cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 13, 2012 22:42 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

No Sadza pojechała :mrgreen: Uwiódł czarny kot 13 marca (szkoda że nie piątek) swoich nowych dużych 8) Ehhh.......zdolna bestia, wiedziała jak się zakręcić wokół ludzia. To samo robiła Misza przy adopcji. To teraz już wiiwii wiesz jak jej ad. wyglądała :wink:

No faktycznie się troszkę Nas uzbierało, co bardziej Nas zmobilizowało do, do.......urządzenia imprezy?

Myślę że 14 kwietnia (po świętach byłby dobrym czasem), zwłaszcza iż będziemy mieć gości z Rzeszowa (rodziców Dorotki naszej malutkiej) :1luvu:
Co Wy na to??
MIKUŚ

Post » Śro mar 14, 2012 9:35 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

nareszcie udało mi się wrzucić na pierwszą dyżury. Ostatnimi czasy troszkę się "opuściłam" :oops:

Ale już nadrabiam :lol:

NASTĘPNY TYDZIEŃ OBSTAWIAMY :)

19.03 /pon/ ...... .......
20.03 /wt/ ...... ........
21.03 /śr/ ...... Sylwia
22.03 /czw/ ........ ......
23.03 /pt/ ... Gim nr 13 ...
24.03 /sob/ ..... .......
25.03 /ndz/ wiiwii Mikuś
MIKUŚ

Post » Śro mar 14, 2012 9:42 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

Victor wtorek wieczór i sobota wieczró - wstępnie są to jego stałe w miarę dyżury :) :P

Hidi czwartek wieczór:)

Martyss poniedziałek wieczór :)

19.03 /pon/ ...... Martyss
20.03 /wt/ ...... Victor
21.03 /śr/ ...... Sylwia
22.03 /czw/ ........ Hidi
23.03 /pt/ Gim nr 13
24.03 /sob/ ..... Victor
25.03 /ndz/ wiiwii Mikuś
MIKUŚ

Post » Śro mar 14, 2012 9:45 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

Zapisujemy się, zapisujemy :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Śro mar 14, 2012 10:24 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorot

Sobota rano p. Ewa :)

19.03 /pon/ ...... Martyss
20.03 /wt/ ...... Victor
21.03 /śr/ ...... Sylwia
22.03 /czw/ ........ Hidi
23.03 /pt/ Gim nr 13
24.03 /sob/ p. Ewa Victor
25.03 /ndz/ wiiwii Mikuś
MIKUŚ

Post » Śro mar 14, 2012 10:44 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

Mikuś gada do siebie :mrgreen:
na razie nie biorę dyżurów bo coś ze mną nie halo, ale jak będzie OK to wezmę niedzielę i poniedziałek rano. Na razie mnie nie wpisuj.

Podzielę się z Wami moją przygodą.
Wyczytałam bowiem na naszym zacnym forum o sposobie podawania tabletki na robale niesfornym kotom: otóż, rozgniata się ją na proszek i miesza z odrobiną masła, po czym ową pastą smaruje kotu łapki lub pyszczek. Kotek zlizuje (bo nie lubi być umazany) i voilà! - tabletka łyknięta.
Ponieważ mam niesfornego kota, zrobiłam tak. Wysmarowałam kota maślaną pastą i odsapnęłam zadowolona na fotelu (albowiem trochę mi zeszło na gonitwach).
Natomiast kot podszedł, spojrzał mi głęboko w oczy, po czym - rzyg! zwrócił pastę.
Cóż, powiadam - nie może być nudno!

Kupiłam profender i wylałam na sierściucha.
No ale wiecie, musiałam spróbować :)
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Śro mar 14, 2012 14:44 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

Założyłam album Gosi.Zdjęcia są fatalne ponieważ Gosia wczoraj miała temp więc źle się czuła.Jutro jeszcze raz podjadę zobaczyć jak się kotucha miewa.Proszę by osoba która przyniosła Gosię na kociarnię napisała pw do elape co to za kotka,ile ma lat,skąd się wzięła i króciutko o jej charakterze.Ela zrobi opis do ogłoszeń.

