Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 18, 2012 9:54 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

Gosiara pisze:
vailet pisze:
Gosiara pisze:Gdzie te fanty można zobaczyć :?: :mrgreen:

Hej Gosieńko :) W podpisie BAZAREK NA KOLONOSKOPIĘ na dole czerwony napis.Kliknij.Lista tam jest dłuuuga.Niektóre rzeczy super i wszystko nowe,zapakowane z metkami :) Skoro to było od firmy te zawieszki to to samo tam wrzuciłam bo fotki zawieszek miałam wcześniej.

Byłam i nie ma nowych fantów :|

Gosia są dwa bazarki.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pt maja 18, 2012 9:55 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

Edytka1984 pisze:Obrazek

dzien dobry

Dzień dobry Edytko :)
Obrazek ,

vailet

Post » Pt maja 18, 2012 9:58 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

aga9955 pisze:DIARSANYL pasta dla psów i kotów. Skład: Montmorillonit, elektrolity, węglowodany. Właściwości: Substancje czynne zawarte w paście pozwalają na utrzymywanie prawidłowych funkcji trawiennych. Montmorillonit tworzy na podrażnionej śluzówce jelit warstwę ochronną oraz pomaga w odtworzeniu naturalnej warstwy śluzu. Montmorillonit wiąże toksyny, bakterie, wirusy i inne szkodliwe czynniki, uniemożliwiając ich wchłanianie. Elektrolity przyczyniają się do uzupełnienie niezbędnych jonów utraconych podczas biegunki. Dekstroza stanowi źródło energii. Wskazania: Uzupełnienie terapii ostrych biegunek. Sposób podawania i dawkowanie: Pasta do podawania doustnego. Zalecany czas stosowania od 1 do 2 tygodni. W razie braku pozytywnych rezultatów stosowania, należy skontaktować się z lekarzem weterynarii. Opakowanie: 24 ml. Prosimy o rozważne kupowanie leków i preparatów, najlepiej po kontakcie z lekarzem weterynarii.

Nie wiem czy wskazane jest podawanie tej pasty, kotu ktory dopiero co nie mogl sie wyproznic. Złamalas diete ,po to aby Bejbi zrobila kupe, bo ponoc jej Animonda pomaga.
Ok. Ale dlaczego chcesz zatkac kota, nie wiem.

Cholera weta z... :evil: Mój nigdy mi by tego nie wypisał.Zadzwonię by odesłali to.Nie ja się pomyliłam tylko wet.No i chodź do innych wetów.Załamka 8O
Obrazek ,

vailet

Post » Pt maja 18, 2012 10:00 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

vailet pisze:
katarzyna1207 pisze:
vailet pisze:Dzwoniłam o tą pastę Diarsanyl i mają już.C

Diarsanyl jest doskonały, ale przede wszystkim na biegunki (i ewentualnie pawiki), jak Bejbi ma problemy z kupą, to prawdopodobnie się zatka ... :?

Cholera wet mówił że nie jest na biegunki 8O no i tak co mam zrobić jest i leży zamówione.

JEST na biegunki ... U mnie bardzo często były problemy biegunkowe i stosowałam właśnie diarsanyl, nawet u maluszków. Działa naprawdę rewelacyjnie, ale wg mnie nie w przypadku Bejbi, zatkasz kota na amen ... :( Wet jakiś niedouczony? Z moich doświadczeń wynika, że całkiem sporo wetów nie ma pojęcia o diarsanylu ...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Pt maja 18, 2012 10:02 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

katarzyna1207 pisze:
vailet pisze:
katarzyna1207 pisze:
vailet pisze:Dzwoniłam o tą pastę Diarsanyl i mają już.C

Diarsanyl jest doskonały, ale przede wszystkim na biegunki (i ewentualnie pawiki), jak Bejbi ma problemy z kupą, to prawdopodobnie się zatka ... :?

Cholera wet mówił że nie jest na biegunki 8O no i tak co mam zrobić jest i leży zamówione.

JEST na biegunki ... U mnie bardzo często były problemy biegunkowe i stosowałam właśnie diarsanyl, nawet u maluszków. Działa naprawdę rewelacyjnie, ale wg mnie nie w przypadku Bejbi, zatkasz kota na amen ... :( Wet jakiś niedouczony? Z moich doświadczeń wynika, że całkiem sporo wetów nie ma pojęcia o diarsanylu ...

Moja Gaja dostaje ten lek na biegunke.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pt maja 18, 2012 10:09 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

Dzwoniłam twierdzą że to nie na biegunki.Czekam do poniedziałku.Zapytam Dr od Bejbi. jeśli nie to kupi ktoś inny lub odeślą?
Obrazek ,

vailet

Post » Pt maja 18, 2012 10:11 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

Karolek(ona) pisze:Obrazek

Witaj Karola!Wreszcie weekend :ok:
Obrazek ,

vailet

Post » Pt maja 18, 2012 10:21 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

vailet pisze:Dzwoniłam twierdzą że to nie na biegunki.Czekam do poniedziałku.Zapytam Dr od Bejbi. jeśli nie to kupi ktoś inny lub odeślą?

