Pń/Luboń: Działkowa czarna armia - i zamykamy

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto maja 22, 2012 13:37 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Pasik 5-latek :)

Dzięki za podpowiedź Avian! :ok:
Zastosuje się do menu Twoich podopiecznych i wprowadzę je u swoich, z tym , że ja boje się podawać kotom surowe mięso, naczytałam się że może mieć różne paskudztwa i tak zawsze zalewam wrzątkiem "kurzynę" i gotuję przez 15 min.

P.S.
Gagat przypomina m mojego Kropelka :D (to właśnie ten z problemami moczowymi) z tym , że mój odpowiednik Gagata nie usiedziałby tak przy jedzonku :lol:

Paulusek

Od: Pt wrz 02, 2011 9:45

Post » Czw maja 24, 2012 13:56 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Pasik 5-latek :)

Dzisiaj dzień lansowania Brzydala ;)
Wyniesiony na siłę na trawkę z altany i pilnowany, nie miał wyboru - musiał się wyluzować i trochę powygrzewac na słoneczku :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

... oczywiście cały czas był obserwowany przez Wściekłego Potwora :evil:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pasik skorzystał, ze wróg zajęty obserwacją Brzydala i szybciutko wybiegł na łączkę

Obrazek

Batonik tez próbował, ale nie jest tak zwinny i pewny siebie jak Pasio ...
... przodem sie nie uda :roll:
Obrazek

może przez okno spróbuję ...
Obrazek

A w ogóle wiosna na całego ! :D

Obrazek
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw maja 24, 2012 14:46 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Pasik 5-latek :)

Jakie śliczne piwonie (koty też). W tym roku wcześnie kwitną :!: Ja mam różowe i różowo-białe :oops:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Czw maja 24, 2012 16:13 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Pasik 5-latek :)

To prawda - ślicznie kwitną !
W zeszłym roku wszystkie zmarzły ...
A ja też mam białe i różowe, ale one dopiero mają pąki, są późniejsze 8)
Białe cuuuudnie pachną!

A w ogóle to kiedyś później piwonie kwitły - ja się 12 czerwca urodziłam i zawsze jako dzieciak dostawałam od dziadków piwonie na urodziny :D I pierwsze poziomki ;)
Obrazek

Avian

Post » Czw maja 24, 2012 19:48 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Pasik 5-latek :)

Twoje czarne działkowce są cudne :1luvu:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Czw maja 24, 2012 20:06 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Pasik 5-latek :)

anna57 pisze:Twoje czarne działkowce są cudne :1luvu:

:D
Przekażę!
No może nie powiem o tym Radkowi, żeby jeszcze bardziej mu się w głowie nie poprzewracało ;)

Poza tym - Radek szuka domu ! Jeśli ktoś chciałby takiego kotopsa, kota, który będzie chodził na długie spacery, kota, który będzie towarzyszył człowiekowi we wszystkich jego pracach, kota, który będzie strózował i odganiał intruza ;) - to własnie Radek!

Najlepszy byłby dom z ogrodem, może z jakimś sadem, polem - choć to nie jest kot, który sam oddali sie na wycieczkę. Do mieszkania tez mógłby iść, jednak w zamknięciu musi byc jedynym zwierzakiem czterołapnym. Jest bardzo duży i innego kota natychmiast wagowo zdominuje (no chyba, ze pójdzie do towarzystwa do miaukuna ;) )
Radek posturę ma brytyjczyka na długich łapach, ale charakter raczej bardziej żywiołowy od bryta. Na razie jest młody i tylko zabawa i biegi mu w głowie ;)
To kochany misio, przytulak, łagodny baranek, ale musi iść do ludzi, którzy nie wystrasza sie jego wielkości (już raz wrócił z adopcji - właśnie dlatego, ze ludzie sie bali podejść do niego, jak ziewnął ;) )
Obrazek

Avian

Post » Czw maja 24, 2012 21:27 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Pasik 5-latek :)

.................. :twisted: :roll: :D :1luvu:
Radosław byłby idealym kotem, gdybym szukała trzeciego/pierwszego jakiegokolwiek :)! Robi wrażenie i jest wręcz wymarzonym towarzyszem :).

