Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 13, 2012 17:28 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Dzisiaj udało mi się wejść na teren Maciusiowych garaży - brama była otwarta, gdyż zaczął się teren wódeczkowy w ostatnim nierozebranym garażu 8) Ustawiłam i zabezpieczyłam 2 budki, 2 albo 3 są w starym kanale samochodowym pod ziemią przykryte zgliszczami spalonego garażu, część to bardzo ciężkie płyty ceramiczne jakiś belki, nie udało mi się tego wydobyć :twisted: Mój ulubiony (były oprawca Rudego) na pytanie czy przyniósł coś dzisiaj kotom (kiedyś z 2 razy w tygodniu je karmił) - standardowo odpowiedział, że koty same się wyżywią :roll: :ryk:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Czy miał ktoś doświadczenia z kotem powątrobowym ? W sumie te podwyrzszone parametry były stosunkowo krótko, wątroba widać bardzo się regeneruje. Czy taki kot zawsze będzie "wątrobowy" nawet jak parametry wrócą do normy, czy wręcz przeciwnie ? Na razie mam lekko sprzeczne opinie weterynaryjne. Jakby ktoś miał jakieś doświadczenia w tej materii to będę bardzo wdzięczna !
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na paluszki - dyszka z rana jak śmietana - kto może jeszcze pomóc biednym maluszkom :?: :?:

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Pt kwi 13, 2012 18:51 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

http://www.vetopedia.pl/article151-1-Ch ... _kota.html

mój Diego w szpitaliku-bardzo podwyższone parametry wątrobowe :( alat 900 coś aspat 354 czy jakoś tak ..
chyba się czymś zatruł..teraz jest płukany..oby wrócił do nas :kotek: :ok:

Twój kicio też na skutek zatrucia?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt kwi 13, 2012 23:45 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Smarti - to Tadeusz, ostatni skórek. Zatrucie raczej nie. Nie mogłyśmy go złapać, choć siedział mi przy nodze i wpatrywał się we mnie, biedak miał straszne nadżerki. Brał jakieś jedzonko i wypluwał z bólem, i uciekał, bo go bolało. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba z 1.5 tyg go łapałyśmy z agą marczak. Po kuracji betamoxem wszystko wróciło do normy, jadł ładnie, koopa ok. Po jakimś miesiącu dostał kurację orungalem (grzyb) ok 12-14 dni i wtedy pierwszym syndromem była gorsza koopa i chudnięcie. Leczyliśmy jak jakieś bakteryjnie sprawy, był jeszcze odrobaczany. W końcu okazało się , że to wątroba. Z perspektywy myślę, że po tym głodowaniu wątroba musiała być nadwerężona, a orungal, pomimo , że ponoć najbezpieczniejszy, dobił Tojfika :evil: Na szczęście jest bardzo duża poprawa, więc cieszę się jak dziecko :piwa:

Diego to ten długowłosy burasek ? Kciuki wielkie :ok: :ok: :ok:

Tojfi miał Alat i Aspat powyżej 650. Teraz tylko musimy alat doporowadzić z 200 do normy.

Jak wydoroślał to zaczyna wyglądać jak Gimlunio :1luvu:

adzi

Post » Pon kwi 16, 2012 23:10 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Prakseda wygrała forumowe głosowanie, trzeba się teraz zmobilizować i pomóc w wygranej KW !!! super !

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Diego trzymaj się dzielnie i walcz.....

Edit. Śpij spokojne i brykaj po bo zielonych łąkach...... :cry:

Obrazek

adzi

Post » Pt kwi 20, 2012 22:08 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Smarti - wyrazy współczucia z powodu odejścia Diego... :( Czy wiadomo jaka była przyczyna niewydolności wątroby?
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Pt kwi 20, 2012 22:34 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

niestety.
to trwało razem ledwie kilka dni ale objawów jako takich nie było-najpierw był bardzo grezczny i spokojny-ale on taki był.
pewnego dnia stracił apetyt i nie dawał sie karmić bo miał trudności z łykaniem. dostał glutka ,małego.
po zastrzykach na przeziębienie ożywiał się.
następnego dnia pojawiły się problemy neurologiczne-kręcił się w kółko i miał wielkie żrenice-natychmiast zawiozłam go do szpitala-gdzie po 4 dniach walki o życie wszelkim metodami odszedł cały żółciutki..
powiedzieli że choroba wirusowa, guz, albo zatrucie-w tej kolejności.

