kotkins pisze:Katakumby.
Mają klimat i odpowiednie parametry.Się odpoczywa.
Polecam...
(Zabers: zawsze chciałam zostać ofiarą w ludziach!!)
Forty z czasów wojny mogą być? Z fosą
Posiadam w okolicy kilka.
Moderator: Estraven
kotkins pisze:Katakumby.
Polecam...
kotkins pisze:Z fosą!!!Koniecznie z fosą!!
Dzis rano malowalam drugi raz ,bo poprzedni kolor to byl czekoladowy braz-sciany wyszly swietnie-sprzatamkotkins pisze:Z fosą!!!Koniecznie z fosą!!
Dobra biorę maue biaue na spacer do ogrodu.
Potem ją wykąpię.Jakbym się coś długo nie zglaszała to znaczy ,że kąpiel nie byla udana.Wtedy to CZEŚĆ MEJ PAMIĘCI...
(a jak wyszły zielone ściany???pytam bo ja mam różowe...to byl stres ,ale wyszło!)
kotkins pisze:Pytam: szafki wymieniasz czy malujesz??Bo każda opcja mnie interesuje...(odpowiedz może na "kotach...") bo szkoda Zabersowy wątek morderczy zaśmiecać.
W paleniu i topieniu musi być wszak pewnien pożądek (my tu z Weilkopplski, nieee...?)
filo pisze:kotkins pisze:Katakumby.
Polecam...
to zwykle tak jestpogwizd pisze:Tym bardziej, że po 3 minutach pukania młotkiem okazuje się, że zamiast pukać, wystarczyło zrozumieć instrukcję.
i mam frajdę, Luby nie, ale samej mi nie pozwala
ezzme pisze:filo pisze:kotkins pisze:Katakumby.
Polecam...
u "mojej" okolicy cała twierdzaciut starsza (chociaż zależy o której wojnie mowa), resztki fosy zachowane
![]()
filo pisze:Fortyfikacje wokół Poznania powstawać zaczęły w czasach pruskich (nie mylić ze starymi murami obronnymi). Różne forty były potem różnie wykorzystywane.
kotkins pisze:Tak!!!W Poznaniu właśnie nam buduję średniowieczny zamek!!!Będziemy mieli nowy swietny zabytek, normalnie klasa ZERO!!!
Przyjadą ludziska zamiast się włóczyć po Rzymach czy innych Wenecjach.
Już TO widzę!

pogwizd pisze:We Wawie też taki mamy. Nawet dość udany. Nazwywa się Zamek Królewski we Wawie. Odbudowę, a raczej budowę niemal od zera zakończono w '84.
ezzme pisze:pogwizd pisze:We Wawie też taki mamy. Nawet dość udany. Nazwywa się Zamek Królewski we Wawie. Odbudowę, a raczej budowę niemal od zera zakończono w '84.
nawet wiem skąd, m.in pewnie, brali cegły na ten Zamek i Starówkęa w Nysie zostały trzy kamienice na krzyż
filo pisze:ezzme pisze:pogwizd pisze:We Wawie też taki mamy. Nawet dość udany. Nazwywa się Zamek Królewski we Wawie. Odbudowę, a raczej budowę niemal od zera zakończono w '84.
nawet wiem skąd, m.in pewnie, brali cegły na ten Zamek i Starówkęa w Nysie zostały trzy kamienice na krzyż
Krzesła na wyposażenie wzięli z naszego zamku, tego Jego Cesarskiej Wysokości.
Awantura o zwrot była kilka lat temu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, stara panna i 16 gości