Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lut 25, 2012 6:35 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Najwyraźniej ten brak futra nie przeszkadza kotu :wink:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lut 25, 2012 7:39 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

No, kot już u siebie, to widać, że jest bardzo szczęśliwy :lol: On ma takie ciemną sierść na dolnej szczęce, nadaje mu to taki rozczulający wyraz pyszczka.
Co do wylizywania się, u mnie było trochę powyrywanej sierści, ale nie jakoś bardzo dużo.Skoro nie ma jej teraz, to znaczy, że jest postęp i oby było już tylko lepiej :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lut 25, 2012 9:16 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Może brakowało mu tego własnego ludzia bez konkurencji kotów :oops:
Jesteście wspaniali, że zaakceptowaliście wyleniałego i skurczakowanego... kociego sportowca :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Sob lut 25, 2012 9:28 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

O rany, dzięki za filmiki :1luvu:

Niesamowicie było go zobaczyć :) No taki zawodnik :mrgreen:
po_prostu_kaska

Post » Sob lut 25, 2012 9:54 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

dzisiaj nawet dało się spać, bo Morris przespał większość nocy chyba w budce i w kuchni. Dopiero nad ranem wpakował się do łóżka i koniecznie chciał pod kołdrę przytulić siędo ludzia :-) było lekkie śniadanko a teraz walczy z mięskiem. Uciekł z kawałkiem do pokoju i teraz sobie podrzuca - taki głodny :mrgreen:
a TZ mu mówi: to koty w Afryce głodują a ty tak poniewierasz jedzeniem? :mrgreen:

a na dowód: http://www.youtube.com/watch?v=8M8ucFsg ... e=youtu.be
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Sob lut 25, 2012 10:30 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Pan na włościach :D
nie bawiłby się tak mięskiem, jakby była konkurencja
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lut 25, 2012 11:24 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Zastanawiał się czy do buta wrzucić?
Nie wygląda na kota ,który jest w nowym domu :)
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Sob lut 25, 2012 12:08 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

No to ja płaczę, nie śpię po nocach.
Co zrobić jak go nikt nie zechce?
Kot się podda, załamie znowu...
A ten chory, wyleniały, wydrapany...

Naprawdę stworzyliście mu wspaniały dom i on wie, że może sobie na wiele pozwolić.
Łzy łykam i kłaniam się w pas szanownemu Państwu.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Sob lut 25, 2012 12:13 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

meksykanka pisze:No to ja płaczę, nie śpię po nocach.
Co zrobić jak go nikt nie zechce?
Kot się podda, załamie znowu...
A ten chory, wyleniały, wydrapany...

Naprawdę stworzyliście mu wspaniały dom i on wie, że może sobie na wiele pozwolić.
Łzy łykam i kłaniam się w pas szanownemu Państwu.

zapłakany dzień masz ale dobrze,że ze szczęścia
otrzyj oczy i leć do pracy :ryk:
wszystko będzie dobrze :ok:
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Sob lut 25, 2012 14:11 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Dzień dobry wszystkim :D

Widzę, że Matwiej/Morris w formie i oby tak dalej :ok:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Sob lut 25, 2012 14:58 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Morris systematycznie rozrabia albo pcha się na kolanka, ale chyba z przewagą zabawy :-) został lekko wystraszony odkurzaczem, ale już jest ok :-) na obiad wołowinka, a na kolację będzie pewnie gotowane udko z kurczaka z rosołu

bylismy z psami teścia u weta na przeglądzie i pytałam też o Morrisa, zwłaszcza o kupki. dostałam nakaz odstawienia na 2-3 dni karmę i ma dostawać mięso. jeżeli sytuacja się nie zmieni bedziemy szukać powodu. oczy raczej nie łzawią, więc pewnie jeszcze parę dni i skończymy z zakraplaniem, zostanie jeszcze zasmarkany nos :-)
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Sob lut 25, 2012 15:38 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Chyba tylko głuche koteczki nie mają problemu z odkurzaczem.
Bawi się i wpycha na kolanka - czyli wszystko dobrze i oby tak dalej :ok:

Nie piszesz o drapaniu to zakładam, że z tym jest dobrze?
* Semper eadem *

ksb

Post » Sob lut 25, 2012 15:43 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

ksb pisze:Chyba tylko głuche koteczki nie mają problemu z odkurzaczem.

Nie tylko, ale na czym ten fenomen polega, to nie wiem.
Małi daje się odkurzać (nie, nie trzymam go do tego :), kot, którego wyadoptowałam przyjaciółce również. Małi wychowany przeze mnie od dziecka miał prawo się przyzwyczaić, ale Jańcio trafił z podwórka już podrośnięty.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Sob lut 25, 2012 15:49 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Ale to chyba wyjątki. Na You tube też widywałam filmiki z kotami jeżdżacymi na odkurzaczach :D

A może Ty masz takiego farta i trafiasz na takie koteczki.
* Semper eadem *

ksb

Post » Sob lut 25, 2012 15:53 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

ksb pisze:Chyba tylko głuche koteczki nie mają problemu z odkurzaczem.
Bawi się i wpycha na kolanka - czyli wszystko dobrze i oby tak dalej :ok:

Nie piszesz o drapaniu to zakładam, że z tym jest dobrze?

Moim zdaniem Morris drapie się i wylizuje może troszkę więcej niż normalny kocur, chociaż z tymi "normalnymi" to też jest tak, że jeden będzie mało dbał o futro a drugi będzie pół dnia wylizywał :| Nie widzę, żeby się skupiał na męczeniu jednego miejsca tylko memla wszystko po kolei. Najgorzej jednak jest na szyi, bo tam jest całkiem łysy i po drapaniu tylną nogą widać skaleczenia (tylko z jednej strony). Jak nic się nie zmieni to zrobimy kubraczek i będzie chodził jak mumia ;-)
Obrazek Obrazek

ewexoxo

[poprzednia][następna]