2 kocury wczoraj zabrane i 3 dziś kolejne kotki zabrane na sterylizację. W domu pozostaje 3 6-miesięczne kotki i 17 kocurów z czego 4 są prawie całkowicie łyse( prawdopodobnie stres związany z przepoceniem)
Zastanawiam się dlaczego mamy takie małe wsparcie nic się nie dzieje na wątku w przeciwieństwie do naszych działań i pomocy. W domu z 40 kotów zrobiło się już 18 więc ponad połowa zabrana i ma szanse na lepsze życie. Dla nas i tak już duży sukces.
issey32 pisze:Jest szansa, żeby futerko odrosło, jeśli będzie usunięta przyczyna?
Tak ten Pan mówi, że one tak mają, że im wypada potem odrasta, myślę że kolejny powód słabej kondycji sierści wielu kotów jest po prostu nieodpowiednia dieta, delikatnie mówiąc.
Koty czekające na dom to: Ida ok. roczna kotka po sterylizacji Iga 4 miesiące Irys 4 miesiące Iza 4 miesiące - już po amputacji oczka Izaak - upośledzony kot i kolejne trzy kotki zabrane dziś na sterylizację
Dziewczyny z Bezbronne Zwierzęta zawsze mają doskonałe zdjęcia Gratuluje działan i efektów - szczęśliwie część kotów jest niepowtarzalna. Bardzo eleganckie stado- przynajmniej z daleka ( na fotkach) , bo z bliska to na pewno różne mankamenty wychodzą A na wątku cicho, fakt ... może ludziska przytłoczeni podjętymi działaniami w kolejne nie chcą się angażować Ja w sumie też mogę duchowo tylko powspierać....
Dziewczyny jesteście niesamowite!! Oby i inni działali tak fantastycznie jak Wy! Kibicuję, prześlę pod koniec miesiąca grosik na konto i trzymam kciuki za udane adopcje - wszystkie te kiciusie są piękne i zasługują na wspaniałe domki.
Dziewczyny, kibicuję Wam mocno, tyle już zrobiłyście! Podziwiam, że to ogarniacie. Bo normalnie, to ręcę opadają Ostatnio niestety na forum było kilka podobnych przypadków, ludzie na pewno zaglądają do Waszego wątku, tylko nie piszą, bo jeśli nie mogą pomóc materialnie czy fizycznie, to myślą, że nie ma co pisać. Ale moim zdaniem 'kibicowanie', mądre rady też są potrzebne Koty są przepiękne, szczegółnie te niebieściuchy Podpięłam banerek, tyle mogę.