Boluś ze śmietnika. Kupię krowę w trybie PILNYM!! ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 20, 2012 10:28 Re: Boluś ze śmietnika :)

No WCALE. W ogóle nie reagują. Serio, serio. Nie ma o czym pisać.
Miś obserwuje chomika i dziwi się, że mam czas, by jego - Misia - jeszcze dodatkowo wyczesywać. Próbuje mnie przekonać, że to czynność całkiem zbędna.
Jożo głównie śpi, albo składa komputery z Dużym. Podziela zdanie Misia w kwestii czesania.
Pola opala się bez umiaru na balkonie. Argumenty o szkodliwości tak wielkiej dawki promieni słonecznych do niej nie docierają. Barankuje mnie w odpowiedzi i tym samym kończy temat. Ona nie będzie wyczesana, ale pojedzie do weta na golenie. Zarosła straszliwie, a wiem, że lepiej się czuje i jest bardziej żywotna, gdy się ją podgoli. Poza tym, ja jestem lekko zmęczona i utrata dużej ilości krwi będzie dla mego organizmu niezbyt korzystna. ;) ;) ;)
Czesio też do malca nie zagląda.
Niebiescy nie przejawiają najmniejszego zainteresowania małym lokatorkiem pudełka.
Ostatnio edytowano Nie maja 20, 2012 10:32 przez Aniada, łącznie edytowano 1 raz
Aniada

Post » Nie maja 20, 2012 10:32 Re: Boluś ze śmietnika :)

Aniada, on nadal w tym "inkubatorze" z pokrywką?
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Nie maja 20, 2012 10:33 Re: Boluś ze śmietnika :)

MariaD pisze:Aniada, on nadal w tym "inkubatorze" z pokrywką?

Pokrywkę coraz częściej ściągamy.
Chciałabym, żeby zaczął oswajać się z temperaturą pokojową.
Aniada

Post » Nie maja 20, 2012 10:39 Re: Boluś ze śmietnika :)

Już czas, ściągnijcie ją zupełnie. Malec ma już własną termoregulację. I dajcie mu też większe pudełko z częścią zasłaną na gładko i dość twardo, niech ćwiczy chodzenie. Druga część - sypialna może być z czymś do wtulenia, sam tam wpełźnie jak mu będzie za chłodno. Tę część sypialną można delikatnie podgrzewać - lampą, poduszką elektryczną. Poza tym pokrywka izoluje go od dźwięków otoczenia, a musi się do tego przyzwyczaić.

Edit: można mu zrobić minibudkę: stara wełniana czapka usztywniona w rancie by się nie zapadała, sam ogrzeje ją swoim ciałem i utrzyma ciepłotę.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Nie maja 20, 2012 11:03 Re: Boluś ze śmietnika :)

MariaD pisze:Już czas, ściągnijcie ją zupełnie. Malec ma już własną termoregulację. I dajcie mu też większe pudełko z częścią zasłaną na gładko i dość twardo, niech ćwiczy chodzenie. Druga część - sypialna może być z czymś do wtulenia, sam tam wpełźnie jak mu będzie za chłodno. Tę część sypialną można delikatnie podgrzewać - lampą, poduszką elektryczną. Poza tym pokrywka izoluje go od dźwięków otoczenia, a musi się do tego przyzwyczaić.

Edit: można mu zrobić minibudkę: stara wełniana czapka usztywniona w rancie by się nie zapadała, sam ogrzeje ją swoim ciałem i utrzyma ciepłotę.

Ok., tak zrobimy. Dzięki!
Aniada

Post » Nie maja 20, 2012 11:20 Re: Boluś ze śmietnika :)

Dziwne są te koty,oj dziwne... :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie maja 20, 2012 12:38 Re: Boluś ze śmietnika. "Urodzinkowe" foteczki. :)

Aniada pisze:Maleństwo tak się w nocy ubombało mlekiem, brzuch mu urósł tak olbrzymi, że nie budzę go na karmienie, tylko czekam aż sam zawoła. Bo woła, potrafi idealnie.
Boluś jest chyba silniejszy, łyka o wiele większe hausty mleka i - mówiąc po prostu - chyba muszę odczekać, aż mu się to wszystko wchłonie. Przecież on ma też ograniczoną pojemność...
OLABOGA!! - wczoraj wyglądał jak w ostatnich dniach ciąży, albo jak maksymalnie wypchana, futrzana sakiewka na mleko.

Powinien się nazywać Bukłak.

Jakby był dziewczynką, to pasowałoby Charybda :kotek:
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Nie maja 20, 2012 13:15 Re: Boluś ze śmietnika :)

Właściwie nigdzie nie jest powiedziane, że nie jest.
Ja w sumie wyszłam z założenia, że to chłopczyk. :mrgreen:
Sensacją roku na miau byłoby, gdyby Boluś okazał się panienką.
Aniada

Post » Nie maja 20, 2012 13:20 Re: Boluś ze śmietnika :)

Zrób fotkę podogonia, ocenimy :mrgreen:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie maja 20, 2012 14:09 Re: Boluś ze śmietnika :)

Nic nie widać. Serio. Ale siuśki wypływają z otworku umieszczonego daaaleko pod dupką. Stąd wnioskuję, że to chłopię.
Aniada

Post » Nie maja 20, 2012 14:30 Re: Boluś ze śmietnika :)

Aniada pisze:Nic nie widać. Serio. Ale siuśki wypływają z otworku umieszczonego daaaleko pod dupką. Stąd wnioskuję, że to chłopię.

To jeszcze nic nie znaczy.. :twisted:
Ja też w zeszłym roku przez kilka miesięcy myślałam, że mam Albertynkę i chłopaków..
a potem Albertynka niepostrzeżenie zmieniła się w Albercika.. :mrgreen:

Czytam cały wątek na bieżąco i mocno trzymam kciuki za Bolusia/tygrysa/chomika/Vandulkę i co tam jeszcze w rezultacie się okaże..
i przy okazji trzymania kciuków i powtarzania co chwila mantry Bolusiowej - OLABOGA! - dochodzę do wniosku, że moje maluchy z mamusią były absolutnie bezproblemowe.. właśnie dzięki mamusi..

wielki szacun Aniada, za to co robisz dla Bolusia.. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
i OLABOGA! :ok:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Nie maja 20, 2012 14:35 Re: Boluś ze śmietnika :)

Dziękuję Aniu. Pochwała od Ciebie to zaszczyt! :oops:

:)

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie maja 20, 2012 14:38 przez Aniada, łącznie edytowano 1 raz
Aniada

Post » Nie maja 20, 2012 14:36 Re: Boluś ze śmietnika :)

OLABOGA! :D

Erin

Post » Nie maja 20, 2012 14:42 Re: Boluś ze śmietnika :)

Olaboga!! Idę dostosować się do kolejnej wartościowej porady MariaD i wezmę sobie kąpiel. A co!
Skończyłam ten projekt. Coś mi się należy od życia zanim zacznę kolejne bazgroły.

Jak nadejdzie czas mojej sesji, to dopiero będzie OLABOGA!
Aniada

Post » Nie maja 20, 2012 14:49 Re: Boluś ze śmietnika :)

Mam pomysł: pójdziesz z Bolutkiem - piątka murowana.
OLABOGA! :lol:

Erin

[poprzednia][następna]