Zaadoptuję kotka-NEM, RAG, SIB, MCO - wznowienie wątku :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 22, 2012 11:43 Zaadoptuję kotka-NEM, RAG, SIB, MCO - wznowienie wątku :(

Witam. :)
Od kilku miesięcy szukam i szukam różnych ogłoszeń z kotami do adopcji, ponieważ nie stać nas na zakup kotka z hodowli. Ale nie znalazłam tego jednego jedynego. Bardzo zależy mi żeby był to kot rasy(albo w typie) Neva Masquerade, ew. RAG, SIB lub MCO. Chciałabym aby kotek miał nie więcej niż rok, półtora (w drugą stronę nie ma ograniczeń). Płeć - nieważne. Okna będą zabezpieczone, balkon też. Drapak i zabawki załatwione, póżniej dokupimy resztę asortymentu. W domu są cztery osoby - rodzice + 15 lat + 12 lat. Kot będzie jedynym kotem w domu. Z utrzymaniem nie będzie problemu, czytałam wiele artykułów na temat żywienia itp., więc nie trzeba się martwić, że kot będzie karmiony "Whiskasami" :)
Moje warunki:
Kotek nie może mieć żadnej choroby kaźnej typu FeLV, ponieważ będzie spotykał się z innymi kotami. Nie może być typem dominującym i musi być miziakiem :mrgreen: Musi umieć korzystać z kuwety i drapaka.
Przepraszam za te wymagania, ale wiem,że będzie to przyjaciel na ok. 15 lat, więc staram się wszystko przeanalizować i zaplanować :ok:
Zapraszamy ludzi, którzy z różnych powodów muszą oddać swoje kociaste, domki tymczasowe, a także hodowców :piwa:

Edit: Wysłałam wiadomość do Pani, która chce oddać swojego ragdolla, ale pani się od piątku nie pojawia na Ragdoll'owie :(
edit: własnie zauwazylam ze byla na forum al enie odpisala :mrgreen:
Ostatnio edytowano Śro maja 02, 2012 20:37 przez Gourmet, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek
'When I'm 80 years old and sitting in my rocking chair, I'll be reading Harry Potter. And my family will say to me: "After all this time?" And I will say: "Always."' - Alan Rickman

Gourmet

Od: Pt maja 06, 2011 17:52

Post » Nie kwi 22, 2012 13:33 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;)

kot bedzie jedynym kotem w domu, ale bedzie spotykal sie z innymi :?: :?: znaczy bedziesz Go wypuszczac luzem z domku?
w ogole duze wymagania masz, a warunkow jakie zapewniasz kotow malo napisalas.. :roll: .
ale zycze powodzenia w szukaniu przyjaciela.
ps. nie nie posiadam kota do wydania. na szczescie mam swoja ferajne w komplecie :wink:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Nie kwi 22, 2012 13:58 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;)

alma_uk pisze:kot bedzie jedynym kotem w domu, ale bedzie spotykal sie z innymi :?: :?: znaczy bedziesz Go wypuszczac luzem z domku?
w ogole duze wymagania masz, a warunkow jakie zapewniasz kotow malo napisalas.. :roll: .
ale zycze powodzenia w szukaniu przyjaciela.
ps. nie nie posiadam kota do wydania. na szczescie mam swoja ferajne w komplecie :wink:

Nie, źle mnie zrozumiałaś :D Do kociaka będzie często pewien Maine Coon - forumowej Meloch- ponieważ spędzają u nas święta, a często także majówki :)
Okej, jeśli chcecie mogę napisać:
Domek niewychodzący, zabezpieczone okna, drzwi balkonowe itp. Wysokiej jakości karmy, regularne wizyty u weta, dużo zabawek własnej roboty 8) i będe kupować jeszcze na Kocim Bazarku. Jak macie pytania-dawać :)

