, strasznie mi Malutkiego przypominał i zrobiło mi się tak... :cry: I był tylko jeden syjam, cudny, o przemądrych oczach, który gadał do nas ze swojego namiociku. Cudo.
Ale moje wrażenie z wystawy było dziwne. Smutno jakoś.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Sob lip 21, 2012 22:00 Re: Moja gromadka.Malutki :((( Mała Czeszka chora... :(

Anito - ja Ci przelewam 35 zł od "3 x " z dogo z mojego pokątnego :lol: bazarku. jak dotrą to potwierdź ich przybycie proszę, żeby nie było że przepiłam :ryk:

pucka69

Od: Sob maja 12, 2007 20:35

Post » Pon lip 23, 2012 11:41 Re: Moja gromadka.Malutki :((( Mała Czeszka chora... :(

Pucko, dziękuję! :1luvu: Potwierdzam, mam na koncie 35 zł, ogromnie dziękuję, bo... Szkoda nawet gadać.
Bardzo dziękuję za pomoc, przyda się ogromnie.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pon lip 23, 2012 13:16 Re: Moja gromadka.Malutki :((( Mała Czeszka chora... :(

Znowu zadziałała klątwa karcerka.
Karcerek to nazwa domowa dla transporterka.
Miał być wożony w aucie po znalezieniu Balbinki. Był, potem jakoś zniknął. To znaczy w garażu się znalazł.
No i Tomek znalazł Lenkę, a wczoraj...

Pojechaliśmy sobie na wycieczkę. Leźliśmy sobie takim parkolaskiem, Zocha zadowolona, widoki piękne, chodnik tak sobie zakręcał, za zakrętem idzie para starszych ludzi, a za nimi biegnie mały kotek. Zdrętwiałam. Widzę, że ci państwo nie zwracają na kotka najmniejszej uwagi. Wtedy kocina zobaczyła Zochę i się straszliwie wystraszyła, i usiłowała uciec na drzewo. Państwo poszli dalej, my zostaliśmy. Jeszcze się w nas tli nadzieja, że kotek dziki. Tomek zrobił 2 foty...

Obrazek Obrazek

No jak tri, to pewnie dziewczynka... Myślimy, co robić... A małej się nogi omsknęły, bo po drzewach to ona chyba nie bardzo... No i okazało się, że się pięknie tuli, mruczy i bardzo jest brudna i głodna. I chce na ręce. A w tym miejscu ani miejsca karmienia, ani domu, z którego mogłaby przyjść - dla mnie ewidentnie wywalona. No i pojechała z nami, odechciało nam się wycieczki dalszej, i w ogóle...
Myślałam, że może spanikuje w aucie, że odgłosy itd, ale gdzie tam, ułożyła się na kolanach, przytuliła i zasnęła głęboko. Po drodze dostała jeść - rzuciła się na jedzenie po prostu. Potem znowu, zwinięta w kłębuszek, przytulona, dojechała do domu śpiąc.
Troszkę się już domyła, uszy jej wyczyściłam, je sporo i doskonale wie, co to zabawki, tunel, drapak i w ogóle wszystko, co kocie. Ma zmierzwione jeszcze futerko, brudne opuszki w łapkach i chuda bardzo jest, ale widać, jaka to uroda. :D :D

Dziś udało się jej zrobić takie fotki:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pon lip 23, 2012 13:17 Re: Moja gromadka.Malutki :((( Mała Czeszka chora... :(

śliczna....
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon lip 23, 2012 13:46 Re: Moja gromadka.Malutki :((( Mała Czeszka chora... :(

Ale ładna!
Obrazek
Obrazek

alinka6

Od: Czw lip 09, 2009 21:50

Post » Pon lip 23, 2012 13:55 Re: Moja gromadka.Malutki :((( Mała Czeszka chora... :(

i jaka mina!!! :lol:

paw

Od: Pt mar 27, 2009 16:37

Post » Pon lip 23, 2012 13:57 Re: Moja gromadka.Malutki :((( Mała Czeszka chora... :(

Jest naprawdę cudna, i taka przytulasta, tak bardzo ufna...
No ale co dalej? :| :| No makabra jakaś w tym roku.

Nie wiem, kogo mogłabym prosić o ogłoszenia, bo mahob na wakacjach. A tam jej raczej głowy zawracać nie będę. :wink:

Tak w ogóle to jest mi mocno nie do śmiechu. Mocno.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pon lip 23, 2012 17:30 Re: Moja gromadka.Malutki :((( Mała Czeszka chora... :(

słodki ten nowy wypłosz :wink:
a tak w ogóle to wy nie powinniście się z domu ruszać, bo co wyjazd to nowy tymczas...
ps. (dobrze, że ja niezmotoryzowana jestem)
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

[poprzednia][następna]