5 kociąt w chlewku. strona 44

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 18, 2012 14:10 Re: A jednak! Wzięła 3 kociaki z pod basenu! POMOCY! Tczew

gośc pisze:jestem mieszkankom Tczewa i wiem o sprawie i nie wiem o co ci chodzi zbierasz tu na weterynarza i zabiegi kasę a przecież koty są leczone za darmo w schronisku sterylki za darmo w urzędzie miasta karmę w schronisku też by dostała jak by poszła wiec powiedz mi co ty tu za głupoty wypisujesz a tak apropo to ta pani której są to zwierzaki to właśnie największy problem to ma z sąsiadami którzy chcą aby te zwierzaki usunąć z piwnic i podwórka wspólnota mieszkaniowa stara się o to od lat i ciągle nasyła różne organizacje pisze skargi do urzędu miasta na straż miejska, policje na nią więc największy problem ona ma właśnie z sąsiadami ale co ja mam ci mówić przecież jesteś jedną z nich

co to za leczenie jeżeli koty leku nie dostały żadnego? na zabiegi nie zbieram bo zwierzęta sa po sterylizacji. i wytłumacz mi o jakie głupoty ci chodzi? tak jestem jedna z jej dalszych sąsiadek, ale mi chodzi o dobro tych zwierząt, a nie by je wziąć i do lasu.... schronisko karmę dało raz, a więcej nie prosiłam bo karmę miałam... i jak narazie od dłuższego czasu tu żadna organizacja nie była... jeżeli co osoby z forum zgłosiły i coś zaczyna się dziać... a z miasta ostatni raz byli rok temu... i to jeszcze dzieki pani z fundacji co załatwiała zabiegi... bo tak to mają to szeroko i głęboko... weterynarz ze schroniska twierdzi , że mają tutaj jak najlepiej...
a na weterynarza zbieram, by maluchy były zdrowe i nie zmarnowały sie w tej dziurze. ...!
nie do końca, też rozumiem co mają znaczyć słowa " ale co jaj mam ci mówić przecież jesteś jedną z nich" jedną z kogo?? jedną z ludzi, z sąsiadów co idą i kopną zamiast coś zrobić? no proszę cię... po tych słowach widac też, ze swój przeciw postawiła bulwersujący/a się dziesięciolatek/ka znudzony/a wakacjami...
i lepiej powiedz o co ci chodzi... patrząc na to co piszesz to raczej nie masz bladego pojęcia co tu się dzieje...
Obrazek
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
- Albert Schweitzer

inusia00111

Od: Wto kwi 17, 2012 11:20

Post » Śro lip 18, 2012 16:34 Re: A jednak! Wzięła 3 kociaki z pod basenu! POMOCY! Tczew

gośc pisze:jestem mieszkankom Tczewa i wiem o sprawie i nie wiem o co ci chodzi zbierasz tu na weterynarza i zabiegi kasę a przecież koty są leczone za darmo w schronisku sterylki za darmo w urzędzie miasta karmę w schronisku też by dostała jak by poszła wiec powiedz mi co ty tu za głupoty wypisujesz a tak apropo to ta pani której są to zwierzaki to właśnie największy problem to ma z sąsiadami którzy chcą aby te zwierzaki usunąć z piwnic i podwórka wspólnota mieszkaniowa stara się o to od lat i ciągle nasyła różne organizacje pisze skargi do urzędu miasta na straż miejska, policje na nią więc największy problem ona ma właśnie z sąsiadami ale co ja mam ci mówić przecież jesteś jedną z nich

Dzień dobry, Pani R... :D Witamy na forum.
Inusia, nie dyskutuj z tym "gościem", to nie pierwszy taki przypadek tutaj, że winny całego zamieszania podszywa się pod "mieszkańca" czy "sąsiada". Jestem tylko ciekawa, skąd nasz "gość" dowiedział się o forum. Bo na pewno nie ode mnie. Ja w rozmowach unikałam nazwy miau.pl, właśnie po to, by uniknąć takich sytuacji. I nie podawałam linka do wątku...

