Kot z TICA na wystawie FIFe

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderator: DoBo

Post » Śro sty 25, 2012 8:35 Kot z TICA na wystawie FIFe

Mam kota zarejestrowanego na mnie w TICA.
Czekam na rodowód, więc kot nie jest jeszcze zarejestrowany w FIFe.

Czy - na podstawie nowych zasad - mogę zgłosić tego kota na wystawę FIFe? I jak to zrobić?

Z TICA mam tzw. "registration slip" gdzie sa dane kota (imię, rasa, płeć, kolor, data urodzenia), dane rodzicow kota, nazwisko hodowcy i moje jako właściciela.
Kot jest w klasie 6-10 m-cy.
Będę wdzięczna za wskazówki.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto lut 28, 2012 2:52 Re: Kot z TICA na wystawie FIFe

No chyba powinnas niestety czekac na rodowod z TICA i dopiero potem zlozyc go w Klubie zrzeszonym w FPL gdzie jestes zarejestrowana z innymi kotami aby rodowod zostal przeslany do NOSTRYFIKACJI do Pani Ireny Nalewaj. Gdy otrzymasz numer rodowody (PL)FPL ........ to dopiero potem mozesz zglaszac kota/koty na wystawy organizowane przez FPL.
Kiedys wystarczylo zlozyc taki rodowod do nostryfikacji zaplacic za nostryfikacje i rejestracje kota i juz. Pisalo sie w zgloszeniu w trakcie wyrabiania/IN PREPARATION i juz. Teraz niestety trzeba otrzymac nr rodowodu po nostryfikacji.
Niestety musisz uzbroic sie w cierpliwosc i wziac pod uwage inna wystawe tym bardziej ze jeszcze nawet nie masz wyrobionego rodowodu w TICA tylko troche dziwne ze tak dlugo to trwa - skoro kot juz jak pisze bylby w klasie 11
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Wto lut 28, 2012 10:14 Re: Kot z TICA na wystawie FIFe

Eeee, nie jest dziwne. Zależy kiedy kota się kupiło. Ja mam ponad 8 msc kocię w domu i do tej pory (czyli ponad 3 msc) bujam się z rejestracją a kot ma rodowód FIFe. Na początku ociągał się klub hodowcy, potem sam hodowca a teraz jeszcze inne kwiatki wyszły :lol:
Obrazek

BLUEPARADISE

Od: Pon maja 26, 2008 19:38

Post » Wto lut 28, 2012 14:28 Re: Kot z TICA na wystawie FIFe

Ja oczywiscie mialam na mysli sytuacje ze nikt sie nie ociaga. Czyli gdy przywozisz kota do domu to oprocz paszportu masz rodowod. Skladasz rodowod w swoim klubie w tygodniu po i jezeli nie ma bledow w rodowodzie lub nie ma tlumaczenia kolorystycznego to wtedy nostryfikacja powinna trwac gora 3 tygodnie. :P
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Wto lut 28, 2012 14:30 Re: Kot z TICA na wystawie FIFe

Dziekuję, temat już nieaktualny. :)

Po perypetiach z hodowcą, otrzymaniu 3 pokoleniowego (zamiast 5) rodowodu, sama sobie zamówiłam w TICA. Dopłaciłam 10 USD za pośpiech i po 10 dniach był. Już jest nostryfikowany w FPL i wysłany do klubu.

Jednak wystawy zimowe w Warszawie poszły się paść... :(
Obrazek

MariaD

Post » Wto lut 28, 2012 15:07 Re: Kot z TICA na wystawie FIFe

Ja rodowód przywiozłam ale czekałam prawie 2 msc na transfer. A teraz czekam na nostryfikację. Nawet nie wspomnę ile wystaw poszło się bujać. Na wszelki wypadek kolejną planuję dopiero w kwietniu :D
Obrazek

