Olek - do uśpienia z powodu braku DT potrzebny cud :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 05, 2012 23:15 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT potrzebny cud :-(

A mnie się wydaje, że z tym FIV to jest po prostu przekłamanie w poście felineus, że tu chodzi o FeLV, a Olek nie ma i tego i tego. GuniaP wcześniej napisała, że była z nim w lecznicy, gdzie zrobiono test i wyraźnie napisała o białaczce. Felineus wpisała FIV, ale gdyby miał i FIV i FeLV, to napisałaby, że oba testy wyszły dodatnie. Tak mi się przynajmniej wydaje
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro cze 06, 2012 4:37 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT potrzebny cud :-(

No więc właśnie - może najpierw trzeba ustalić, co temu kotu tsak naprawdę jest, a potem ewentualnie zastanowić się nad ostatecznym rozwiązaniem.
Trochę mnie to wszystko zszokowało :?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro cze 06, 2012 7:41 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT potrzebny cud :-(

Nie mam mowy o pomyłce przy teście, byłam przy tym, widziałam :cry:
Szczegółowe badania krwi miał zrobione, ale jakie to nie wiem, bo z nim u weta byłam w zastępstwie, tylko go zawiozłam. Krew miał badaną dzień wcześniej, przed zabiegiem.
Wetka mi powiedziała że ma kreatynine i jakiś parametr mocznika podwyższony - dlatego trzeba go przywieżć na badanie za tydzień.
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Śro cze 06, 2012 8:15 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT potrzebny cud :-(

Ale czy test był robiony tylko na białaczkę i wyszedł dodatni? Czy były robione testy oba (FeLV i FIV) i oba wyszły dodatnie?

Napiszcie to jasno, bo to ważne
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Śro cze 06, 2012 8:22 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT potrzebny cud :-(

zuzia96 pisze:Ale czy test był robiony tylko na białaczkę i wyszedł dodatni? Czy były robione testy oba (FeLV i FIV) i oba wyszły dodatnie?

Napiszcie to jasno, bo to ważne

No więc właśnie :!:

Erin

Post » Śro cze 06, 2012 9:23 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT potrzebny cud :-(

No, kreatyninę i mocznik to na pewno, skoro był problem z oddawaniem moczu
dlatego warto obejrzeć nerki na usg
i przy okazji inne narządy wewnętrzne - wątrobę, trzustkę itd.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro cze 06, 2012 9:48 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT potrzebny cud :-(

Generalnie to dobrze by było całościowy przegląd zrobić, zęby np. też.

Erin

Post » Śro cze 06, 2012 12:48 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT potrzebny cud :-(

Miał robione badania i usunięto mu 2 zęby - o czym już pisał Felineus. Ale to wszystko nie ma żadnego znaczenia, bo jeśli kot nie znajdzie DT to czeka go ŚMIERĆ. Tak po prostu. I może to nie być śmierć lekka. Jego była właścicielka - ta z której domu został wyrzucony, zastanawia się nad odebraniem go - wiem to od osoby, która się z nią kontaktowała. Prawdopodobnie boi się rozgłosu. Kota ze świerzbem, z białaczką lub FIV-em, leczonego interferonem, który wszyscy wiemy jakie może dać efekty uboczne - chce wziąć do domu z małym dzieckiem i wrogą synową. A ta nie będzie tym razem kota wyrzucać kopniakiem na ulicę, tylko wywiezie do lecznicy poza Rzeszów i uśpi. W najlepszym przypadku. Bo może też z kotem w worku stanąć przy najbliższym moście...
Nie wierzę w dobre intencje tej osoby, bo już raz powiedziała, że kot ten obecnie nic ją nie obchodzi, a zresztą ma już nowego.
Dziś zachorował mój syn, który w ubiegłym roku miał poważne problemy hematologiczne i był w szpitalu. Opuszczam wątek definitywnie - Beliowen, proszę o zamknięcie go - bo ja tak jak napisałam - na to co stanie się z Olkiem straciłam wszelki wpływ, moje zdanie nic nie znaczy, a pomóc mu też nie mogę. Osoby, które chcą spróbować ratować Olka bardzo proszę o kontaktowanie się z Fundacją Felineus, która też jest zalogowana na Miau i wypowiada się w moim wątku.

