Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 23, 2012 11:22 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

edisza pisze:Czy jak dziś przyjedziemy po Renię, mogę wziąć aparat i zrobić zdjęcia kociakom na stronę, która mam nadzieję w weekend będzie dostępna ? :)

Moja była nauczycielka z biologii zgodziła się pomóc mi w organizowaniu zbiórki w Liceum :) zrobię plakat i może coś się uzbiera :)

I jeszcze podpowiem że w szafie na kwarantannie jest trochę materiałów reklamowych i chyba też jeszcze plakat zbiórkowy więc proszę się częstować :wink: w myśl zasady "czym chata bogata ....tym goście .....ają :mrgreen: "
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt mar 23, 2012 11:49 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Dorota Wojciechowska pisze: :wink: w myśl zasady "czym chata bogata ....tym goście .....ają :mrgreen: "

O! Widzę, że humorem dopisuje :ryk:
To chyba przez ten mój poranny telefon :mrgreen:
Ulotki bardzo smaczne :roll: mniam... :wink:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt mar 23, 2012 12:42 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Nowe Niusie :D
Niusia czyścioszka Obrazek
Niusia czajnik Obrazek
Niusia ciekawska Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt mar 23, 2012 14:32 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

edisza pisze:Czy jak dziś przyjedziemy po Renię, mogę wziąć aparat i zrobić zdjęcia kociakom na stronę, która mam nadzieję w weekend będzie dostępna ? :)

Moja była nauczycielka z biologii zgodziła się pomóc mi w organizowaniu zbiórki w Liceum :) zrobię plakat i może coś się uzbiera :)

Super ! Bardzo proszę szczególnie małemu Lolkowi i Czikicie bo one nie mają ogłoszeń.
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Pt mar 23, 2012 14:41 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Dyżurek zrobiony.Wszystko z kotkami ok po obu stronach. Kotka ta brudna dostała imię Ala jest cudowna.Zmienilyśmy jej kubraczek.W kuwecie nie było nawet siku. Czikita haczy się w kubraku ,Beatka trochę poodcinała nitki z kubraka.Renia pojechała na rtg.Jest dla niej otwarte jedzenie przy ręcznikach na przeciw umywalki.Mokre jedzenie dla alergiczek jest naprawdę nie smaczne koty nie jedzą.Bardzo dobre są z royala Sensitiv control tez przy alergii i naprawdę smaczne.
Dziękuje Beatko za pomoc w dyżurku i za wyniesienie śmieci których było ogromnie dużo
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Post » Pt mar 23, 2012 15:00 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Proszę dyżur w piątek wieczór :ok:

Edit: znaczy nie dziś tylko za tydzień, dziś niestety nie mogę ale za tydzień jak najbardziej.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt mar 23, 2012 15:20 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

A ja w środę wieczorem :wink:

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pt mar 23, 2012 15:57 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Iwona11 pisze:A ja w środę wieczorem :wink:

Alienor pisze:Proszę dyżur w piątek wieczór :ok:

Edit: znaczy nie dziś tylko za tydzień, dziś niestety nie mogę ale za tydzień jak najbardziej.

Dzięki wielkie dziewczyny :1luvu:

Cookie1706

Post » Pt mar 23, 2012 16:05 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

A ja idąc za ciosem poniedziałek wieczór.