BLUEPARADISE

Od: Pon maja 26, 2008 19:38

Post » Wto lut 28, 2012 23:56 Re: Kot z TICA na wystawie FIFe

A ja moje maleństwo :1luvu: (z rodowodem TICA) przywiozłam 21-05-2011 :lol: .... następnego dnia dokumenty wysłałam do Klubu .... szybka nostryfikacja 8) i ... 4/5-06-2011 byłyśmy w Krakowie :ryk:
:lol: :ryk: :lol:

Sroka

Od: Czw kwi 29, 2010 15:46

Post » Pt mar 02, 2012 21:51 Re: Kot z TICA na wystawie FIFe

BLUEPARADISE pisze:Ja rodowód przywiozłam ale czekałam prawie 2 msc na transfer. A teraz czekam na nostryfikację. Nawet nie wspomnę ile wystaw poszło się bujać. Na wszelki wypadek kolejną planuję dopiero w kwietniu :D

++nie potrzeba transferu z TICA

Isia23

Od: Nie lut 11, 2007 22:07

Post » Pon sty 27, 2014 17:49 Re: Kot z TICA na wystawie FIFe

Orientujecie sie moze jak dlugo czeka sie na rodowody z TICA dla nowego miotu.
Persistence Beats Resistance...

mcpherson

Od: Pt sty 27, 2012 18:59

Post » Pon sty 27, 2014 20:15 Re: Kot z TICA na wystawie FIFe

Ponieważ transfery obowiązują pomiędzy klubami zarejestrowanymi w Fife.

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Pon sty 27, 2014 20:48 Re: Kot z TICA na wystawie FIFe

Witek Nowak pisze: A TICA nie jest w FiFe tylko w CFA chyba....

TICA to TICA a CFA to CFA - dwie różne organizacje, choć obie amerykańskie
Obrazek

lajka

Od: Śro lis 25, 2009 8:51

Post » Pon sty 27, 2014 20:55 Re: Kot z TICA na wystawie FIFe

Transfer z TICA nie jest wymagany. Rejestrowałam kota z TICA nikt transferu nie wymagał.

Zuri

Od: Czw maja 19, 2011 8:44

Post » Pon sty 27, 2014 20:58 Re: Kot z TICA na wystawie FIFe

kłania się regulamin FIFe :roll:

Transer - TYLKO miedzy klubami/organizacjami felinologicznymi należącymi do FIFe
Spoza FIFe - nostryfikacja rodowodu. Ale ze związków uznawanych przez FIFe, należących do WCC.
Obrazek

MariaD

Post » Pon sty 27, 2014 20:59 Re: Kot z TICA na wystawie FIFe

MariaD pisze:kłania się regulamin FIFe :roll:

Transer - TYLKO miedzy klubami/organizacjami felinologicznymi należącymi do FIFe
Spoza FIFe - nostryfikacja rodowodu. Ale ze związków uznawanych przez FIFe, należących do WCC.

:oops: ok
Nie o to chodzi by człowiek miał kota ale o to by kot miał człowieka...
Obrazek

Witek Nowak

Od: Pon lut 18, 2008 22:08

Post » Wto sty 28, 2014 7:27 Re: Kot z TICA na wystawie FIFe

mcpherson pisze:Orientujecie sie moze jak dlugo czeka sie na rodowody z TICA dla nowego miotu.

Zależy.

Jeśli masz założone konto w TDS i jesteś właścicielem kotki i kocura, to rejestrację miotu (i ewentualnie indywidualną kociąt) robisz on-line i natychmiast możesz pobrać gotowe slipy rejestracyjne do wydruku.

Natomiast jeśli z jakichś przyczyn rejestrujesz metodą "tradycyjną" (papierowy formularz), to zarejestrowanie miotu, w zależności o pory roku 1-3 tygodnie plus czas przesyłki do miejsca Twojego zamieszkania.

Jeśli z jakiejś przyczyny potrzebujesz pełny rodowód 5-pokoleniowy (a nie tylko certyfikaty lub slipy), to czas oczekiwania podobny jak na rejestrację papierową (można zamówić razem, żeby nie czekać dwa razy tyle).

Nie wiem, jak długo idzie przesyłka z USA do UK, do Polski idą dziwnie. Raz błyskawicznie, a raz powoli...
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

[następna]