Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA DOM!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 07, 2012 6:10 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Ewo chyba nie miałaś na to wpływu, naprawdę.
Bombaj wymiziany. Grzecznie łyka tabletki. Ogólnie czuje się nieźle. Skubnął śniadanka.
Dziś nie będę pisać, bo siedzę cały dzień w pracy.
Obrazek Stefanek Obrazek Bombuś

295955

Od: Pon gru 26, 2011 14:12

Post » Pon maja 07, 2012 8:16 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

a ja uważam, że on choruje przez stres. Luna ostatnio dostała krwotocznego zapalenia pęcherza i wetka stwierdziła,że to z powodu stresu związanego z remontem. koty są bardzo wrażliwe na zmiany, a spójrzcie na Bombajka- z piwnicy w Mielcu trafił do lecznicy, jak już tam sie przyzwyczaił to do Ewy domu, potem zachorował i znów do Lecznicy, potem znów do Ewy no i wreszcie do Agnieszki. Sama bym zachorowała jakbym żyła w takiej niepewności. Mam nadzieję, że jak już się zadomowi i zobaczy że nic mu nie grozi to szybko wróci do zdrówka nasz Kochany miziaczek :ok: :ok:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon maja 07, 2012 9:44 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Troche wiadomosci z drugiej reki.
Bombaj strasznie pragnie zaprzyjaznic sie z Figiem lecz Figo sie boi. Tak go Stefan sterroryzowal. Polozyl sie rudy kolo psa, oparl sie na nim, wtulil, a tamten uciekl... uparcie rowniez Bombaj z psem pija wode z jednej miski.
Natomiast ze Stefanem sa postepy. Bez problemu leza w odleglosci metra od siebie, wywaleni brzuchami. Bombaj cos takiego traktuje jako zachete i podchodzi spokojnie do burego, zeby go powachac. Na co oczywiscie prych, jez i uciekamy. Gdy sytuacja jest odwrotna i to Stefik podchodzi, wszystko jest w najlepszym porzadku, poki Bombaj sie nie ruszy. Zauwazylam tez, ze Stefan ciagle chodzi za Bombajem, jakby go pilnowal i od czasu do czasu probuje powachac mu pupe. To zdecydowanie dobry znak :D

Mama mowi tez, ze Bombaj juz troche lepiej sie czuje.

Z gory przepraszam za bledy i brak polskich znakow, ale pisze z telefonu z pracy :oops:

295955

Post » Pon maja 07, 2012 10:52 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Jak miło czytać, że Bombaj trochę lepiej się czuje.Myślę, że Goyka ma trochę racji, Bombajowi fundowano ostatnio trochę stresu, ciągłe zmiany, a to niezbyt dobrze wpływa na zdrowie,szczególnie u FeLV-ka.To kot, który akceptuje wszystkich i wszystko, ale mimo wszystko sporo zmian.
Cieszę się, że polubił pieska, pisałam z resztą, że on psy kocha wyjątkowo. Może Figo się do Bombaja przekona wkrótce?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon maja 07, 2012 11:00 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Dzięki Agnieszka za szczegółowe informacje o Bombaju;) Ten kot skradł serce tylu osobom i wszyscy pewnie (podobnie jak ja), wchodzą za forum kilka razy dziennie żeby sprawdzić co u niego ;)
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Pon maja 07, 2012 11:08 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Katalina pisze:Dzięki Agnieszka za szczegółowe informacje o Bombaju;) Ten kot skradł serce tylu osobom i wszyscy pewnie (podobnie jak ja), wchodzą za forum kilka razy dziennie żeby sprawdzić co u niego ;)

dokładnie :oops: :oops: częściej wchodzę na jego wątek niż swoich footer :mrgreen:
Obrazek

Goyka

Post » Pon maja 07, 2012 11:10 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

To prawda, że każdy, kto poznał Bombaja już się bardzo nim interesuje. Kot jest tak uroczy, mądry, kochany, że nic dziwnego, że nie da się go nie pokochać. My tutaj tylko go opisujemy, ale to nie to samo, co bezpośredni z nim kontakt.

ewar

Post » Pon maja 07, 2012 11:11 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Jestem bardziej niz pewna, ze Bombaj z Figiem wkrotce sie zaprzyjaznia. Figo bardzo cieszy sie na widok Bombaja, tylko na razie boi sie blizszego kontaktu :)

Stres w bialaczce chyba w ogole odgrywa kluczowa role. Teraz juz bedzie go coraz mniej. Zmiana miejsca zamieszkania juz Bombajowi nie grozi tak mysle. Staramy sie opiekowac nim najlepiej, jak mozemy :)

Katalina, to moj obowiazek! Z reszta przyjemny. Bede pisala jak najczesciej, poki wszystko sie nie ulozy.

Mam tylko problem ze zdrobnieniem od "Bombaja"... "Bombajek" jakos kompletnie mi nie pasuje.

295955

Post » Pon maja 07, 2012 11:15 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Proponują "Bombek", albo "Bajek"
Mam kocurkę, którą przezywaliśmy bombkiem kiedy była jeszcze całkiem małym szkrabem, który się zataczał biegając...i tak już zostało :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Pon maja 07, 2012 11:21 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Myślę, że Agnieszce chodzi o to, że Bombaj jest dużym, poważnym kocurem i żadne zdrobnienie nie pasuje do niego.

ewar

Post » Pon maja 07, 2012 11:22 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Albo Bąbel (Bombel haha) Bombiś, Bombik :D
Obrazek

Goyka

Post » Pon maja 07, 2012 11:22 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

eeeee tam nie ma poważnych kocurów, nawet stare się czasem bawią :lol:
Obrazek

Goyka

Post » Pon maja 07, 2012 11:37 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

Ooo. Bombaj uwielbia sie bawic! Tylko nawet, gdy to robi jest powazny i dostojny. Jest wspanialy i strasznie kochany i po prostu czlowiek ma ochote troche mu po slodzic. Tylko nic nie pasuje... :|

295955

Post » Pon maja 07, 2012 11:55 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

zawsze możesz zmienić mu imię jest Stefan to może być i Stasiek, Czesiek, Rysiek :D Twój kot Twoj wybór
Obrazek

Goyka

Post » Pon maja 07, 2012 11:55 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA

BOMBAS :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

[poprzednia][następna]