KOTY ZGIERZ WOJ ŁÓDZKIE

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 12, 2012 17:39 KOTY ZGIERZ WOJ ŁÓDZKIE

Poszukuje pomocy w oswajaniu półdzikich kotów , które dokarmiam na posesji , na jesien bedziemy sie stąd wynosić i nikogo tu juz nie bedzie .Kolejna kotka sie zadomowiła z malymi je na sam początek trzeba wylapac i szukac domu .Koty od malego jedza z miseczek , sa wysterylizowane , maja ok 1 roku.Jest tez kotka ok 1.5 roku oraz ta kotka z malymi piekna wyglada jak mejkun ale ja nie bardzo sie znam .Bardzo prosze o wsparcie bo sama nie dam rady znalezc dom dla 7 kotow i maluchow

evian

Od: Sob gru 03, 2011 9:46

Post » Śro cze 13, 2012 10:47 Re: KOTY ZGIERZ WOJ ŁÓDZKIE

A mozesz im zrobić zdjęcia i tu wstawić? Zawsze to zwiekszy szanse kotów na zainteresowanie :wink:

malagos

Od: Pon wrz 05, 2005 20:54

Post » Śro cze 13, 2012 11:12 Re: KOTY ZGIERZ WOJ ŁÓDZKIE

Powinnaś wyłapać maluszki, wziąc je do domu do kaltki pobytowej i oswajać je, szukać im domu. Jeśli nei dasz rady połapac rękami, - możesz pozyczyc klatkę łapkę - na pewno ma taką Medor, mamy i my.

A pomoc... wszyscy zakoceni, rób sama ogłoszenia, nie czekaj, aż Ci ktoś pomoże,

Jesli dostanię od Ciebie zdjecia i treść ogłoszen, umieścimuy na naszej stronie - ale to malo, musisz sama rozwieszać je w realu i umieszczac w necie. Mail wysyłam na pw.

I pamiętaj o sterylizacji matki maluszków ...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro cze 13, 2012 15:34 Re: KOTY ZGIERZ WOJ ŁÓDZKIE

evian, nie obrażaj się, że spytam, ale czy jesteś osobą pełnoletnią?
Chodzi mi o to, czy sama jesteś z tym tematem, czy rodzice Ci ewentualnie pomogą i zgodzą na koty w domu?

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Śro cze 13, 2012 18:46 Re: KOTY ZGIERZ WOJ ŁÓDZKIE

No dobra to od poczatku od ponad roku utrzymuje obecnie 4 rodzenstwa , kotke , dochodzace 3 kolejne koty i jeszcze jedna kotke ktora pokazala dopiero male , rodzenstwo i jedna kotka byly przez kotylion wysterylizowane , jednego nie udalo sie uratowac leczylismy ale okazalo sie ze FIP ,cala ferajna jest na posesji na ktorej wynajmujemy mieszkanie, <tak jestem dorosla ;) )< dzialka jest spora duzo starych zabudowan i maja swietne miejsca do kryjowek> i ze swojej pensji utrzymuje zwierzaki , do domu nie moge brac bo mamy chorego i slepego psa i 1 pokoj nie mam gdzie ich oswajac , klatke pozycze od dziewczyn z kotylionu by zlapac koty i sterylizowac ale malych nie moge zabrac do domu, pracuje do 18 wracam wieczorem i ciezko mi to wszystko pogodzic , nie stac mnie na utrzymanie takiej sfory zwierzat .
Annskr rozumie to co piszesz ale wybacz , prosilam medor o pooc i sie wypieli, a ja nie bede latac z ogloszeniami po miescie i tak juz mam od wlascicielki joby za koty, ciagle ganianie psa slepego po dzialce z kotami , sporo tego , zrobie zdjecia i wysle na maila i tu tez wstawie .

evian

Post » Śro cze 13, 2012 21:20 Re: KOTY ZGIERZ WOJ ŁÓDZKIE

evian pisze:Annskr rozumie to co piszesz ale wybacz , prosilam medor o pooc i sie wypieli, .
a moze naprawdę nie mieli możliwości? Tak jak większość fundacji, przepełnionych i bez kasy?

evian pisze: ja nie bede latac z ogloszeniami po miescie i tak juz mam od wlascicielki joby za koty, ciagle ganianie .
Przyczyną jobów są koty. Sposobem na uniknięcie / zmniejszenie tychże jobów - zmniejszenie ilości kotów. Więc może warto poświęcić jedno popołudnie na poganianie z ogłoszeniami albo powklejanie ich w net? Papierowe ogłoszenia są bardzo skuteczne.

evian pisze: sporo tego , zrobie zdjecia i wysle na maila i tu tez wstawie .
To będą dwa miejsca ogłoszeń - miau i nasza strona, bo nie nadążamy z wklejaniem ogłoszeń nawet swoich podopiecznych na inne strony w necie. A to trochę mało...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw cze 14, 2012 5:42 Re: KOTY ZGIERZ WOJ ŁÓDZKIE

Medor na swojej stronie ma napisane ze sterylizuje dzikie koty , pytałam o pomoc to mnie wygonili do gminy, prosilam o pomoc w sprawie chorego kotka to powiedzieli ze nie maja kociarni a ja co? ja mam kociarnie i schronisko? mnie tez nikt nie refunduje , wydaje mase pieniedzy na psa ktory ma cukrzyce i na koty średnio ok 600 zl w miesiącu .Wiec wydaje mi sie ze to sporo. Dziewczyny z Kotylionu tez sa pod kreska a wysterylizowały 5 kotow i przygarnęły 3 male kociaki by im znaleźć dom.A Zgierz ma w d... wszystko Medor ma wieczne pretensje do calego swiata.To nie ja prowadze schronisko ale to ja za nich odwalam robote.W weekend pożyczę aparat i jak sie uda to bede im pstrykac sesje .Kocham zwierzeta i serce mnie na to wszystko boli ale gdybym wiedziala jaki klopot sobie na glowe biore to...... eh...

evian

Post » Czw cze 14, 2012 8:41 Re: KOTY ZGIERZ WOJ ŁÓDZKIE

jesli dostane zdjęcia i krótki opis to moge wrzucić kociaki na tablice, gumtree i jeszcze kilka innych portali

mundziowa

Od: Nie mar 06, 2011 16:41

Post » Pt cze 15, 2012 5:05 Re: KOTY ZGIERZ WOJ ŁÓDZKIE

bardzo dziekuje za pomoc , zrobie.

evian