Cookie1706

Post » Pt mar 23, 2012 21:00 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Już jesteśmy :) A więc sprawa wygląda tak: Ze zdrowiem Reni idealnie nie jest niestety... ale też nie tragicznie. Troszkę mamy teraz z tego powodu zamęt w domu no ale czego się nie robi dla takiej ślicznej Kici :) ale może po kolei:
Pojechaliśmy po Renię do Kociej Chatki (dla uściślenia relacji dodam tylko że Renia miała dzisiaj robione RTG płuc - za pomoc w tej sprawie załodze Kociej Chatki serdecznie dziękujemy bo nie dalibyśmy dzisiaj rady jeszcze tego załatwić) odebraliśmy Renię jej książeczkę oraz płytkę ze zdjęciami RTG. Pojechaliśmy do Weta i tu zaczęły się schody... Po pierwsze na płytce miały być zdjęcia płuc Reni, zdjęcia jakiegoś innego kota i jeszcze zdjęcie psa. Niestety okazało się że było tylko zdjęcie psa i to jeszcze w dodatku nie tego :) Na szczęście z informacji jakie dostaliśmy w Kociej Chatce lekarz który robił RTG mówił że było czysto. Po za tym dr Karina powiedziała że zadzwoni do tego drugiego weta i to wyjaśnią. Także pierwsza przeszkoda pokonana. Później nadszedł czas na badanie Reni i tu zaczął się większy problem: Renia ma jeszcze jakiś ropny wyciek z nosa i dr Karina stwierdziła że absolutnie nie nadaje się do kontaktu z drugim Kotem :( No ale po wspólnej rozmowie ustaliliśmy że lepiej będzie dla Niej jak weźmiemy ją do domu i zamkniemy w drugim pokoju (dr Karina mówiła nawet o łazience ale to by było przy Ince niewykonalne) żeby ją odizolować niż żeby wróciła na czas leczenia do Kociej Chatki gdzie nie wiadomo jak długo by trwało to leczenie z uwagi na duże nagromadzenie Kotów na małej przestrzeni. Dostaliśmy zestaw leków dla Reni i immunodol dla obu Kociastych. W drodze powrotnej szybki wjazd do Tesco po osobną kuwetę dla Reńki (Edyta zrobiła niezły biznes bo przy okazji kupiła też miseczki łopatkę i zabawki). No i teraz mamy w domu 2 pomieszczenia: Zdrowe i Kwarantannę :mrgreen: Do tego jest jeszcze tzw. Śluza w postaci przedpokoju aby ograniczyć możliwość kontaktu do minimum :) Renia już się powoli zadomawia zwiedza swoje małe ciasne ale własne pomieszczonko :) Choć dziś i tak jest przygaszona po narkozie przed RTG. Jeść dzisiaj jeszcze też nie może. Inka natomiast jak na razie reaguje całkiem znośnie. Tzn jeśli idziemy do Reni to czeka przy drzwiach ale jeśli jesteśmy razem z Nią w pokoju to nie reaguje. Biedaczka pewnie nawet nie wie że druga Kota czeka za drzwiami bo nie widziały się jeszcze ani sekundę :) troszkę się obawiamy jak to wpłynie na ich późniejsze kontakty no ale co zrobić jakoś to być musi :D. Na razie kończę później dorzucimy zdjęcia i szerszą relację z pierwszych chwil Reni w domku. :)

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Pt mar 23, 2012 21:57 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Za Renię :ok: :ok: :ok:

Wielkie dzięki Gosi :1luvu: i Wiesi :1luvu: za zastąpienie mnie w dyżurku.
Wpisuję się na przyszły czwartek wieczór.
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pt mar 23, 2012 22:00 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Dzięki za odzew dziewczyny :D

Cookie1706

Post » Pt mar 23, 2012 22:56 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

edisza pisze:Także pierwsza przeszkoda pokonana. Później nadszedł czas na badanie Reni i tu zaczął się większy problem: Renia ma jeszcze jakiś ropny wyciek z nosa i dr Karina stwierdziła że absolutnie nie nadaje się do kontaktu z drugim Kotem No ale po wspólnej rozmowie ustaliliśmy że lepiej będzie dla Niej jak weźmiemy ją do domu i zamkniemy w

Bardzo dziękujemy że Renia może wyleczyć się już w swoim domku.W skupisku kotów jest to dużo trudniejsze.
Kotki najlepiej nawet jak są zdrowe trzymać osobno nim się zapoznają..Najpierw muszą poznawać wzajemnie swoje zapachy.Jak nie reagują wrogo na inny zapach to i tak stopniowo wydziela się wzajemne kontakty aż siebie zaakceptują.To dla nich też stres wzajemne poznanie się i nigdy nie łączy się kotów zaraz po przyniesieniu do domu.
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla Reni :1luvu: i udanej akceptacji między Inką i Renią. :ok: :ok:

Mark Twain

wiesiak

Post » Pt mar 23, 2012 23:15 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

http://www.youtube.com/watch?v=HvjFX25d ... e=youtu.be
Renia- ugniatacz i miziak niesamowity ! :D chyba jej zmienimy imię na Mizia hehehe :D bo mizia się strasznie :)
A tu proszę foteczki :)
Obrazek
Obrazek

Na moim Facebooku umieściłam zdjęcia jakie dziś zrobiłam :) oto link
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 600&type=3

Renia miała już obcinane pazurki bo wbijała się przy ugniataniu baaardzo mocno- a teraz już nie boli :D

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Pt mar 23, 2012 23:53 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Czy ja dobrze widzę na fotkach ediszy Warkę-tłuścioszkę? :D
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

[poprzednia][następna]