Założyłam też album białej kotce z drzewa.Ona ma jakieś imię?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro mar 14, 2012 16:32 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

Wyczytałam bowiem na naszym zacnym forum o sposobie podawania tabletki na robale niesfornym kotom: otóż, rozgniata się ją na proszek i miesza z odrobiną masła, po czym ową pastą smaruje kotu łapki lub pyszczek. Kotek zlizuje (bo nie lubi być umazany) i voilà! - tabletka łyknięta.
Ponieważ mam niesfornego kota, zrobiłam tak. Wysmarowałam kota maślaną pastą i odsapnęłam zadowolona na fotelu (albowiem trochę mi zeszło na gonitwach).

Ja też tak robiłam, przez co kot musiał pół godziny siedzieć zamknięty w WC, bo wcale nie zamierzał zlizywać, wolał się wytrzeć w coś ;) Dzięki tym metodom zniechęcił się do masła, pasty odkłaczającej i śmietany.

A Gosia z oczami ma wszystko OK, tak?

Nowa kotka całkiem jak mój Dreyfus, tylko czarno-biała ;) Jak nie ma imienia - może Jenny?
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro mar 14, 2012 19:51 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

Zgłaszam się na środę i czwartek rano, chyba że herz chce na środę, to tylko na czwartek. :)
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Od: Nie lut 26, 2012 19:58

Post » Śro mar 14, 2012 19:55 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

Axa76 pisze:

Ja też tak robiłam, przez co kot musiał pół godziny siedzieć zamknięty w WC, bo wcale nie zamierzał zlizywać, wolał się wytrzeć w coś ;) Dzięki tym metodom zniechęcił się do masła, pasty odkłaczającej i śmietany.

A Gosia z oczami ma wszystko OK, tak?

Nowa kotka całkiem jak mój Dreyfus, tylko czarno-biała ;) Jak nie ma imienia - może Jenny?

No to jak nikt nie zgłasza protestu to mamy w kociarni Jenny :wink:

Nadal zapytuję co u Jankesa? Nie chcę byc upierdliwa ,ale kazdy wie że Janki miał trudności z zaklimatyzowaniem się w kociarni,dlatego jestem ciekawa co u niego słychać

mar_tika

Post » Śro mar 14, 2012 19:59 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

A ja gadałam dziś z Maćkiem o przyjeździe Bzyli z Rzeszowa 14 kwietnia.
Nie wiem jak to się godzinowo złoży i czy od razu po przyjeździe nie padną, ale zapraszamy oficjalnie na imprezkę wszystkich z Kociej Przystani :piwa: szczegóły jakoś dogadamy jak się termin zbliżał będzie.
Basiu-Kito i mężczyzno Basi, macie u Maciusia nocleg!
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Post » Śro mar 14, 2012 20:02 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

wiiwii pisze:A ja gadałam dziś z Maćkiem o przyjeździe Bzyli z Rzeszowa 14 kwietnia.
Nie wiem jak to się godzinowo złoży i czy od razu po przyjeździe nie padną, ale zapraszamy oficjalnie na imprezkę wszystkich z Kociej Przystani :piwa: szczegóły jakoś dogadamy jak się termin zbliżał będzie.
Basiu-Kito i mężczyzno Basi, macie u Maciusia nocleg!

A blondi się zgodziła na nowych duzych na jej terytorium :mrgreen:

mar_tika

Post » Śro mar 14, 2012 20:04 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

P.S. Też bym chciała wiedzieć co u Jankiego, a widzę, że nikt nie ma wiadomości!

Blondi uwielbia imprezy! Zawsze w nich uczestniczy - tyle człowieków do głaskania!!!!!

Obrazek

wiiwii

Post » Śro mar 14, 2012 20:10 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

PRZEPRASZAM
wczoraj pomylilam tabletki i zamiast wziac swoja na alergie wzielam mlodego na uspokojenie :roll:
spalam caly dzien bylam slaba i nie bylam wstanie dojsc do kuchni 8O
wybaczcie jutro sie stawie na dyzurze bo juz mi jest nieco lepiej tylko leb mi peka z tego spania :oops:
DYZUR w pszyszlym tygodniu moge jedynie tylko we wtorek i czwartek
a co do spodkania ja wiem ze jak ludzie pracuja to nie latwe ale moi starzy 21 maja wyjezdzaja na tydzien wiec mam do dyspozycji dzialke i chate wiec moze moznaby to spodkanie przelozyc....

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Śro mar 14, 2012 20:17 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 m

Herz 8O 8O 8O
Weź uważaj na siebie kobito!

wiiwii

[poprzednia][następna]