OTW6-Wraca:Kachna s.102,Pingusia s.109!POMOCY!Żuniek:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lip 10, 2012 13:30 Re: OTW6-Pilnie Resolor s.66. POMOCY!DT dla dzieci s.76

Asiu Ty dobrze wiesz że jak modlisz się o dziką dzicz to jest akurat odwrotnie.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto lip 10, 2012 13:32 Re: OTW6-Pilnie Resolor s.66. POMOCY!DT dla dzieci s.76

meg11 pisze:Asiu Ty dobrze wiesz że jak modlisz się o dziką dzicz to jest akurat odwrotnie.

Ales pocieszyła :mrgreen: Kiedys modły sie spełnią...może.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lip 10, 2012 13:44 Re: OTW6-Pilnie Resolor s.66. POMOCY!DT dla dzieci s.76

Stwierdziłam oczywistą oczywistość :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto lip 10, 2012 14:29 Re: OTW6-Pilnie Resolor s.66. POMOCY!DT dla dzieci s.76

Podpiszcie proszę
viewtopic.php?f=21&t=143914
Obrazek

ASK@

Post » Wto lip 10, 2012 14:40 Re: OTW6-Pilnie Resolor s.66. POMOCY!DT dla dzieci s.76

Tylko jak zakaże się używania koni, te pójdą na rzeź. Ta petycja, to próba wylania dziecka z kąpielą. Według mnie.
Udostępniam na fb apele do turystów, żeby pomyśleli, zanim się wpakują do przeciążonej bryki.
Koni żal. Strasznie. Ale tu chyba zapanuje zasada: nie kijem, to pałą :(
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto lip 10, 2012 15:33 Re: OTW6-Pilnie Resolor s.66. POMOCY!DT dla dzieci s.76

u nas była pp, gdyby nie to wzięłabym te maluchy :(

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Wto lip 10, 2012 18:01 Re: OTW6-Pilnie Resolor s.66. POMOCY!DT dla dzieci s.76

Już w domu.Nakarmiłam rodzinę bo jak ruszyli na łowy to do mego powrotu nic nie jedli.Oporządziłam podłogi ścierając ślady nie zadowolenia kociastych.Z nich i ścian.Kocia mamunia wprowadziła totalny zamęt.Ona sama ma go w łepetynie i warczy na wszystko co się rusza.Najmniej na Dankę.Siedzą biedy w małej klatce.Zajmują kuwetę i podsypiają.Mama to marmurka z białymi łapkami.Chuda o patyczkowatych nogach.Piękna mimo wszystko, o dostojnym profilu. Głowa spora więc i kota pewnie spora.Ale ona musiała rodzinę wyżywić więc zarobiona kobieta nie może być tłustawa. Mam wrażenie,że z lubością układa się teraz w klatce.Ale zawsze tak by mnie odgrodzić od nich.
Dzieciaków jest piątka. Biały calusieńki o niebieskawo-zielonych oczach.Albo luzak albo głuchy.Śpi z kołami do góry. Podpalany kocik co mnie użarł.O trójkątnym pysiu i wystrachanych oczach. Buro-biała dziewunia co to pyskata jest jak cholera.Pingwinek ze śmiesznym białym znaczeniem na pysiu.Fuczy strasznie. I strąg, zasuszony strążek. Strychowiec co to ma duża głowinę ale ciałko takie jakby szkielet suchą skórą obciągnięty.Jak ten dzieciak upał przetrwał. Jak przetrwał bez jedzenia i picia? Jak to możliwe,że płaczącego kota olali wszyscy.Przecież tam mieszkają blisko ludzie.Dosłownie na tym samym podwórku.
Małe wtranżoliły sporo jedzenia. Mamcia też.Niestety prawie wszystkie bejbiki włomotała Lucynka.Są na wykończeniu.Aż strach pomyśleć jak ona nas wykończy jak dania zabraknie. Małemu kupiłam 2 saszetki conwy i będziemy dokarmiać.Jak mama pozwoli. :mrgreen:

Komu kota?komu?

Muszę policzyć ile szczepionek zamówić. I odrobaczaczy. A to już i bez upałów jest trudnym zadaniem dla mnie. :roll:
Obrazek

ASK@

Post » Wto lip 10, 2012 20:13 Re: OTW6-Pilnie Resolor s.66. POMOCY!DT dla dzieci s.76

Asiu nie miałam kiedy zajrzeć tylko Twój wpis dał mi do myślenia ,teraz już widzę co los Ci zgotował.Sama się zastanawiam gdzie chodzić ,a na pewno Małgosia musi mi zakaz wstępu do schronu załatwić.Tylko zastanawiam się gdzie Ty musisz mieć zakaz wstępu. :mrgreen:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Wto lip 10, 2012 20:36 Re: OTW6-Pilnie Resolor s.66. POMOCY!DT dla dzieci s.76

Asia ma mieć zakaz występu. Z domu. :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto lip 10, 2012 20:48 Re: OTW6-Nowy kot :(PILNIE RESOLOR 1 mg dla Żuka!s.66

ASK@ pisze:Próbowałam ukuć darmową sterylkę mamci u wetów.To na ich terenie jest. Inspektorat ogólny, lecznica, wetka co Żuka podesłała. NIC :!: . Se złapiesz siem martw.
Nie pomogły argumenty że bez cięcia,za 3 m-ce będą mieć to samo. Wiedzą to.