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Śro lip 18, 2012 17:02 Re: A jednak! Wzięła 3 kociaki z pod basenu! POMOCY! Tczew

Mrata pisze:

Dzień dobry, Pani R... :D Witamy na forum.
Inusia, nie dyskutuj z tym "gościem", to nie pierwszy taki przypadek tutaj, że winny całego zamieszania podszywa się pod "mieszkańca" czy "sąsiada". Jestem tylko ciekawa, skąd nasz "gość" dowiedział się o forum. Bo na pewno nie ode mnie. Ja w rozmowach unikałam nazwy miau.pl, właśnie po to, by uniknąć takich sytuacji. I nie podawałam linka do wątku...

nie mam pojęcia.. ale łątwo trafić przez google... nawet moja sąsiadka czegoś szukałą i trafiła na atek, i do mojej mamy gadała 8O
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Śro lip 18, 2012 17:33 Re: A jednak! Wzięła 3 kociaki z pod basenu! POMOCY! Tczew

Oj... No właśnie, jak się wpisze tylko "koty tczew" to nic nie wychodzi, za to jak się użyje wiadomego nazwiska, to się ukazuje wszystko. Pierwszy widoczny jest post, do którego pasuje jak ulał wypowiedź "gościa".
No to teraz macie za używanie nazwisk w postach. Mówiłam, żeby wykasować ? Mówiłam. A nazwisko dalej sobie jest.... :evil: :evil: :evil:

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Śro lip 18, 2012 18:21 Re: A jednak! Wzięła 3 kociaki z pod basenu! POMOCY! Tczew

Mrata pisze:Oj... No właśnie, jak się wpisze tylko "koty tczew" to nic nie wychodzi, za to jak się użyje wiadomego nazwiska, to się ukazuje wszystko. Pierwszy widoczny jest post, do którego pasuje jak ulał wypowiedź "gościa".
No to teraz macie za używanie nazwisk w postach. Mówiłam, żeby wykasować ? Mówiłam. A nazwisko dalej sobie jest.... :evil: :evil: :evil:

ech.. ale wystarczy wpisać "pomocy koty tczew" i juz wyskoczy .. wiec nazwiska nie trzeba...
ale dobra wiadomość... jakaś kobieta Sabę wzięła.
będzie jeszcze jeden bazarek
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Śro lip 18, 2012 19:17 Re: A jednak! Wzięła 3 kociaki z pod basenu! POMOCY! Tczew

gosciu ja w zasadzie w dyskusje wchdozic nie mam zamiaru ale co do leczenia schroniskowego to mialabym pewne zastrzezenia .....
trudno to leczeniem nazwac

a co do tego ze koty sa leczone to sie zgodze - bo czesc z tych kotow Pani R sama wozilam do lekarza i za ich leczenie placilam (niemale zreszta pieniadze) .... bo nie ma tam ani jednego w pelni zdrowego kota :(

swierzb to codziennosc dla tych kotow i to jest mega smutne!!!!
bo drogi gosciu chyba nie zdajesz sobie sparwy z powiklan po swiezbowcu!!!
i mam swiadomosc jak wyglada zycie tych kotow Pani R ...
Miot maluchow - 4 szt wzielam do domu odkarmiłam wyleczyłam i znalazlam domy, u P. R zycie mialaby marne bo przeciez nie daje się kotom jesc bo sraja (przepraszam za wyrazenie ale cytuje) - jak je zobaczyłam to pomyslalam ze to tak jak nie dawac dziecku malenkiemu jesc bo "robi" w pieluchy .....
a warunki w piwnicy w jakich koty zyja .... brud, smród (byłam widziałam na własne oczy, widział tez moj TZ)

inusia nie dyskutuj nie ma sensu ...

niepotrzebnie inusia mowilas P. R o bazarku na jej koty, miau w Tczewie popularne nie jest a tak Pani trzesac siedzeniem przed wizyta MOPS zachwuje się jak zachowuje ...

ja tez jestem mieszkankom tczewa

aha i karme w schronisku etz by dostala - wlasnie jakby poszla ale nie poszla, dwa schronisko w Tczewie nie ma pozwolenia na przyjmowanie kotow tylko koty z interwencji i i tak najczescej potem jada do Gdyni czy do Starogradu wiec z ta karma to nie tak hop
ale jesli uz schrosksko mialoby dac bo podobno tak deklarowało - to trudno dupsko ruszyc i isc ... lepiej pochodzic i zwierzaki pozbierac i brac w "niewole" ...
7ksiezyc

Post » Śro lip 18, 2012 19:56 Re: A jednak! Wzięła 3 kociaki z pod basenu! POMOCY! Tczew

maluszki dziś znowu nakarmiłam...
niestety bazarku dzisiaj nie dam rady zrobić... - brat wrócił, mam masakre w domu ;/ i po prostu przez niego nie mam już sił na robienie bazarku, wrzucanie zdjęć, robienie opisów. ale przed wyjazdem chyba jeszcze zdążę...
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Śro lip 18, 2012 23:02 Re: A jednak! Wzięła 3 kociaki z pod basenu! POMOCY! Tczew

