Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 28, 2012 13:07 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Przykazania jak najbardziej prawidłowe :D

Kciuki za Sarabkę :ok: No niestety, maltretować kota codziennym podawaniem tabletek nie jest fajne.

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Śro lut 29, 2012 14:22 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Po wczorajszej konstulatcji z wetką jeden z leków zaczynamy podawać co drugi dzień - drugi na razie bez zmian - jeżeli Mała pozytywnie zareaguje na obniżenie dawki od przyszłego tygodnia drugi z leków też spróbujemy podawać co drugi dzień i tak aż do osiągnięcia absolutnego minimum
Kciuki w dalszym ciągu wskazane

Co do podawania tabletek dwa razy dziennie to faktycznie niefajnie ale co zrobić

Towarzystwo zostało ostatnio pozbawione pazurów
Sarabka bluzgała pod nosem jak na prawdziwą kobietę przystało
Simbo z godnością zniósł przednie łapki - ale za to tylnie robiłam na 3 raty :D
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Śro lut 29, 2012 14:58 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Śro lut 29, 2012 16:20 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

:ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto mar 13, 2012 12:53 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

czarna.wdowa pisze:Simbo z godnością zniósł przednie łapki - ale za to tylnie robiłam na 3 raty :D

A ja nie obcinam tylnych. Czy wszyscy obcinają tylne? Tylne mi nie przeszkadzają w niczym - raczej. No chyba, że kot się wyrywa i kroi tylnymi nasze brzuchy ale to rzadkość, więc jakoś tak no nie obcinam.

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Wto mar 13, 2012 16:02 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

My obcinamy tylne raz na kilka razy
I to tylko dlatego że oba potfory złapane na kolana w celu wykonania prac konserwacyjno-naprawczych ;-) lub podczas bijatyki używają tylnych nóg jako groźnej broni :evil:

czarna.wdowa

Post » Wto mar 13, 2012 16:08 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Ja tylko mlodym obcinam , bez problemu . Gorzej ze starszyzną , ich to omijam z daleka :mrgreen:
dzień dobry :1luvu:
Jak tam Skrabka?
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Wto mar 13, 2012 16:56 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Witam piękne koteczki i ich Dużą! :D
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Śro mar 14, 2012 11:48 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Sarabka cały czas na lekach
Przy podawaniu leków 2xdziennie przestała kaszleć, teraz powoli schodzimy na mniejsze dawki i podawane rzedziej i na razie jest dobrze
wyniki się poprawiają i mam nadzieję że tak zostanie

Za to apetyt koteczka ma straszny
w sumie ostatnio karmimy tylko Simbusia a Sarabka dojada po nim - tyle tylko że ksieciunio zjada dwa kęsy i odchodzi a mała wymiata wszystko - ostatni rekord podczas karmienia przez TŻ - 4 saszetki po 100g w ciągu jednego dnia :evil:

czarna.wdowa

Post » Śro mar 14, 2012 12:21 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Pozdrawiamy koteczki, i trzymamy za zdrówko Sarabki! :D :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw mar 15, 2012 10:27 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

czarna.wdowa pisze:Sarabka cały czas na lekach
Przy podawaniu leków 2xdziennie przestała kaszleć, teraz powoli schodzimy na mniejsze dawki i podawane rzedziej i na razie jest dobrze
wyniki się poprawiają i mam nadzieję że tak zostanie

Za to apetyt koteczka ma straszny
w sumie ostatnio karmimy tylko Simbusia a Sarabka dojada po nim - tyle tylko że ksieciunio zjada dwa kęsy i odchodzi a mała wymiata wszystko - ostatni rekord podczas karmienia przez TŻ - 4 saszetki po 100g w ciągu jednego dnia :evil:

Uuuu co za rospusta!! 4 saszetki :twisted: :mrgreen:

Moje czasami dostawały podwójne śniadania, bo ał TŻ o 5 rano a za godzinę ja dałam, myśląc, ze on nie dał. :roll: :lol:
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Czw mar 15, 2012 10:44 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

U mnie teraz trochę się poprawiło i TŻ już wie że trzeba brać pod uwagę to że Simbo skubnie tylko troszeczkę a resztę zjada kotek grubasek :roll:

Od wczoraj ograniczyliśmy się tylko do podawania jednego z leków co drugi dzień mam nadzieję ze bedzie dobrze :ok:

czarna.wdowa

Post » Czw mar 15, 2012 10:49 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Sarabka za twoje zdrówko mocno trzymam :ok:
Haker

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

Post » Czw mar 15, 2012 10:54 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Hoho, jak taki apetycik, to pewnie steryd dostaje.

U mnie saszetka na 3 koty na jeden posiłek :lol:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw mar 15, 2012 11:05 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Dziekujemy bardzo za kciuki

Sarabka ze sterydem czy bez ma taki apetyt :evil:
A że Pan Simbo nie lubi nieświeżego jedzonka to za każdym kiedy jest głodny dostaje świeżutkie a resztę młóci mały kotek

Przy okazji przepraszam ze nie odzywam się w waszych wątkach - poczytuję i jestem w miarę na bieżąco ale nie mam czasu na pisanie :oops:

czarna.wdowa

[poprzednia][następna]