Łajduskowata

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro paź 09, 2002 21:16

Słoodka kocia! Głaski od naszej trójki!
Agata i kotfory

Agata

Od: Pt sie 23, 2002 19:55

Post » Śro paź 09, 2002 21:25

oj Kochana - glaski dla niej :P
Lora oraz
Lucilla Obrazek & Maximus Obrazek "Czas upływa... Z róż opadają płatki, ale nie ciernie."

Lora

Od: Wto lut 05, 2002 10:35

Post » Śro paź 09, 2002 21:34

Czyli przyjęła się :D

Oj, w normalnych warunkach to jest straszna gaduła... :lol:

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Śro paź 09, 2002 21:39

e mysle e bede miala jeszcze okazje uslyszec te gadanie. Kicia wyglada na pieszczocha ale jest troche niesmiala. Musimy sie do siebie przyzwyczaic. Dwa trzy dni i bedzie po sprawie. Juz jak podeszlam do klatki uslyszalam niewinne pomrukiwania.

Ale wiecie co jak tu siedze od pol godziny to ona sie stale myje, z malymi przerwami na odpoczynek. Jaka z niej damusia - czyscioszek, hmmm!!!
Star & Tomi Obrazek , MaszaObrazek i Gabrysia Obrazek

star

Od: Śro sie 21, 2002 10:42

Post » Śro paź 09, 2002 21:41

no to masz Star cudowne zajecie - obserwacja takiej kotuchy kochanej

ja sie przed cgwilana Maxia zagapiam jak sie przy kaloryferze rozkłada - słodziutki
Lora oraz
Lucilla Obrazek & Maximus Obrazek "Czas upływa... Z róż opadają płatki, ale nie ciernie."

Lora

Post » Śro paź 09, 2002 21:45

taaaak skad ja to znam, Tosia od woch dni spala n kaloryferze. Tego nie moglam zrozumiec, przeciez to jest niewygodne!!!

star

Post » Śro paź 09, 2002 21:48

Maxio tak nei tyle na (bo jest bardzo blisko parapetu) ale obok stala neseser i wlizeczka z wiertarka (obie takiej samej wysokosci i przed kaloryferem safka, no i on na tych walizeczkach się kładł więc położyłam mu na tym kocyk i teraz lezy tak i tylko uszka zza szafki wystaja, ale prezd chwila takie dziwne pozycje przyjmował że nie moglismy z TŻ-tem oderwać wzroku od niego :wink:
Lora oraz

Lora

Post » Czw paź 10, 2002 3:37

star pisze:
Ale wiecie co jak tu siedze od pol godziny to ona sie stale myje, z malymi przerwami na odpoczynek. Jaka z niej damusia - czyscioszek, hmmm!!!

Tylko trzeba uważać na te szwy. Bo Dzidzia też je sobie rozlizywała i o wiele dłużej jej się goiło. Prawie puściły 8O Może by jej kołnierzyk załozyć? Bo na moją kotę dopiero to podziałalo. :roll:
A poza tym kota cudna! Mnóstwo miziania :wink:
Kinga & Obrazek - Dzidzia i Prot

kinga i dzidzia

Od: Wto lip 16, 2002 18:59

Post » Czw paź 10, 2002 7:08

Kota jest obledna. Dzisiaj rano wchodze, patrze a naokolo klatki pelno narozsypywanego zwirku. Zagladam a tu, KUPA!!!!! I to nie jedna. Wiecie co ona na prawde sie odetkala. Nie sadzialam ze jeden kot moze przez jedna noc tyle narobic siku i kupy. Obled. Jednak domowe metody odtykania sa najlepsze, u moich kotow zawsze dziala. Kota zadowolona z siebie siedzie sobie na porozwalanym do granic mozliwosci kocyku. Jak mnie zobaczyla to zaczela gadac, wlozylam reke do klatki to zaczela mruczec i nadstawiac glowke do miziania. Tylko okolice tylnych lapek i zadta to bardzo wrazliwe czesci. Jak sie ja tam dotknie to prycha i chwyta zabkami, bardzo delikatnie, ostrzegawczo.

Rano pojadla miesko i troche whiskasa. Ma apetyt ale nie jest specjalnym zarlokiem. Je bardzo spokojnie, nie lapczywie.

Po poludniu musze ja wyjac zeby sprzatnac ten narozwalany zwirek w klatce. Rano tylko zdazylam na okolo pozamiatac. Przy okazji wyjecia porzadnie wymiziam kote, pewnie obu nam bedzie dobrze....

Co do szwow to od czasu do czasu sobie je lize. Szwy sa tak zalozone ze nie ma szans je rozerwac ale moze jej sie przez lizanie dluzej goic. Zobaczymy jeslo bedzie intensywnie sie nimi interesowac to zaloze jej kolnierz. Mam jeszcze od ubieglego roku, po Tomim. Mam jednak nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby.

star

Post » Czw paź 10, 2002 13:22

:D Uff... odetkana :D I chyba jeszcze się jej dzięki temu humor poprawił :lol:

Estraven

Post » Czw paź 10, 2002 13:24

no coz taka mala (no nie zupelnie ) rzecz a jak cieszy!!!! :D :D :D

star

Post » Czw paź 10, 2002 18:40

Po powrocie z pracy wchodze do pokoju a Lajduskowata stoi na bacznosc w klatce i miauczy. Hmm ma kobieta gadane. zrobilam wszystkim kotuchom przysmak moich lobuzow, a mianowicie serek bialy z zoltkiem i zcietym bialkiem. Nie za bardzo wiedzialam czy Lajduska to polubi. Otworzylam klatke bo chcialam zeby z niej wyszla, ja w tym czasie posprzatalabym narozwalany wszedzie zwirek. A tu nic, ona za chiny ludowe nie chce sie ruszyc. Musialam ja prawie na sile wyjmowac. Pokazalam jej miseczke i .... zaczela wciagac az jej sie uszy trzesly. Bardzo polubila serek. Zjadla i z powrotem weszla sama do klatki. Pojozyla sie i jak na prawdziwa dame przystalo zaczela sie myc. Po myciu czas na mizianie. Ale z niej pieszczoch, nadstawia glowke i tak ja wykreca ze prawie sie przewraca.

Na razie odpukac nie interesuje sie za bardzo ranami, i oby tak zostalo.

Nozka ja nadal boli bo jak ja wyjmowalam z klatki lekko zamiauknela. Troche opiera ja o ziemie ale robi to bardzo niepewnie.

Teraz sobie spi i pewnie spi jej sie nowy domek....

star

Post » Czw paź 10, 2002 18:54

Ale się cieszę... Star, zaciągnij koniecznie do siebie Estravena, zdjęcia koty pożądane :lol:
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Czw paź 10, 2002 19:19

Srebrzysto-biała Królewna prezentuje się pięknie... :wink: . No i miło czytać, jak Wam dobrze... Szkoda, że łapka ją tak boli... Oby jak najszybciej doszła do siebie.!

IwonaM

Od: Sob wrz 21, 2002 20:54

Post » Czw paź 10, 2002 23:13

Katy pisze:Star, zaciągnij koniecznie do siebie Estravena, zdjęcia koty pożądane :lol:

Może jutro :roll:

Estraven

[poprzednia][następna]