Lisabeth

Od: Śro wrz 21, 2005 20:24

Post » Śro cze 06, 2012 12:56 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT potrzebny cud :-(

Współczuję z powodu choroby synka, ale może nie warto zamykać wątku i zakładać nowego?
Może tutaj uda się coś zdziałać. Proszę, nie zamykajcie wątku! :(

Erin

Post » Śro cze 06, 2012 13:15 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT potrzebny cud :-(

No ale przecież kot jest pod opieką fundacji Felineus
mam nadzieję, że osoba z fundacji, która zarejestrowała się na Miau, zechce udzielić informacji pytającym
bo jednak apel o wsparcie finansowe to nie wszystko, co można dla kota zrobić :roll:

Lisabeth, sądzę, że zrobiłaś już tyle, ile mogłaś, bardzo Ci dziękuję
a wątek zostawię otwarty, bo skoro fundacja Felineus zechciała zaistnieć na Miau, to bardzo serdecznie zapraszamy do dzielenia się informacjami o Olku
a także o tym, jak przebiega zbiórka funduszy na leczenie
i jakie to jest leczenie, poza interferonem.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro cze 06, 2012 14:26 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT potrzebny cud :-(

Ja mogłabym zaoferować mu tylko klatkę, ale nie jestem w stanie choćby go wykarmić, nie mówiąc o kosztach leczenia. No i najpierw muszę znaleźć DS dla jednej tymczaski.

Podstawa, czy ma FIV, czy FeLV, oraz jakie ma wyniki badań krwi.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Śro cze 06, 2012 14:36 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT potrzebny cud :-(

Witam ponownie na wątku ws. Olusia
Na wstępie bardzo serdecznie dziękuję za kolejne wpłaty - mamy już 145zł.
A wracając do kotka to czuje się już coraz lepiej.
Ponieważ były zapytania o testy to podaję jeszcze raz informacje - Test Fiv (+), test FelV (-).
Wyniki badań morfologii były nieco poniżej normy, próby wątrobowe Ok, wskaźniki nerkowe nieco zawyżone, ale najprawdopodobniej było to spowodowane zatkaniem (kotek nie mógł oddać moczu z powodu ogromnych złogów kału w jelitach). Po oczyszczeniu jelit już wszystko jest w porządku.
Kotek ma szansę na normalne życie, oby tylko jego organizm powalczył jeszcze trochę.
Co do leczenia to prowadzi go naprawdę świetny weterynarz, z którym współpracujemy od lat.
Oluś dostaje antybiotyk miejscowy (nie było potrzeby wprowadzać antybiotyku ogólnoustrojowego, który mógłby go dodatkowo osłabić), wit. B complex, pastę odkłaczającą i jest na specjalnej karmie (Fibre + Hypoallergenic).
Kocurek pozostanie jeszcze przez jakiś czas u Bogusi, choć nie jest jej łatwo. Ale to osoba o dobrym sercu i kota na ulicę nie wyrzuci.
Na koniec chciałam przeprosić wszystkich za rzadkie wpisy - ale jestem sama, tylko u siebie w domu mam pod opieką kilkanaście kotów, na DT kolejne kilkanaście a nie pomaga mi praktycznie nikt (za wyjątkiem 2 osób które prowadzą dt).
Oprócz tego normalnie pracuję żeby zarobić na życie i leczenie kotów - bo tak naprawdę nasza Fundacja utrzymuje się tylko z tego co dadzą dobrzy ludzie - i choć jest tego niewiele to i tak dziękujemy za każdy grosik.
Wszystkich zainteresowanych zapraszam na stronę http://www.felineus.org
Tam znajdziecie wszystkie informacje na temat fundacji i naszych podopiecznych.
Myślę że możemy być dumni z osiągnięć jak na młodą zaledwie kilkumiesięczną Fundację, a Olusiowi nie pozwolimy zrobić krzywdy.
Obrazek Obrazek

Felineus

Od: Wto cze 05, 2012 12:00

Post » Śro cze 06, 2012 17:24 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT potrzebny cud :-(

Felineus wielkie, wielkie dzięki. Cieszę się, że Olek czuje się lepiej i daliście mu szansę na życie.

Przelałam dla Olka 100 PLN :kotek:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Śro cze 06, 2012 18:14 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT potrzebny cud :-(

Felineus pisze:Ponieważ były zapytania o testy to podaję jeszcze raz informacje - Test Fiv (+), test FelV (-)

czyli Oluś nie ma białaczki, dobrze że chociaż tyle :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Śro cze 06, 2012 18:19 Re: Olek - do uśpienia z powodu braku DT potrzebny cud :-(

Może sobie z tym Fivkiem jeszcze trochę dobrze pożyć... oby znalazł tylko domek!

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

[poprzednia][następna]