Nic z tego nie zrozumiałam, głupia jestem. Pani doktor podesłała Ci Żuczka i nie chce pomóc w sterylizacji? Nie pojmuję, ale może dlatego, że nie umiem już przeczytać ze zrozumieniem.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto lip 10, 2012 21:23 Re: OTW6-Pilnie Resolor s.66. POMOCY!DT dla dzieci s.76

Asiu!
Jedyne co mogę to pomodlić się za to, by się udało maluchom te DT znaleźć.

A dla Waszej rodziny brak mi słów podziwu, więc nie piszę nic. Fakty mówią same za siebie.
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Wto lip 10, 2012 23:11 Re: OTW6-Pilnie Resolor s.66. POMOCY!DT dla dzieci s.76

Asiu, sterylkę dla kotki masz u nas, tylko w sierpniu. Ale na razie ona i tak z nimi, jest, więc chyba może poczekać?
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro lip 11, 2012 6:55 Re: OTW6-Nowy kot :(PILNIE RESOLOR 1 mg dla Żuka!s.66

MalgWroclaw pisze:
ASK@ pisze:Próbowałam ukuć darmową sterylkę mamci u wetów.To na ich terenie jest. Inspektorat ogólny, lecznica, wetka co Żuka podesłała. NIC :!: . Se złapiesz siem martw.
Nie pomogły argumenty że bez cięcia,za 3 m-ce będą mieć to samo. Wiedzą to.

Nic z tego nie zrozumiałam, głupia jestem. Pani doktor podesłała Ci Żuczka i nie chce pomóc w sterylizacji? Nie pojmuję, ale może dlatego, że nie umiem już przeczytać ze zrozumieniem.

Kotka została złapana wraz z małymi na terenie weterynarii powiatowej i inspektoratu oraz naczelnego weta na powiat Otwock.Siedziała rodzinka na ich strychu .Wiedzieli o niej.Nawet podobno drążki przykładali by miała lepsze dojście.Czasem dokarmiali. Jak desant z małymi na podwórze zrobiła (bo male musiały skoczyć z 1,5 metra na dach a potem z 3 metrów na ziemię,a Strączek został) to nasz wet je zauważył i wychlapał Dance.Co to na wizytę polazła z Lucynką.Ona mi i tak się zaczęło bo ja musiałam jeszcze wieczorem poczłapać z Radarem.W nocy polazłam z TZ na rekonesans i zauważyliśmy mamcię z 4 maluszków .Zamieszkali pod rynną w betonowej rynience.Strączek darł sie na stryszku. Rano też płakał rozpaczliwie,że już w połowie drogi go slyszałam. W inspektoracie pracuje wetka, która naraiła nam Żuka. Więc już w poniedziałek w nocy do niej dzwoniłam prosząc o pomoc, a od wtorkowego ranka zaczęłam od nowa.To ona sprowadziła SP za moją namową choć miała wielkie opory bo obawiała się ,że moga płacic za ich usługę.
Jak moi wszystko złapali prosiłam inspektorat o załatwienie sterylki dla mamci. Darmowej. Wszak mają znajomych wetów, ona sama w lecznicy pracuje.Poza tym kot na ich terenie złapany wiec mogli by poruszyć znajomości .Ddatkowo choć o zrzutke prosiłam na wyprawkę dla rodzinki. Jaką kolwiek pomoc bo u nas kotó dostatek. Zostalam zbyta i odesłana do do TOZ-u lub schronu w Celestynowie.Konflikt interesów.
Ot i cała historia.

Asiu, dzięki za propozycję. :lol:
Matka chyba nie karmi małych. One nie pchają się do cyców wcale.Siedzą w rogach klatki.Nie tulą się do niej. Wręcz je czasem odgania i trzeba pilnować bo capie zębami. Myślę,że pokarmu to ona raczej nie ma.Wszystkie dzieci jedza same.Poza tym stres też swoje robi.Wiele przeszła. Poza tym jest problem z obsługą dzieciaków.Choc dziś było łatwiej. Niestety mama jest oswojona. :?

Jesli ktoś ma na zbyciu suche RC beybiki byłabym bardzo wdzięczna za zrzeczenie sie chrupek :wink: . U nas końcówka Lucyni została i od pysia jej odjęliśmy by małe jadły.Ale jest trudno bo robi awantury i nic nie je.
Obrazek

ASK@

Post » Śro lip 11, 2012 10:27 Re: OTW6-Pilnie Resolor s.66. POMOCY!DT dla dzieci s.76

cóż powiedzieć....znam ten ból...to jest życie... ale DACIE RADĘ :ok: ...

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Śro lip 11, 2012 11:35 Re: OTW6-Pilnie Resolor s.66. POMOCY!DT dla dzieci s.76

ASK@ pisze:Jesli ktoś ma na zbyciu suche RC beybiki byłabym bardzo wdzięczna za zrzeczenie sie chrupek . U nas końcówka Lucyni została i od pysia jej odjęliśmy by małe jadły.Ale jest trudno bo robi awantury i nic nie je.

Poszukam dzisiaj w okolicy, ale podrzucić będą mogła dopiero jutro (jak znajdę... bo to nie zawsze mają na stanie).
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

[poprzednia][następna]