Przepraszam za te wymagania, ale byłby to mój pierwszy kot, nie mam doświadczenia z kocimi chorobami, problemami itp. Nie umiem nauczyć kota robić do kuwety i używać drapaka(chciaż chętnie się doedukuję :) ), a wiem, że byłby to przyjaciel na wiele lat, więc nie chciałabym później oddawać kota z powrotem, bo nie umiem sobie z nim poradzić... Dlatego właśnie mam takie a nie inne wymagania
Obrazek
'When I'm 80 years old and sitting in my rocking chair, I'll be reading Harry Potter. And my family will say to me: "After all this time?" And I will say: "Always."' - Alan Rickman

Gourmet

Post » Nie kwi 22, 2012 15:15 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;)

to kociowi super domek sie trafi :wink:
przepraszam jesli to odebralas napastliwie, ale tak jakos wydalo mi sie dziwne, ze kotek jedyny a tu spotyka sie zz innymi :oops:
zycze super przyjaciela(powiem w sekrecie ze zaadoptowalam starsze koty i wcale nie zaluje))
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Nie kwi 22, 2012 15:20 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;)

Gourmet, pomyśl o trochę starszym kotku, kilkuletnim, będzie łatwiej znaleźć ;)

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Nie kwi 22, 2012 15:47 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;)

No kilkulatka łatwiej znaleźć-choć nie zawsze Misiek("ragdoll" trafił do mnie będąc kociątkiem raptemkilkutygodniowym :wink: więc różnie bywa)

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

Post » Nie kwi 22, 2012 16:02 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;)

Gurmet zapytaj dalię, ona ma zawsze jakieś mco albo norwega "na oku", bo tak jak ja mam persjozę to ona ma norwegozę albo mejnkuniozę:)
Fajnie będzie miał ten kot,fajne ogłoszenie:)

Patrzyłaś u hodowców??

Neigh ma ale tureckie angory.Zapytaj....

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie kwi 22, 2012 17:26 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;)

" Nie zamieniaj serca w twardy głaz póki jeszcze serce masz"
Lombard

Alama

Od: Pt lip 07, 2006 18:50

Post » Nie kwi 22, 2012 18:34 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;)

kotkins pisze:Patrzyłaś u hodowców??

To znaczy masz na myśli koty wycofane z programu hodowlanego czy jak? :oops:
Obrazek

Gourmet

Post » Nie kwi 22, 2012 18:37 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;)

ObrazekObrazek

dorota13

Od: Pt maja 09, 2008 12:06

Post » Nie kwi 22, 2012 18:43 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;)

Alama pisze:zobacz tu
viewtopic.php?f=10&t=141348

Dziękuję :1luvu:
Już się dopytuję
:D
Obrazek

Gourmet

Post » Nie kwi 22, 2012 19:15 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;)

Zajrzyj też na http://www.kup-kota.pl/
Kup-Sprzedaj-Adoptuj KOTA:
Obrazek

--------------------------------------------------------------------------------

zuszka

Od: Śro wrz 21, 2011 18:45

Post » Nie kwi 22, 2012 19:59 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;)

dalia widzi wątek :D
do adopcji w chwili obecnej hodowca ma kilkuletniego mco - piękny czarny dymny kocurek
casting przeprowadza hodowca więc jakby co proszę o pw skontaktuję
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie kwi 22, 2012 20:12 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;)

dalia pisze:dalia widzi wątek :D
do adopcji w chwili obecnej hodowca ma kilkuletniego mco - piękny czarny dymny kocurek
casting przeprowadza hodowca więc jakby co proszę o pw skontaktuję

Dzięki dalia, jeśli coś to się zgłoszę :D
Narazie próbuję nawiązać kontakt z izabel w sprawie tej Nevki do adopcji, ale jeszcze nie odpisała
Obrazek

Gourmet

Post » Nie kwi 22, 2012 20:53 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;)

Ja nie mogę, kilka godzin jest temat dopiero, a już prawie znalazłam kota :mrgreen:
Skontaktowałam się z izabel, wszystko ok. dostałam numer do znajomej, zobaczymy jak to się rozwinie :D
Obrazek

Gourmet

[następna]