Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 10, 2012 18:38 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

I tak przy kamerze Morris robi się strasznie poważny i spokojny. Nie mam szczęścia do uchwycenia go przy najlepszych gonitwach :wink:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Sob mar 10, 2012 18:52 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

ewexoxo - ten wątek to miód na zbolałe serce :1luvu: Jesteście cudowni, świetnie się opiekujecie Morriskiem - oby ludzi takich jak wy było jak najwięcej :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob mar 10, 2012 19:57 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Alienor pisze:ewexoxo - ten wątek to miód na zbolałe serce :1luvu: Jesteście cudowni, świetnie się opiekujecie Morriskiem - oby ludzi takich jak wy było jak najwięcej :ok:

Tak to prawda tak mało osób chce pomóc i adoptować koty ze schroniska które trzeba leczyć.Jesteście wyjątkiem który pozwala wierzyć w ludzi.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Sob mar 10, 2012 20:56 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Poznałam Ewelinę i jej TŻ-a. Oni są po prostu NORMALNI, to komplement, żeby nie było.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob mar 10, 2012 22:25 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Alienor pisze:ewexoxo - ten wątek to miód na zbolałe serce :1luvu: Jesteście cudowni, świetnie się opiekujecie Morriskiem - oby ludzi takich jak wy było jak najwięcej :ok:

Miau i Dogo potwierdza, że ludzi chcących pomagać zwierzętom jest coraz więcej i oby tak było dalej :ok:
zawsze też staram się przekonywać innych do pomocy - jeżeli nie pomocy dla zwierząt, to dla chorych dzieci, dla biedoty, dla ludzi starszych... wierzę, że jeżeli każdy człowiek choć odrobinę pomógł by czasem komuś to naprawdę ten świat będzie lepszy
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Nie mar 11, 2012 0:11 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Ja jestem wyjechana i bez dostepu do netu.
Ale jak wiadomo sprawa Morisiasta lezy mi bardzo na sercu i dokladnie przeczytalam wszystkie informacje dotyczace kociszcza i jego rodzinki.
Ewelino, Moris mila szczescie, ze na was trafil. Basia wie najlepiej ile sie naplakalam nad kociastym, bo wielokrotnie dzownilam do niej z palczem. Nie chcialam wierzyc, ze ktos zechce niedoleczonego i wydrapanego kociastego.
A on tak bardzo chcial do ludzia. Nie wierzylam, ze ktos na tym kocim rynku, ze tak brzydko napisze, ze ktos spojrzy na niego sercem.
Juz jak przyjechalismy po niego do Basi wydwalo sie, ze ma jakas depresje. Pozostali mieszkancy piwnicy, tzn. Brylant i Kuro, wybiegli z zainteresowaniem do czlowieka, Matwiej siedzial smutny w kaciku, wyszedl na korytarz i tam znowu zaszyl sie w kacie. Mialam wrazenie, ze juz na nic nie liczy. Ja go jeszcze narazilam na tyle stresu. Byc moze nieporadnie, ale tak bardzo chcialam go troszke podleczyc i zrobic wszystkie badania, zeby chlopak mial jakas wieksza szanse.... a wszystko sie sprzysieglo... i jeszcze sie zaczal skalpowac...

Kilkakrotnie dzwonilam do Bas z palczem, ze ten kot sie podda, ze on nie wytrzyma kolejnego odrzucenia, tak sie balam, ze nie bedziecie go chcieli.
Nawet Ewy dopytywalma sie z niedowierzaniem czy nie brzydziliscie sie Matwieja...

Chlopak trafil los na loterii.
Po pierwsze nie przezylby juz w schronie... po drugie nie dalby rady bez kochajacego domu....
a tu jeszcze trafil na Was...

Teraz znowu pobekuje jak zwierz hodowlany ale tym razem ze szczescia.

Wymiziajcie ode mnie Morriska i przeproscie za wszysto na co go narazilam.

