Niuniek - nevka z lasu - w najlepszym domku :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto cze 19, 2012 22:07 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

No tak ale to odległe terminy a co z nim zrobisz do tego czasu ?
Bo ja to bym go chciała jakbyś mu wcześniej zrobiła "fachowy przegląd" :P , żebym wiedziała czego się spodziewać.
Po prostu zakochałam się w tym pysiu. :love:
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Wto cze 19, 2012 22:18 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

Hipcia pisze:No tak ale to odległe terminy a co z nim zrobisz do tego czasu ?
Bo ja to bym go chciała jakbyś mu wcześniej zrobiła "fachowy przegląd" :P , żebym wiedziała czego się spodziewać.
Po prostu zakochałam się w tym pysiu. :love:

chciałabyś go na zawsze?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto cze 19, 2012 22:24 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

Tak , od pół roku jestem bez kotów i właśnie usiłuję się zakocić od nowa , a mój mąz, który widząc moją rozpacz po stracie mojej ukochanej Hipci postanowił, że więcej zwierząt w naszym domu nie będzie , właśnie dojrzał do zmiany decyzji, ale chce, żeby kot był duży i długowłosy. A ja chciałabym kociego facecika.
Obrazek

Hipcia

Post » Wto cze 19, 2012 22:27 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

ooooooo :ok:
to jeśli Avian podejmie stosowne decyzje to u mnie kocio jakiejkolwiek jest płci może pomieszkać
ale tylko jak się okaże że jest ujemny
edit
dlatego ze mam sporo własnych kotów
Obrazek

dalia

Post » Wto cze 19, 2012 22:34 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

Ja tez bym wolała żeby był ujemny, bo chciałbym mieć parkę a poza tym okresowo bywa u mnie kot mojej przyjaciółki.
Obrazek

Hipcia

Post » Wto cze 19, 2012 22:39 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

:ok: On jest piękny. Pysio ma faktycznie zjawiskowe. Trzymam kciuki żeby wszystko się udało i żeby okazał się ujemny.
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Śro cze 20, 2012 6:44 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

O, jakie niusy od rana na mnie czekają 8O

Mam nadzieję, ze kotuch da się bez problemów złapać, zabrać i obsłużyć ;)
Jakoś tak myślę o nim, jako chłopaku - ciekawe, czy się pomylę :lol:

Umówiłam się z ciotką na łapankę od poniedziałku - wcześniej nie dam rady, a od weekendu mam urlop. Przez ten czas ciotka ma karmić dobrze, gadać do niego i nie wyganiać z domu.
On bardzo niechętnie dom opuszcza jak już wejdzie.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro cze 20, 2012 7:52 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

Avian pisze:On bardzo niechętnie dom opuszcza jak już wejdzie.

No właśnie - może mieć dość włóczęgi i wcale nie będzie chciał wychodzić.
:ok: :ok: :ok: Za pomyślne przeprowadzenie akcji!
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro cze 20, 2012 8:11 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

Avian pisze:O, jakie niusy od rana na mnie czekają 8O

Mam nadzieję, ze kotuch da się bez problemów złapać, zabrać i obsłużyć ;)
Jakoś tak myślę o nim, jako chłopaku - ciekawe, czy się pomylę :lol:

Umówiłam się z ciotką na łapankę od poniedziałku - wcześniej nie dam rady, a od weekendu mam urlop. Przez ten czas ciotka ma karmić dobrze, gadać do niego i nie wyganiać z domu.
On bardzo niechętnie dom opuszcza jak już wejdzie.

Ma nadzieję, bo u mnie nie ma takiej opcji. Mieszkam w centrum miasta przy ruchliwym skrzyżowaniu, z którego nota bene zabrałam 4 lata temu mojego najukochańszego Kociołeczka,jak go tam ktoś wyrzucił.
Włóczędze musi wystarczyć moje 132 m mieszkania. W przyszłości dostanie jeszcze balkon do dyspozycji - jak mi go wybudują. Właśnie remontują nam kamienice i na początek zostaliśmy pozbawieni balkonów, ale mają być nowe , wypaśne i mam w planie przystosowanie mojego dla kotów.
Będę czekała z niecierpliwością na wieści, bo już się zaczynam przyzwyczajać do myśli, że ten przystojniak ( piękna dama ?) jest moja. Strasznie jestem ciekawa w jakim wieku może być kocio, ale tego chyba raczej się nie dowiemy.
Obrazek

Hipcia

Post » Śro cze 20, 2012 8:31 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

... to może jakies imię wymyślisz już?

Chociaz robocze, skoro jeszcze płci nie znamy :twisted:
(i tak stawiam na chłopaka - jakoś mam szczęście do kocurów ;) )
Obrazek

Avian

Post » Śro cze 20, 2012 8:50 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

Imię to on juz ma 8)
Opowiem o tym od poczatku.
Kocham język włoski i ostatnio zaczęłam się tak dla własnej przyjemności dokształcać w tym języku.
Kot to gatto i postanowiłam tak nazwać kocura, zdrobniale Gaciuś.
Jednak los stawia przede mną same dziewczynki i w pewnym momencie istniala realna mozliwość, że zaadoptuję dwie koteczki.
Tu powstał problem, bo za nic nie mogłam wymyslić jak powinny się mieć na imię.
Zaproponowałam, że Pepsi i Koka ( to przez upały pewnie :mrgreen: ), ale mój syn powiedział " taaa koka i marihuana" .
Na to moja córka - Wilma i Bety !!!
Wszystkim się spodobało.
Stanęło na tym, że koteczkę co do przyjęcia której jestem wstępnie umówiona, nazwiemy Bety , ewentualnie druga będzie Wilma.
Wczoraj pokazałam córce zdjęcie przystojniaka i mówię, że pewnie facio. A córka :
O , Barni !!!
Obrazek

Hipcia

Post » Śro cze 20, 2012 9:07 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

Czyli - Barni :mrgreen:
Obrazek

Avian

Post » Śro cze 20, 2012 9:09 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

nie wiem dlaczego ale ja o kocie tez jak o facecie myślę :wink:
Obrazek

dalia

Post » Śro cze 20, 2012 9:16 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

Chociaż ... twarzyczkę ma dziewczęcą, nie sądzicie? ;)
Obrazek

Avian

Post » Śro cze 20, 2012 9:18 Re: Pń/Mosina-bezdomny "syberyjczyk/nevka" szuka pilnie DT/D

Jak znam życie to się okaże, że to Wilma :twisted:
Przez całe moje życie od dzieciństwa przewijały się koteczki .
Nawet przyniesiony z piwnicy, odrzucony przez matkę Hipolit okazał się być Hipcią.
Jak w końcu trafił mi się Kocioł, to musiałam mu założyć tu wątek, bo okazało się, ze kompletnie nie znam się na "obsłudze" kocura. :oops:
Barniego wezmę nie zaleznie od płci, ale strasznie chciałabym, żeby to było facio.
Obrazek

Hipcia

[poprzednia][następna]