znowu puszki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 20, 2002 15:41

dlaczego nie wolno im dawc surowego kurczaka. One w³a¶nie lubi±.

Kucia

Od: Pon mar 18, 2002 16:24

Post » Śro mar 20, 2002 15:49

Przepraszam ze tak dopytuje sie, ale w tej chwili dla mnie to wazne...
Przepraszam jak palne jakies glupsto albo zapytam po raz kolejny o to samo ale...
Czy Whiskas ma tylko puszki czy tez jedzonko w saszetkach?
Co z Friskies?
Co z Kitekat?
No i co polecacie najbardziej?

Bede wdzieczna za odpowiedzi.

A kurczaka enter nie jada (surowego) bo raz dostal a pozniej mial sensacje zoladkowe i biegunke.

megg

Od: Czw lut 21, 2002 19:53

Post » Śro mar 20, 2002 16:01

Nie wiem czy SUPER-marketowe ;) żarełko dla kotów jest dobre, czy nie, ale wydaje mi się, że to jest tak jak z dobrymi markowymi rzeczami - w supermarkecie ich nie znajdziesz. To tak jakby zastanawiać się czy lepiej jeździć mercedesem czy maluchem. A wynik jest taki, że każdy jeździ tym, na co go stać.

A tak na poważnie, to wiadomo, że każdy chce dla swojego kotka jak najlepiej i daje mu najlepsze kąski :). Julka lubi suche, ale puszką też nie gardzi. A jak poczuje surową wołowinę... :twisted: . Szaleństwo!

Lulka

Od: Nie mar 10, 2002 16:33

Post » Śro mar 20, 2002 16:25

Czyli te karmy ktore wymienilam nie ciesza sie specjalnie powodzeniem? Czyli to niedobre jedzenie? Wlasnie tak jak okreslilas "marketowe zarelko"?
Czyli te dobre to Purina i..?
Powiedzcie...

megg

Post » Śro mar 20, 2002 16:34

Nie twierdzę, że niedobre :)

W sąsiedztwie mieszka dużo starszych pań, które tylko takimi karmami karmią swoje koty i muszę powiedzieć, że mają się one całkiem dobrze (nie tylko te panie :lol: ). Wiadomo, że jak kochasz swojego kotka, to chcesz dla niego jak najlepiej i kupujesz mu Royal Canin, Purinę Eucanubę czy Hillsa. A tak nawiasem mówiąć, to chciałabym zobaczyć jakieś wiarygodne badania wartości odżywczych tych wszystkich karm.

Małe mruczando od Julki dla... Jak to Twoje cudo się nazywa? :D

Lulka

Post » Śro mar 20, 2002 16:38

Już sprawdziłam: Enter :)

w takim razie małe mruczando od Julki dla Entera :D

Lulka

Post » Śro mar 20, 2002 17:23

Dziekujemy za mruczando i pozdrawiamy Juleczke i jej Pania :)

A o karme pytalam z ciekawosci i koniecznosci. Otoz wybieramy sie do Polski na dluzszy czas i chcialam sie dowiedziec czegos o kocim jedzeniu.

Bo na poczatku Enter wcinal miedzy innymi Whiskasa i teraz tez od czasu do czasu dostaje... A to z tego powodu, ze jak zabieralismy go ze schroniska dostalismy troche tej karmy, tak zeby na poczatek mial cos do jedzenia co zna. I kierujac sie tym poczatkowo jadl i to. A pozniej wizyta u wterynarza, pytania... i zadnego odradzania tych karm.
No ale teraz juz wiem, ze raczej powinnam omijac polki z Whiskasem.

Pozdrawiamy :)

megg i Enter

megg

Post » Śro mar 20, 2002 18:12

Na Animal Planet leci taki serial angielski "Pet Rescue" i kiedy pokazują w nim kociaki, które znalazły nowy dom, to bardzo często właściciele karmią je Whiskasem lub Kitekatem. Nie słychać jakoś głosów, że to niedobre, albo niewskazane żarełko. A wiadomo, że Anglicy mają świra na punkcie swoich zwierzaczków.