Wszystkiego najlepszego dla Pasika!!!
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Śro maja 30, 2012 11:37 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Pasik 5-latek :)

Cudne zdjęcia cudnych kotow :1luvu:

To prawda Radek jest kotem idealnym, to po prostu kwintesencja kota, i uroda jest, i gabaryty i charakter, gdybym tylko mogła mieć jeszcze jednego kota to byłby już u mnie, za najlepszy domek trzymam kciuki :ok:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Wto cze 05, 2012 19:24 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Pasik 5-latek :)

W sobotę przyszedł Maru i przyprowadzil do miseczek ... Silvę 8O
Ładna z nich para ;)
Silva ostatni raz była dwa miesiące temu.
Ładnie wygląda, szczupla, ale nie wychudzona, futerko czyściutkie, jaśniutkie :D
Dziś za to czekała sama az na mojej działce - zaprowadziła mnie kilka działek dalej do swojej miseczki. To niesamowite, ze koty zapamiętują takie sytuacje - przecież nie było jej ponad rok, wróciła na kilka dni i znów nie było jej 2 miesiące. Mimo to pamięta dokładnie kto i gdzie stawia miskę 8O Wydaje mi sie, ze musi byc wysterylizowana - nie wierzę, ze przez ponad rok nie widziałabym jej zaciążonej.

Maru nie miał szczęścia niestety - Radek był akurat bardzo aktywny, jak tylko wyczuł, ze kilka działek dalej jest inny kot, przygnał nastroszony i pogonił Maru kota :evil:
Jak nad nim stanął, wyglądał jak pitbull nad kociakiem :roll:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Wto cze 05, 2012 20:06 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Pasik 5-latek :)

Biedny Maru :lol: ważne że krew się nie leje, Radek samym widokiem osiąga swój cel :wink:
Ale ten Maru ładny :) ma śliczne białe skarpetki :love:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Śro cze 06, 2012 20:44 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Pasik 5-latek :)

Poznaniacy, możecie zajrzeć viewtopic.php?f=13&t=142797 ? :oops:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie cze 10, 2012 16:16 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Pasik 5-latek :)

Wczoraj takie zjawisko przyszło na kolację 8O
Nie wiem, czy to gość, czy już mieszkaniec działek .. wydaje mi się, ze od jakiegoś czasu mi z daleka "migała" jego rudość ;)
Jeśli jednak nie jest gościem z pobliskiego osiedla, a porzuconym domowym kotem to musze coś wymyślić i szybko go łapać - kiepsko wygląda, do tego ma obróżkę ... trza go obejrzec, czy nie wymaga natychmiastowego pozbawienia tej obroży. Na szczęście już wie, gdzie jest stołówka, nie był tez jakoś szczególnie płochliwy, tylko raczej ostrożny.

Jakby mu dac na imię?
Może tradycyjne rudę imię jakieś? Tofik? ;)

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Nie cze 10, 2012 16:18 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Pasik 5-latek :)

Śliczny miś :)... Rude jeszcze Rudi, Rudolf dostają?
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Nie cze 10, 2012 16:25 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Pasik 5-latek :)

Jest już Radi (Radek), wiec żeby Wściekły nie leciał jak zawołam Rudi, nowy będzie Tofik ;)
Choć na Batona wołam Tonik, też blisko :lol:

Teraz bardzo bardzo kciuki potrzebne, żeby kocio dał sie jakoś oswoić i obsłużyć ...
Musze go obejrzec z bliska, umyć oczka, zobaczyć jak wygląda obróżka (może tam adres jakiś jest?).
Obrazek

Avian

Post » Nie cze 10, 2012 16:34 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Pasik 5-latek :)

Piękny jest :D No i rudy a ja kocham rude :1luvu:

A może Gringo ? :kotek:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

[poprzednia][następna]