ZABERSOWE POKEMONY cz. 6 - czyżby lato?

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob mar 24, 2012 11:38 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 6 - ciepła wiosna-nie zapeszać!

kotkins pisze:Katakumby.
Mają klimat i odpowiednie parametry.Się odpoczywa.
Polecam...

(Zabers: zawsze chciałam zostać ofiarą w ludziach!!)

Forty z czasów wojny mogą być? Z fosą :mrgreen:
Posiadam w okolicy kilka.

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Sob mar 24, 2012 11:44 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 6 - ciepła wiosna-nie zapeszać!

Z fosą!!!Koniecznie z fosą!!

Dobra biorę maue biaue na spacer do ogrodu.
Potem ją wykąpię.Jakbym się coś długo nie zglaszała to znaczy ,że kąpiel nie byla udana.Wtedy to CZEŚĆ MEJ PAMIĘCI...

(a jak wyszły zielone ściany???pytam bo ja mam różowe...to byl stres ,ale wyszło!)

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob mar 24, 2012 11:55 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 6 - ciepła wiosna-nie zapeszać!

kotkins pisze:Z fosą!!!Koniecznie z fosą!!

Dla Ciebie wszystko.
Co prawda do tego z fosą trzeba przez płot się dostać, ale czy to przeszkoda? Jak by co to tam na cmentarz blisko 8)

filo

Post » Sob mar 24, 2012 14:37 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 6 - ciepła wiosna-nie zapeszać!

U mnie niebiesko w jednym pokoju się zrobiło. Teraz sprzątam po remoncie. Jeszcze szafki do kuchni, ale to za 2 tygodnie i będzie finito.
Ikea- wiele szaf miałam i wszystkie własnoręcznie skręciłam, Małż atechniczny kompletnie, do dokręcania i trzymania się jedynie nadawał, głównie marudzeniem się zajmował.
Sezon balkonowy mam otwarty - nowa siatka na balkonie wreszcie jest.

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Sob mar 24, 2012 14:42 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 6 - ciepła wiosna-nie zapeszać!

Pytam: szafki wymieniasz czy malujesz??Bo każda opcja mnie interesuje...(odpowiedz może na "kotach...") bo szkoda Zabersowy wątek morderczy zaśmiecać.
W paleniu i topieniu musi być wszak pewnien pożądek (my tu z Weilkopplski, nieee...?)

kotkins

Post » Sob mar 24, 2012 15:14 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 6 - ciepła wiosna-nie zapeszać!

kotkins pisze:Z fosą!!!Koniecznie z fosą!!

Dobra biorę maue biaue na spacer do ogrodu.
Potem ją wykąpię.Jakbym się coś długo nie zglaszała to znaczy ,że kąpiel nie byla udana.Wtedy to CZEŚĆ MEJ PAMIĘCI...

(a jak wyszły zielone ściany???pytam bo ja mam różowe...to byl stres ,ale wyszło!)
Dzis rano malowalam drugi raz ,bo poprzedni kolor to byl czekoladowy braz-sciany wyszly swietnie-sprzatam :P -pokoj zrobil sie wiosenny jedna sciana ciemnozielona i dwie jasnozielone-superrrrrrrrrrrrrrrrrrr :D
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob mar 24, 2012 15:21 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 6 - ciepła wiosna-nie zapeszać!

kotkins pisze:Pytam: szafki wymieniasz czy malujesz??Bo każda opcja mnie interesuje...(odpowiedz może na "kotach...") bo szkoda Zabersowy wątek morderczy zaśmiecać.
W paleniu i topieniu musi być wszak pewnien pożądek (my tu z Weilkopplski, nieee...?)

odpisałam na PW :wink:

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Sob mar 24, 2012 15:51 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 6 - ciepła wiosna-nie zapeszać!

filo pisze:
Polecam...