Z drugiej strony - nie wiadomo co do tego polskiego Whiskasa ładują 8O .

Lulka

Post » Śro mar 20, 2002 19:03

Surowy kurczak moze byc, ale powinien byc sparzony albo przemrozony - ze wzgledu na salmonelle, chyba o to Bombie chodzilo.

Whiskas robi oczywiscie saszetki tez. Jest tez advanced - tez w saszetkach, ale do dostania raczej w lecznicach.

Friskies podobno jest nieco lepsze jakosciowo... Kitekat czesto powoduje inne problemy - zwlaszcza odkad daja do niego jogurt wiele kotow ma po nim sensacje.

Sa w Polsce sklepy z zarciem dla zwierzat i w nich mozna kupic to czego nie mozna w supermarkecie, wiec to nie jest tak, ze nic nie ma. Nie wiem jak w mniejszych miastach...

Byc moze problem z whiskasem i kitekatem polega na tym, ze sa robione w Polsce i kto ich tam wie co tam daja...

Ja w sumie tez bym chciala, zeby ktos zrobil porzadne badania tych wszystkich karm, bo moze nam po prostu maca w glowach i ilosc kotow, ktore problemy z kiszeczkami maja po innych karmach jest procentowow taka sama co po whiskasie, tylko my nic o tym nie wiemy???

Sabinka czarna je karme specjalistyczna Walhama (puszki) - to ci sami co robia whiskasa... tyle, ze nie w Polsce to robione... Problemow z brzuniem nie widze... Suche je Eucanuby...
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro mar 20, 2002 19:09

Gina pisze: cena odpowiada jako¶ci i nie ma siê co ³udziæ ¿e za ma³e pieni±dze s± dobrej jako¶ci sk³adniki......................

Rozumiecie?

Gina

Od: Wto lut 05, 2002 12:30

Post » Śro mar 20, 2002 19:47

Kucia pisze:no to mnie nastraszyliście z tymi rozwalonymi przewodami pokarmowymi. To może dlatego moja Zocha wymiotuje, a nie dlatego ze je te swoje włosy.

Widzisz, Gluti wymiotował po suchej Purinie :? - sprawdzone eliminacją wszystkiego z dotychczasowego menu - też początkowo myślałam, że po Whiskasie - a jednak nie to było przyczyną :roll: . Większość z karm Eukanuby czy Iams'a ma zadania lecznicze. Ostatnio przerzuciłam się, a raczej Gluti, na Whiskas Advance i chyba przy tym zostanę (+ Sheba).
Virge + GizmoObrazekGluti

Virge

Od: Wto lut 05, 2002 17:12

Post » Śro mar 20, 2002 20:10

Moje dostaja pol na pol. Glownie rybke i kurczaczka z warzywami, ale jak nie ma, to saszetki Whiskasa, albo shebe.

Ofelia

Od: Wto lut 05, 2002 17:16

Post » Śro mar 20, 2002 20:51

cynamon jest puszkowo-suchy tylko i wy³±cznie, przy wyborze kierowa³am siê na pocz±tku wskazówkami hodowczyni, a potem dog³êbnym researchem w¶ród kociolubnych.
i tak oto cynamonek je g³ównie: advance'a - such± i w saszetkach, animondê dla kociaków w pude³eczku i inne delikatne zupki i puszeczki, gourmeta, czasem whiskas ale tylko niemiecki /na pocz±tku mnie to zdziwli³o, teraz nie podam polskiego za ¿adne skarby/. z suchych royal, hills, advanced, eukanuba mieszane na bie¿±co.
ch³opak zdrów - jeszcze nigdy nie by³o ¿adnej sensacji /chyba, ¿e zjad³ tulipany.../
a zupki animondy z makaronikiem - pazurki lizaæ!

cynamon

Od: Śro lut 06, 2002 23:14

Post » Śro mar 20, 2002 21:05

Jakie zupki???

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

Post » Śro mar 20, 2002 21:08

No wlasnie???

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

[poprzednia][następna]