wciąż o nim myślę i wciąż go kocham :cry:..był boski :cry: :cry: :cry:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Sob kwi 21, 2012 23:02 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Przykro mi... :cry: Ale u Ciebie miał wspaniałe życie i to się liczy. Będzie zawsze pamiętany i kochany :(
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Post » Nie kwi 22, 2012 10:17 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Śpij spokojnie Diegusiu[*] :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Czw kwi 26, 2012 22:11 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Dziewczyny - pozdrawiamy z Gdańska, całą bandą - z Tadeo el. Tojfim mym kochanym :) :1luvu:

Ktoś dzwonił do mnie w weekend z ogłoszenia, ale zdecydowałam/zdecydowaliśmy, że póki sprawa jest w zawieszeniu to nie wydamy go, chyba, że ludzie będą totalnymi kocimi świrami i zaufam im, że zajmą się nim co najmniej tak jak ja. Po majówce robimy kolejny profil wątrobowy i chyba zaczniemy przechodzić na normalną karmę, aby zobaczyć jak reaguje. O kciuki prosimy :ok:

Na razie Tojfuś wypiera nasze koty z ich miejsc i statusu rezydentów :lol: :lol: Podlizuje się na każdym kroku :mrgreen: :mrgreen:

adzi

Post » Pt kwi 27, 2012 10:37 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

kciuków za Tojfika cała masa :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

smarti

Post » Nie kwi 29, 2012 22:25 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Milo mi jest doniesc szanownym Ciociom, ze Pysio vel Radar, vel Garfi miewa sie doskonale! Uspokoil sie, siersc mu juz tak nie leci, wchodzi do swojej Pani do lozka (nareszcie;) i grzecznie pozwala sobie podawac tableteczki (cos tam dostaja razem z rezydentka na grzybka). Skora Pysia jest juz ok, grzybek w odwrocie, tylko rezydentka jeszcze ma cos paskudnego na uchu. Ale wszystko idzie ku dobremu:))))

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Post » Pon kwi 30, 2012 10:42 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

:ok: :ok: :ok: :kotek: :kotek: :D

smarti

Post » Pon kwi 30, 2012 16:01 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Super !!!! Rudy to szczęściarz :D :1luvu: :1luvu:

adzi

Post » Wto maja 01, 2012 9:29 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Kituni pisze:Milo mi jest doniesc szanownym Ciociom, ze Pysio vel Radar, vel Garfi miewa sie doskonale! Uspokoil sie, siersc mu juz tak nie leci, wchodzi do swojej Pani do lozka (nareszcie;) i grzecznie pozwala sobie podawac tableteczki (cos tam dostaja razem z rezydentka na grzybka). Skora Pysia jest juz ok, grzybek w odwrocie, tylko rezydentka jeszcze ma cos paskudnego na uchu. Ale wszystko idzie ku dobremu:))))

Super. Rudasek na właściwym miejscu. :)
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Wto maja 08, 2012 18:46 Re: Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Dziewczyny - Rózia nie żyje odeszła w długi weekend majowy. Białaczka ! Od jakiegoś czasu nawracały jej infekcje. Gucio też pozytywny, ale się trzyma(dostaje inferon) :cry: :cry: :cry:

Ja właśnie wróciłam z testów z Tadeuszem - ujemne.

Gucio i Rózia były u P. w osobnym pokoju. Teraz pozostaje tam sam Gucio. Wcześniej w TDT gdzie były 3 testowane i zaszczepione koty. Wcześniej w innym TDT , który zabrał je od Fleur. Za dużo tych stresów dla Pinguli chyba...

Nie wiem co pisać/myśleć. Żaden z kotów , które były zabrane stamtąd nie odeszło nagle, nie było przypadków chorobowych poza standardowym kk, te które tam żyły , żyją nadal w dobrej kondycji.

adzi

[poprzednia][następna]