inusia00111 pisze:ale dobra wiadomość... jakaś kobieta Sabę wzięła.
będzie jeszcze jeden bazarek
to jest bardzo dobra wiadomość! :ok:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Śro lip 18, 2012 23:33 Re: A jednak! Wzięła 3 kociaki z pod basenu! POMOCY! Tczew

i jest jeszcze jeden bazarek : viewtopic.php?f=20&t=144257
fanty od 7ksiezyc,, resztę po koloniach :P
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Czw lip 19, 2012 13:00 Re: A jednak! Wzięła 3 kociaki z pod basenu! POMOCY! Tczew

dziękuje znowu pani Hani. zakupiłą duzo karmy dla maluszków :-) więc spokojnie mogę iść z nimi do weterynarza, nie musze martwić się o jedzonko :kotek: :1luvu:
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Czw lip 19, 2012 16:32 Re: A jednak! Wzięła 3 kociaki z pod basenu! POMOCY! Tczew

zabrałam dziś maluszki do weterynarza. Bylam z nimi u dr. Arskiego. Wziął 10zł za jednego kociaka ;) i już tak będę płacić ^^ dostały lek Vetamectin jakoś tak, nie mogę doczytać.strasznie wyły po tym leku, ponieważ ich to piekło. kazdy dostał po 0.15ml . Drugi raz pójdę po koloniach. ale dziś nie zapłaciłam :X , portfela z domu nie wzięłam -.- a myślałam, że mam w torebce... powiedziała, że zapłacę przy następnej wizycie. pytałam też o wyczyszczenie uszek, wyczyścił. pytałam czy mogę sama im czyścić, i czy jest jakiś olejek. powiedział, że ma kropelki za 12zł. taka nie duża buteleczka, zastanawiam się czy zakupić? jak myślicie iść jutro i kupić te krople?

i byli dziś z MOPS... ale sąsiadka mówiła, że nawet nie pytali o koty...
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pon lip 23, 2012 17:02 Re: A jednak! Wzięła 3 kociaki z pod basenu! POMOCY! Tczew

maluchy na karmiłam po 3 dniach... rzuciły się, zjadły 2 opakowania po 190g karmy mokrej. wylatały się, zaniosłam,
kupiłam też im kropelki do czyszczenia uszu. zapłaciłam za nie 12zł, 50ml. Oticlar. Weterynarz kazała wlać im trochę do uszek, wymasować i wyczyścić... Bleee... dużo tego było :roll: Ale czyste mają :lol: Powtórzyłam , też odpchlenie fiprexem.

I nie uwierzycie czego się dowiedziałam 8O ...
Sąsiadka powiedziała, że dzwonili do niej ze schroniska, bo dostali informacje, że są wyłudzane pieniądze na jej koty... :roll: Nosz... ludzie litości... Przypuszczam, że zgłosiła to jedna osoba co się tu wypowiadała (wiecie o kogo chodzi? g..c) Ale powiem jedno... Czy bym zbierała pieniądze na maluchy, gdyby otrzymały leki w schronisku?... NIE! Zbieram, to wyłącznie na koty... Maluchy już raz zaniosłam do weterynarza... (można się skontaktować z dr. Arskim) Dzisiaj byłam, zapłaciłam i wykupiłam dla nich płyn do czyszczenia uszek... A pieniędzy nie zbieram z myślą wydania na siebie... Pieniądze leżą i czekają na czarną godzinę. Czarna godzina wybuchła, i trzeba z maluchami do weta, więc bazarek.
Jak ktoś z poza forum nie jest w temacie, to proszę u sławnego wujka google, poszukać sobie informacji na temat świerzbowca usznego i że takie leczenie jest kosztowne i długie (7ksiezyc potwierdzi, leczenie jednego malucha wyniosło ją ponad 100zł!), a nie wymyślać ...
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Wto lip 24, 2012 13:09 Re: A jednak! Wzięła 3 kociaki z pod basenu! POMOCY! Tczew

maluszki dziś znowu nakarmione. zjadły 4 saszetki po 100g, daje to nam całą puszkę... wylatały się i zaniosłam... ii .. zauważyłam Sabe... zwrócili ją... ZNOWU! ma takiego pecha że masakra... utknie tu jak Lejla :(
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Wto lip 24, 2012 13:21 Re: A jednak! Wzięła 3 kociaki z pod basenu! POMOCY! Tczew

Co będzie z maluszkami, jak wyjedziesz?
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Wto lip 24, 2012 13:23 Re: A jednak! Wzięła 3 kociaki z pod basenu! POMOCY! Tczew

maria_z pisze:Co będzie z maluszkami, jak wyjedziesz?

zostają tutaj.
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

[poprzednia][następna]