Słuchaj Viola,dziewczyny maja rację.nie mozesz podac jej tego leku,bo ona zupełnie brzydko mówiac "wykorkuje" :roll:

Ty kupiłaś już ten lek?Z tymi karmami na "rozwolnienie"to uważaj,zeby znowu sie nie rozsraczkowała....
I niestety musisz pisac ze zrozumieniem o co chodzi,bo ja juz nie rozumiem co jak,dlaczego...Jesli zadzwonisz do weta,to nie wiem,czy jestes w stanie mu przekazac o co własciwie chodzi z kotem :( ,napisz sobie w punktach co mówić ,bo jak człowiek chce powiedziec WSZYSTKO szybko to wychodzi jak wychodzi"do dupy"-wiem po sobie,więc staram sie wypunktowac co najistotniejsze....krok po kroku i uporzadkuj notatki (dokunmenty Bejbi )hronologicznie,zeby nie pomieszać co kiedy ,jak...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt maja 18, 2012 10:32 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

BOZENAZWISNIEWA pisze:
vailet pisze:Dzwoniłam twierdzą że to nie na biegunki.Czekam do poniedziałku.Zapytam Dr od Bejbi. jeśli nie to kupi ktoś inny lub odeślą?

Słuchaj Viola,dziewczyny maja rację.nie mozesz podac jej tego leku,bo ona zupełnie brzydko mówiac "wykorkuje" :roll:

Ty kupiłaś już ten lek?Z tymi karmami na "rozwolnienie"to uważaj,zeby znowu sie nie rozsraczkowała....
I niestety musisz pisac ze zrozumieniem o co chodzi,bo ja juz nie rozumiem co jak,dlaczego...Jesli zadzwonisz do weta,to nie wiem,czy jestes w stanie mu przekazac o co własciwie chodzi z kotem :( ,napisz sobie w punktach co mówić ,bo jak człowiek chce powiedziec WSZYSTKO szybko to wychodzi jak wychodzi"do dupy"-wiem po sobie,więc staram sie wypunktowac co najistotniejsze....krok po kroku i uporzadkuj notatki (dokunmenty Bejbi )hronologicznie,zeby nie pomieszać co kiedy ,jak...

Bejbi od dawna nie sraczkuje.Poprostu krwawiła przed sterydem i to było powodem włączenia leku bo cyklonamina już nie pomaga.Nie kupiłam tego Diarsanyl.Nie daję już karm na rozwolnienie.Bejbi wczoraj była i dziś jeszcze nie.Jest problem bo ona nie chce gastro i nie je przez to.Wet mi mówił że przez szeroką okrężnicę musi jeść karmy z błonnikiem.Z błonnikiem jest Gastro Moderate,ale ma mniej tłuszczu i Fibre na zaparcia.Wszystko Royala,ale nie ma na wagę.Zwykłe gastro zapiera.Coś Bejbi omija to łukiem.Wet mówił z błonnikiem,ale co nie powiedział,a ja nie zapytałam bo miałam już dość siedzenia i wywiało z głowy.
Obrazek ,

vailet

Post » Pt maja 18, 2012 10:40 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

Viola zamawiaj jej jedzenie prze4z internet...np.w Swiat Karm ,zamówisz za 50zł i masz darmowa przesyłkę...Trzymajcie sie dziewczyny :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt maja 18, 2012 10:49 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

BOZENAZWISNIEWA pisze:Viola zamawiaj jej jedzenie prze4z internet...np.w Swiat Karm ,zamówisz za 50zł i masz darmowa przesyłkę...Trzymajcie sie dziewczyny :(

Tak,ale czy mają to co ja potrzebuję?Muszę zobaczyć.Nigdy nie słyszałam że za wydane 50zł. jest za darmo przesyłka.Od 100zł to tak :roll: Trzymaj się Bożenko mocno :(
Obrazek ,

vailet

Post » Pt maja 18, 2012 11:28 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

vailet pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:Viola zamawiaj jej jedzenie prze4z internet...np.w Swiat Karm ,zamówisz za 50zł i masz darmowa przesyłkę...Trzymajcie sie dziewczyny :(

Tak,ale czy mają to co ja potrzebuję?Muszę zobaczyć.Nigdy nie słyszałam że za wydane 50zł. jest za darmo przesyłka.Od 100zł to tak :roll: Trzymaj się Bożenko mocno :(

ze strony : http://www.swiatkarm.pl/s,royal_canin,115.html?&search[first]=24

Obrazek
(kliknij miniaturkę)
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt maja 18, 2012 11:44 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

zabers pisze:
vailet pisze:

ze strony : http://www.swiatkarm.pl/s,royal_canin,115.html?&search[first]=24

Obrazek
(kliknij miniaturkę)

Dzięki zabers :ok: Nigdy nie dawałam mokrego gastro moderate i zwykłego Bejbi nie lubi.Ciekawe czy moderate jest lepsze.Suche na pewno bo próbowałam.Fibre też jest 400 gram,a mi w jednej klinice powiedziali że mogą mi 2kg zamówić.Nie zgodziłam się bo to za dużo i drogo.Bejbi może się odechcieć.
Obrazek ,

vailet

Post » Pt maja 18, 2012 11:47 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

Kciuki dziewczyny mocne. Witajcie!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt maja 18, 2012 11:58 Re: Moj świat według Bejbi - część 6, zapraszamy:)

WitamyObrazek
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

[poprzednia][następna]