u "mojej" okolicy cała twierdza 8) ciut starsza (chociaż zależy o której wojnie mowa), resztki fosy zachowane :ok:

pogwizd pisze:Tym bardziej, że po 3 minutach pukania młotkiem okazuje się, że zamiast pukać, wystarczyło zrozumieć instrukcję.
to zwykle tak jest :oops: nie tylko z meblami
ja uwielbiam skręcać meble z Ikei :1luvu: i mam frajdę, Luby nie, ale samej mi nie pozwala :twisted: chociaż okazał się nieoceniony przy montażu lustrzanych drzwi do szafy-cholernie ciężkie
ostatnio mama zamawiała z montażem, bo łóżko wielkie, a ja nie mogę dźwigać teraz :roll: i chyba ewentualne szafki kuchenne bym sobie odpuściła; wnoszenie tych paczek to już insza inszość :|
ale teraz czeka na mnie łóżeczko-bez instrukcji :strach: :mrgreen:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Sob mar 24, 2012 15:59 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 6 - ciepła wiosna-nie zapeszać!

ezzme pisze:
filo pisze:
Polecam...

u "mojej" okolicy cała twierdza 8) ciut starsza (chociaż zależy o której wojnie mowa), resztki fosy zachowane :ok:

Fortyfikacje wokół Poznania powstawać zaczęły w czasach pruskich (nie mylić ze starymi murami obronnymi). Różne forty były potem różnie wykorzystywane.

filo

Post » Sob mar 24, 2012 16:07 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 6 - ciepła wiosna-nie zapeszać!

filo pisze:Fortyfikacje wokół Poznania powstawać zaczęły w czasach pruskich (nie mylić ze starymi murami obronnymi). Różne forty były potem różnie wykorzystywane.

tu podobnie:) od paru lat przeprowadzają rewitalizacje /tynkowanie cegły fortecznej miłościwie pominę/ i wykorzystują tereny na różne imprezy

ezzme

Post » Sob mar 24, 2012 17:19 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 6 - ciepła wiosna-nie zapeszać!

Tak!!!W Poznaniu właśnie nam buduję średniowieczny zamek!!!Będziemy mieli nowy swietny zabytek, normalnie klasa ZERO!!!
Przyjadą ludziska zamiast się włóczyć po Rzymach czy innych Wenecjach.
Już TO widzę! :mrgreen:

kotkins

Post » Sob mar 24, 2012 18:17 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 6 - ciepła wiosna-nie zapeszać!

kotkins pisze:Tak!!!W Poznaniu właśnie nam buduję średniowieczny zamek!!!Będziemy mieli nowy swietny zabytek, normalnie klasa ZERO!!!
Przyjadą ludziska zamiast się włóczyć po Rzymach czy innych Wenecjach.
Już TO widzę! :mrgreen:

We Wawie też taki mamy. Nawet dość udany. Nazwywa się Zamek Królewski we Wawie. Odbudowę, a raczej budowę niemal od zera zakończono w '84.

1945 i 2011
ObrazekObrazek

Ależ przyjemnie dziś na rowerku się jeździło.

pogwizd

Od: Pt cze 04, 2010 21:46

Post » Sob mar 24, 2012 18:27 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 6 - ciepła wiosna-nie zapeszać!

pogwizd pisze:We Wawie też taki mamy. Nawet dość udany. Nazwywa się Zamek Królewski we Wawie. Odbudowę, a raczej budowę niemal od zera zakończono w '84.

nawet wiem skąd, m.in pewnie, brali cegły na ten Zamek i Starówkę :evil: a w Nysie zostały trzy kamienice na krzyż :|

ezzme

Post » Sob mar 24, 2012 18:53 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 6 - ciepła wiosna-nie zapeszać!

ezzme pisze:
pogwizd pisze:We Wawie też taki mamy. Nawet dość udany. Nazwywa się Zamek Królewski we Wawie. Odbudowę, a raczej budowę niemal od zera zakończono w '84.

nawet wiem skąd, m.in pewnie, brali cegły na ten Zamek i Starówkę :evil: a w Nysie zostały trzy kamienice na krzyż :|

Krzesła na wyposażenie wzięli z naszego zamku, tego Jego Cesarskiej Wysokości.
Awantura o zwrot była kilka lat temu.

filo

Post » Sob mar 24, 2012 19:13 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 6 - ciepła wiosna-nie zapeszać!

filo pisze:
ezzme pisze:

Krzesła na wyposażenie wzięli z naszego zamku, tego Jego Cesarskiej Wysokości.
Awantura o zwrot była kilka lat temu.

krzesła teoretycznie mogą zwrócić :wink: pewnie nie zwrócili?

ezzme

[poprzednia][następna]