JESZCZE MOŻESZ POMÓC KOCIAKOM -koniec dziś o 15.38-zajrzyj!

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon maja 28, 2012 10:53 Re: "Uratuj mi moje oczko..." - bazarek dla szkrabow i Przyl

JolaJ pisze:sorry że zmieniam temat ale odebrałam dziś posiew małego i jest idealny, zero bakterii, czyli nadal niewiadomo co jest przyczyną.dziękuję za uwagę.

JolaJ to że nie ma bakterii nie oznacza braku kamieni - jak jest pod tym względem? U mojej DeeDee nie było bakterii a kryształów była masa.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon maja 28, 2012 11:00 Re: "Uratuj mi moje oczko..." - bazarek dla szkrabow i Przyl

Marzenia11 pisze:
JolaJ pisze:sorry że zmieniam temat ale odebrałam dziś posiew małego i jest idealny, zero bakterii, czyli nadal niewiadomo co jest przyczyną.dziękuję za uwagę.

JolaJ to że nie ma bakterii nie oznacza braku kamieni - jak jest pod tym względem? U mojej DeeDee nie było bakterii a kryształów była masa.

O matko, a co ma piernik do wiatraka? mówię że nie ma bakterii, a nie kamieni, bo o nich wiem od trzech miesięcy.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pon maja 28, 2012 11:02 Re: "Uratuj mi moje oczko..." - bazarek dla szkrabow i Przyl

JolaJ pisze:
Marzenia11 pisze:

O matko, a co ma piernik do wiatraka? mówię że nie ma bakterii, a nie kamieni, bo o nich wiem od trzech miesięcy.

no ma - przyczyną zatykania się Titosia są kamienie, a przyczyną powstawania kamieni może być wiele rzeczy: począwszy od diety niedostosowanej do jego indywidualnych cech organizmu (w sensie że za bardzo zasadowa i za mało zakwaszająca mocz mimo ze dla innych kotów taka jest bardzo ok) a skończywszy na tym co wiemy, czyli na jego budowie (czyli anatomii). Często też nie bez znaczenia jest stres itp - jest wiele czynnikow.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon maja 28, 2012 11:09 Re: "Uratuj mi moje oczko..." - bazarek dla szkrabow i Przyl

Przecież wiesz że jest na ścisłej diecie i dostaje wszystko co lekarz zaleci a właśnie mimo to historia się powtarza. Dlatego też miał zrobiony posiew który miał pokazać coś nowego a nie pokazał. Kot jest zdrowy jak byk, a ja nie wychodzę z lecznicy...
delikatnie poprawił się odczyn więc mam nadzieję że kryształy zaczną się rozpuszczać.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pon maja 28, 2012 11:16 Re: "Uratuj mi moje oczko..." - bazarek dla szkrabow i Przyl

JolaJ pisze:Przecież wiesz że jest na ścisłej diecie i dostaje wszystko co lekarz zaleci a właśnie mimo to historia się powtarza. Dlatego też miał zrobiony posiew który miał pokazać coś nowego a nie pokazał. Kot jest zdrowy jak byk, a ja nie wychodzę z lecznicy...
delikatnie poprawił się odczyn więc mam nadzieję że kryształy zaczną się rozpuszczać.

wiem, ale ja piszę o diecie na ktorej był całe życie przed chorobą. Piszę Ci to co sama usłyszałam od wetów przy okazji moich struwitowców. Kilku mi mówiło, ze często nie wiadomo co jest przyczyną, ze kryształy się wytrącają - wbrew pozorom moja Milenka, która dłużej i więcej jest na gotowych karmach (suchych i mokrych) ma kryształów więcej i częściej wracają niż u DeeDee, miłośniczki mięsa. Ale tak naprawdę jednoznacznie nie wiadomo, jak i ktory kot reaguje na dietę - jeden stanie się struwitowcem, drugi nie. Tak mi mówili weci kilka lat temu. Tylko ze ja 1. mam kotki (a to kocury się zatykają) 2. od kilku lat robię im regularnie badania moczu i jak tylko cos sie zmienia w ph badź pojawiają się struwity od razu daję im wet karmę.
Mam nadzieję, ze nadal jest ok (dawno nie robiłam badań, chyba juz prawie rok :roll:) i że w ten sposób zapobiegnę powazniejszym problemom - ale wiadomo, ze u kotek jest łatwiej niż u kocurów.

Marzenia11

Post » Pon maja 28, 2012 11:22 Re: "Uratuj mi moje oczko..." - bazarek dla szkrabow i Przyl

nr 56 za 7zł
Obrazek

Morela80

Od: Śro gru 14, 2005 15:51

Post » Pon maja 28, 2012 11:29 Re: "Uratuj mi moje oczko..." - bazarek dla szkrabow i Przyl

Morela80 pisze:nr 56 za 7zł

dzięki! :D

Marzenia11

Post » Pon maja 28, 2012 12:24 Re: "Uratuj mi moje oczko..." - bazarek dla szkrabow i Przyl

podrzucę przed wyjściem i zapraszam!

Marzenia11

Post » Pon maja 28, 2012 20:51 Re: "Uratuj mi moje oczko..." - bazarek dla szkrabow i Przyl

Ja poproszę 87. zielona za 6 i biedronkę za 7 :D

AnnaSni

Od: Śro sty 04, 2012 21:45

Post » Pon maja 28, 2012 23:32 Re: "Uratuj mi moje oczko..." - bazarek dla szkrabow i Przyl

AnnaSni pisze:Ja poproszę 87. zielona za 6 i biedronkę za 7 :D

dziękuję :D zrobione :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto maja 29, 2012 9:56 Re: "Uratuj mi moje oczko..." - bazarek dla szkrabow i Przyl

zapraszam w samo południe :P

Marzenia11

Post » Wto maja 29, 2012 13:47 Re: "Uratuj mi moje oczko..." - bazarek dla szkrabow i Przyl

Oluś zaprasza na bazarek :wink:

Obrazek

Marzenia11

Post » Wto maja 29, 2012 18:01 Re: "Uratuj mi moje oczko..." - bazarek dla szkrabow i Przyl

cudeńko :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto maja 29, 2012 19:20 Re: "Uratuj mi moje oczko..." - bazarek dla szkrabow i Przyl

:ok: :ok: :ok:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Wto maja 29, 2012 22:22 Re: "Uratuj mi moje oczko..." - bazarek dla szkrabow i Przyl

zapraszam na bazarek :wink:

Marzenia11

[poprzednia][następna]