Morrisku trzymaj sie. :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie mar 11, 2012 0:13 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Przeczytalam, ze juz prawie 6 kilo.
Ja cie, chlopak sie rozwija, bylo 5.200. :wink:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie mar 11, 2012 7:25 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Zosiu, na nic go nie naraziłaś. POMOGŁAŚ mu, nie widzisz tego? Byłaś jednym z ważniejszych ogniw w tym łańcuszku ludzi dobrej woli :1luvu: . Baw się dobrze na wyjeździe.

ewar

Post » Nie mar 11, 2012 10:03 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Zosiu przyczyniłaś się do tego, że Morris teraz jest szczęśliwy (tak myślę :roll: ) i coraz bardziej robi się z niego koci rozrabiacz. Rządzi się i panoszy jak na pana domu przystało. Z TZem chodzą razem na spacerniak na balkonie. Jak się zrobi ciepło to TZ założy siatkę, żeby mógł sam tam chodzić :-) Narazie pozostaje siedzenie na oknie.
A co do wagi to już nam pan doktor powiedział że "kotek bardzo dobrze wygląda" :roll: i ma się więcej ruszać a mniej jeść. No ale jak można mu odmówić kawałeczka pasztetu :wink:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Nie mar 11, 2012 13:32 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Zosiu nic już proszę nie wymyślaj ,ze znów na coś go naraziłaś,wszystko robiłaś tak jak mówili weci i kochałaś go ,bałaś się niestety też ,ale to też nam ciągle towarzyszy .Starach zawsze jest bo czytamy tu różne wątki o porzuceniu ,o maltretowaniu ale są też takie wątki jak ten i tego się trzymajmy.Morrisku cieszę się ,że jesteś szczęśliwy .Czasami mam tylko żal do ludzi,do siebie ,ze nie jestem w stanie pomóc wszystkim .Chłopiec rzeczywiście waży dużo,to kot który bardzo potrzebował człowieka i ma nawet dwoje kochajacych ludzi.My możemy tylko czytać ,pisać na wątku i cieszyć się bardzo.

horacy 7

Post » Pon mar 12, 2012 12:16 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

I co tam u Was słychać?

horacy 7

Post » Pon mar 12, 2012 18:32 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Morris z dnia na dzień robi się coraz większym kocim zbójem. To jest kot z ADHD! 8O
Lubi się miziać i przytulać, ale bardziej lubi szaleć po całym domu z filcakiem, ze sznurkiem, z piłką lub bez filcaka, bez sznurka i bez piłki - ot, tak po prostu, żeby zrobić zamieszanie i połapać niewidzialne myszki :roll:

Dzisiaj rano mieliśmy gonitwy po całym domu, bo tradycyjnie wyleciał jak torpeda z kuwety, w której zostawił krowiego placka (niestety dalej ma rozwolnienie) 8O Na moje nieszczęście tylna łapa była upaprana kupskiem i musiałam go złapać, żeby łapę umyć. Miał naprawdę świetną zabawę w uciekaniu - za to mnie ta zabawa niezbyt bawiła :evil:
Łobuz dostał za swoje całkiem niechcący, bo wyrywając się podczas mycia łapy klapnął całym kocim zadkiem w wodę, która była w umywalce i się wykąpał :twisted: Pół kota mokrego wyszło z łazienki, pół mokrego człowieka też 8O
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pon mar 12, 2012 21:18 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Morris chyba zasługuje na swój ,wyjątkowy wątek ,szalony :ryk:
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pon mar 12, 2012 21:26 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

ruda32 pisze:Morris chyba zasługuje na swój ,wyjątkowy wątek ,szalony :ryk:

już gdzieś taki pasujący wątek widziałam - za co chcę zamordować kotka :twisted: czy coś podobnego

Dzisiaj tak go umęczyliśmy zabawą, że padł. To jedyne wyjście żeby w nocy był spokój :roll:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Wto mar 13, 2012 10:06 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Biegunka mnie niepokoi nieco :cry: , ale poza tym to po prostu chce się wchodzić na wątek :dance: To jest po prostu wątek szczęśliwych ludzi i szczęśliwego kota :lol:

ewar

[poprzednia][następna]