Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw cze 14, 2012 14:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

UWAGA!
Od czerwca spisy tymczasów przejmuje Monika Sitko.

Więc po ostatnim dniu czerwca, zaktualizowane spisy wysyłajcie na adres m.sitko@autograf.pl

Kto jeszcze nie wysłał majowego (lub co gorsza kwietniowego) spisu proszę jeszcze do mnie, czekam do końca dnia.
Wieczorem przekazuję wszystko Monice.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw cze 14, 2012 17:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Wredne_Słonko pisze:
aga marczak pisze:
Wredne_Słonko pisze:Pamiętam Aga :)
Ale masz takie tempo adopcji, że chyba je rozdasz zanim je nawet zobaczę ;)

Jakie tempo :?: Z 9 dom znalazło tylko 2 chłopaków :(
Miałam nadzieję,że zanim wrócę do pracy kotków już nie będzie :roll:
Cieszę się,że pamiętasz :1luvu:

Kurcze, myślałam, że z 9 zostały tylko 3 'moje' ;)
To i tak lepiej niż u mnie, bo nikt nie dzwoni o moją zołzę ;)

A z tamtym kolesiem od ciebie jeszcze raz rozmawiałam i okazało się że miał już 2 koty i umarły śmiercią naturalną w wieku 9 lat. Z tonu głosu szło wywnioskować, że to bardzo słuszny wiek dla kota ;)

Wow kolejny super koleś :lol:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Pt cze 15, 2012 2:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dzwoniła pani po kotka rudego Cynamona bardzo fajna , duzy domek, ma juz kotke aleeee 2 jej koty zginęły pod kolami samochodow, tlumaczylam jej aby nie wypuszczala tej kotki co sie ostala i tego co jej dam, ale to beton i ma w dupie, wiec ode mnie kotka nie dostanie, nie mam jej nr, ale pani mieszka na pograniczu wejherowa a bolszewa, jest tat mega mila ze kazdego kota bym jej oddala...
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pt cze 15, 2012 5:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Ta...ja też wczoraj miałam telefon w sprawie adopcji:
najpierw oczywista grzecznościowe pierdu, pierdu a potem moje pytanie czy mieli państwo już kota?
a pan mi na to : oczywiście całą masę kotów, psów i innych zwierząt ale dam żonę, bo ona wie więcej na ten temat. ok. i znowu pierdu, pierdu i moje pytanie: słyszałam , że mieli już państwo koty? Ach tak całe mnóstwo...dobrze a niech mi pani powie coś o ostatnim kocie. No to była kotka. A coś więcej?! ale co? no np jak miała ni imię czy była wysterylizowana? no nie oczywiście nie skrzywdziliśmy jej, broń Boże była parę razy szczęśliwą matką.....no to mówię dupa, bo ja szukam domku gdzie koty będą szczęśliwe nie mając kociaków, będą ciachnięte, zaszczepione, karmione będą mieć imię a nie "kotka" a poza tym jak pani myśli dlaczego te kocięta mieszkały w obskurnej komórce? bo ich matka chciała być szczęśliwa?! no Kur..a! pani odłożyła słuchawkę, ale uważajcie na nich!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt cze 15, 2012 9:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Jak dziś byłam w lecznicy na Stogach to spotkałam taką panią Mirkę, opowiadała, że na Oruni, na ul. Przyjemnej są kotki ciężarne oraz jakaś okocona. Czy ktoś mógłby coś z tym zrobić :!: , chociaż te ciężarne ciachnąć - tel. do p. Mirki - 509 390 247

aga marczak, może Ty byś dała radę?

Ja na Orunię już nie mogę, mam zapisany grafik łapanek prawie codziennie, mam pełno kotów do złapania w Gdyni.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt cze 15, 2012 10:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

biamila pisze:Ta...ja też wczoraj miałam telefon w sprawie adopcji:
najpierw oczywista grzecznościowe pierdu, pierdu a potem moje pytanie czy mieli państwo już kota?
a pan mi na to : oczywiście całą masę kotów, psów i innych zwierząt ale dam żonę, bo ona wie więcej na ten temat. ok. i znowu pierdu, pierdu i moje pytanie: słyszałam , że mieli już państwo koty? Ach tak całe mnóstwo...dobrze a niech mi pani powie coś o ostatnim kocie. No to była kotka. A coś więcej?! ale co? no np jak miała ni imię czy była wysterylizowana? no nie oczywiście nie skrzywdziliśmy jej, broń Boże była parę razy szczęśliwą matką.....no to mówię dupa, bo ja szukam domku gdzie koty będą szczęśliwe nie mając kociaków, będą ciachnięte, zaszczepione, karmione będą mieć imię a nie "kotka" a poza tym jak pani myśli dlaczego te kocięta mieszkały w obskurnej komórce? bo ich matka chciała być szczęśliwa?! no Kur..a! pani odłożyła słuchawkę, ale uważajcie na nich!
:ryk:
No właśnie, masz rację,popieram :ok:
Obrazek

aga marczak

Post » Pt cze 15, 2012 10:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Wczoraj byłam na kolejnym podwórku w Gdyni, Śląska 52, to jest po drugiej stronie Śląskiej (od str. torów).

