Anatomiczna cukrzycowa Misia. Prosimy o rady i o pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 25, 2012 0:07 Re: Anatomia kota - prosimy o pomoc dla zagłodzonej persi!!!

O matko!! I ona jest w stanie poruszać się?!
O osobie do której ona wcześniej należała nie chcę ani mówić ani myśleć. Jak można doprowadzić kota do takiego stanu.
Zdjęcia naprawdę budujące, chociaż miny kotów mocno niepewne. Chyba się dogadają :)
Trzymam kciuki za szybkie podtuczenie i dobre wyniki badań :ok:

Annathea

Od: Pon mar 12, 2012 14:31

Post » Nie mar 25, 2012 0:12 Re: Anatomia kota - prosimy o pomoc dla zagłodzonej persi!!!

Całkiem nieźle chodzi, wręcz biega - kiedy zobaczy miskę stojącą na podłodze.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Nie mar 25, 2012 10:30 Re: Anatomia kota - prosimy o pomoc dla zagłodzonej persi!!!

Banerek dla bieduliny

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=140435][img]http://wstaw.org/m/2012/03/25/banermisiabiel.jpg[/img][/url]

i kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Nie mar 25, 2012 12:41 Re: Anatomia kota - prosimy o pomoc dla zagłodzonej persi!!!

Magaaa się nie martw, jak Amelkę wzięłyśmy od krzyżaka ze Szczytna to ważyła 1,5 kg i była w wysokiej ciąży.Nawet nie podejrzewałayśmy,ze będzie z niej taki pers!Łysawa była.
Po sterylce aborcyjnej Neigh myślała,że mała nie przeżyje.
A ona jadła.Jadła,jadła...i JADŁA.

Dziś mam ślicznotkę- kot negatyw dla Dyszki Aams- cała biała.Wazy 3,2 kg.Mała pulpeciasta persiczka.
Będzie dobrze.Pewnie się błąkała jakiś czas i nie jadła-pers w śmietniku nie pogrzebie,nie wpadnie na to.
Wyniki są złe z niejedzenia właśnie.
Mam taką nadzieję ...

(ludzie co się dzieje??codziennie nowy , porzucony pers na forum...ręce opadają...)

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie mar 25, 2012 13:28 Re: Anatomia kota - prosimy o pomoc dla zagłodzonej persi!!!

Oby było tak, jak mówisz, kotkins.
Na azie bardzo wiele wskazuje na cukrzycę, ale żeby to stwierdzić kotka musi miec zrobione badania.
Myślę, że zrobimy je we wtorek lub środę.

Hmmm. ja też jestem Krzyżaczka z urodzenia. Nie ze Szczytna, ale chyba jeszcze dalej w krzyżackie włości... :piwa:

magaaaa

Post » Nie mar 25, 2012 13:34 Re: Anatomia kota - prosimy o pomoc dla zagłodzonej persi!!!

kotkins pisze:
(ludzie co się dzieje??codziennie nowy , porzucony pers na forum...ręce opadają...)

No dzieje się......
Nie ma nic gorszego jak moda na konkretną rasę, a później jej zanik. Szczególnie gdy dotyczy to zwierzaków wymagających czegoś więcej niż karmienia :|

A banerek podczepiam i trzymam kciuki za malutką :ok:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Nie mar 25, 2012 15:47 Re: Anatomia kota - prosimy o pomoc dla zagłodzonej persi!!!

magaaaa pisze:Oby było tak, jak mówisz, kotkins.
Na azie bardzo wiele wskazuje na cukrzycę, ale żeby to stwierdzić kotka musi miec zrobione badania.
Myślę, że zrobimy je we wtorek lub środę.

Hmmm. ja też jestem Krzyżaczka z urodzenia. Nie ze Szczytna, ale chyba jeszcze dalej w krzyżackie włości... :piwa:

Krzyżak jest krzyżak ze względu na to,co zrobił z kocią.Wychodzący biały persik, który był "mało łowny" tzn. miał się sam wyżywić łapiąc...coś.Czasem dostawał jeszcze "chrupki z Brico" ,urodził w wieku kilku miesięcy "śliczne kociaczki" .Najpierw był w domu ale dziecku się znudził a żonie brudził więc poszedl do komórki.Najlepsza rzecz ,jaką krzyżak zrobił dla tego kotka było wystawienie go na Allegro.Tam go kupiłyśmy.Proponowalam przed aukcją 100zł za kota,ale krzyżak powiedział ,że kot "pójdzie za duzo,dużo więcej" ,w związku z czym dostał 89 zł:).
Amelka jest dystroficzna(znaczy:mała i gruba teraz!),ale wielkiego ducha.
Dlatego krzyżak.

Moja przyjaciółka jest z Elbląga:)

kotkins

Post » Nie mar 25, 2012 16:04 Re: Anatomia kota - prosimy o pomoc dla zagłodzonej persi!!!

:ok: :ok: za wyciagnięcie kici z tego stanu. To jest niewiarygodne jak kot w takim stanie ma jeszcze siły całkiem żwawo dreptać za miską 8O Oby szybko wyszła na prostą :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie mar 25, 2012 16:30 Re: Anatomia kota - prosimy o pomoc dla zagłodzonej persi!!!

Dacie radę :ok: .
Kicia wygląda tragicznie :roll: , ale ma humor i chęci do życia . No i przede wszystkim ma Magdę :D .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie mar 25, 2012 18:40 Re: Anatomia kota - prosimy o pomoc dla zagłodzonej persi!!!

kotkins pisze:Dlatego krzyżak.

Moja przyjaciółka jest z Elbląga:)

Kotkins, ja wiem, że nazywaja nas krzyżakami i mnie to śmieszy.
Nie czuję się... źle w żaden sposób.

magaaaa

Post » Nie mar 25, 2012 19:49 Re: Anatomia kota - prosimy o pomoc dla zagłodzonej persi!!!

Lepiej być zwanym szlachetnie krzyżakiem ,niż pyrą np....i jeszcze to słynne,że "szkoci to poznaniacy wygnani z Poznania za rozrzutność"...

krzyżaka od Amelii nienawidzę.Jeszcze śmiał się domagać POZYTYWNEGO KOMENTARZA W ALLEGRO!!!!!!

kotkins

Post » Pon mar 26, 2012 7:05 Re: Anatomia kota - prosimy o pomoc dla zagłodzonej persi!!!

Wydarzenie Misi: http://www.facebook.com/events/391609177525459/
Nie umiem określić czasu wydarzenia; coś chyba znowu pozmieniali...
Bardzo proszę polubić i udostępniać.

magaaaa

Post » Pon mar 26, 2012 7:22 Re: Anatomia kota - prosimy o pomoc dla zagłodzonej persi!!!

Ja pierdykam :evil: Co za dewiant jej to zrobił? :twisted:
Biedna malutka :( Mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie :ok: :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon mar 26, 2012 7:36 Re: Anatomia kota - prosimy o pomoc dla zagłodzonej persi!!!

magaaaa pisze:Wydarzenie Misi: http://www.facebook.com/events/391609177525459/
Nie umiem określić czasu wydarzenia; coś chyba znowu pozmieniali...
Bardzo proszę polubić i udostępniać.

Udostępnione.

Co za %^#&$*(@ :evil: Jak dobrze, że trafiła do Ciebie! :piwa:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Pon mar 26, 2012 9:29 Re: Anatomia kota - prosimy o pomoc dla zagłodzonej persi!!!

Udostępnione i rozesłane :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]