Są tam dwie kotki i mają razem 9 maluszków. Maluchy są zdrowe, cudne od razu do adopcji, mają około 7 tygodni, większość czarnuszki i część buraski. Są we w miarę bezpiecznym miejscu w ogródku, mają budki, są dobrze karmione i mają rozsądnych karmicieli więc je tam zostawiłam bo nie mam pomysłu gdzie je umieścić - jedyna szansa to wyadoptować je z tamtąd z podwórka.

Gdyby ktoś miał jakichś chętnych na małe czarnuszki lub buraski to dawajcie znać.

Złapałam wczoraj jedną z matek - jest już w lecznicy na zabiegu, w niedzielę ma być wypuszczona, wtedy będę łapać drugą matkę na sterylkę.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt cze 15, 2012 10:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:Jak dziś byłam w lecznicy na Stogach to spotkałam taką panią Mirkę, opowiadała, że na Oruni, na ul. Przyjemnej są kotki ciężarne oraz jakaś okocona. Czy ktoś mógłby coś z tym zrobić :!: , chociaż te ciężarne ciachnąć - tel. do p. Mirki - 509 390 247

aga marczak, może Ty byś dała radę?

Ja na Orunię już nie mogę, mam zapisany grafik łapanek prawie codziennie, mam pełno kotów do złapania w Gdyni.

Oki tylko muszę gdzieś je zawieźć na steryl
Obrazek

aga marczak

Post » Pt cze 15, 2012 10:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

aga marczak pisze:Oki tylko muszę gdzieś je zawieźć na steryl

Może na Stogi po 100zł, może ta pani Mirka by coś dołożyła a resztę uzbieramy na forum...
Nie wiem :(
Albo na Morenę do Słowikowskiego - dałabym Ci tel. do takiej pani co może nam odstąpi jakieś sterylki.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt cze 15, 2012 10:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Udało nam się zlokalizowac kotkę, która się okociła, i chciałybyśmy ją za ok 10 dni, jak maluchy się usamodzielnią, wysterylizować. Gdzie w Gdańsku mozemy to zrobić w miarę w preferencyjnych cenach?
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Pt cze 15, 2012 12:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

soso pisze:Udało nam się zlokalizowac kotkę, która się okociła, i chciałybyśmy ją za ok 10 dni, jak maluchy się usamodzielnią, wysterylizować. Gdzie w Gdańsku mozemy to zrobić w miarę w preferencyjnych cenach?

Stogi,Elbląska 100 zł
Obrazek

aga marczak

Post » Pt cze 15, 2012 15:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Piastowska 100 zł
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt cze 15, 2012 23:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dzięki dziewczyny, upewnimy się ile kociaki konkretnie maja tygodni i ciachniemy. Szkoda, ze nie udało się wcześniej, bo czaiłyśmy się na nią zanim stała się ciężarna, ale zawsze coś.
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Sob cze 16, 2012 11:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Na Blaszance są małe kotki.Razem Z Agą W wysterylizowałyśmy tam kocice,zabrałyśmy kociaki,znalazłyśmy domy,ja mam jedną kotkę w domu a ok 10 dorosłych kotów udało się z tego miejsca zabrać,kilka kotów pojechało do Wawy.Tam jest zrobiona gigantyczna robota,ale niestety została tam jedna niełapalna kocica i znowu ma małe.Najgorsze jest to ,że teren został sprzedany Hiszpanom i rozpoczęło się wyburzanie okolicznych budynków.Wszystko równają z ziemią.Stoją tam budki PKDT i tam urodziły się małe.Podobno już wychodzą.ja mam 3 maleństwa w kartonie w przedsionku i nie mam jak i gdzie umieścić następnych maluchów.Wiem że nie możemy brać już kotów ale może przeczyta to ktoś z poza PKDT i weźmie kociaki na tymczas.Oczywiście teraz jest ostatnia szansa złapania matki,to jest najważniejsze i zanim zabierze się kociaki trzeba złapać kocicę.Jeśli ktoś chciałby i mógłby pomóc to bardzo proszę o kontakt na PW
Obrazek

aga marczak

Post » Sob cze 16, 2012 17:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

aga marczak pisze:Na Blaszance są małe kotki.Razem Z Agą W wysterylizowałyśmy tam kocice,zabrałyśmy kociaki,znalazłyśmy domy,ja mam jedną kotkę w domu a ok 10 dorosłych kotów udało się z tego miejsca zabrać,kilka kotów pojechało do Wawy.Tam jest zrobiona gigantyczna robota,ale niestety została tam jedna niełapalna kocica i znowu ma małe.Najgorsze jest to ,że teren został sprzedany Hiszpanom i rozpoczęło się wyburzanie okolicznych budynków.Wszystko równają z ziemią.Stoją tam budki PKDT i tam urodziły się małe.Podobno już wychodzą.ja mam 3 maleństwa w kartonie w przedsionku i nie mam jak i gdzie umieścić następnych maluchów.Wiem że nie możemy brać już kotów ale może przeczyta to ktoś z poza PKDT i weźmie kociaki na tymczas.Oczywiście teraz jest ostatnia szansa złapania matki,to jest najważniejsze i zanim zabierze się kociaki trzeba złapać kocicę.Jeśli ktoś chciałby i mógłby pomóc to bardzo proszę o kontakt na PW

Aga a ta kocica jest jakaś mega dzika? Ile mają kociaki?
Oczywiście Twoje maluchy mają pierwszeństwo tak pytam w razie wojny ;)

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

[poprzednia][następna]