Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA DOM!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 21, 2012 10:27 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Nie pomyślałabym, ze moje fanty spotkają się z aż takim powodzeniem 8O . No ale to świetnie!
Muszę się przyznać, że bazarek robiłam z wielką przyjemnością. Trzeba fotografować - uwielbiam; pozbyć się kilku rzeczy - nie cierpię zbieractwa, a komuś się przyda; no i cel 8)
Obrazek Stefanek Obrazek Bombuś

295955

Od: Pon gru 26, 2011 14:12

Post » Wto lut 21, 2012 16:40 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

295955 - baaardzo dziękuje za pomoc! :1luvu:

Lavi

Od: Pon lut 06, 2012 21:56

Post » Wto lut 21, 2012 20:03 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Niedawno wróciłam z lecznicy.Bombaj był zachwycony. Co on wyrabiał 8O Wspinał się na tylne łapki i barankował, przytulał się, mruczał.Wzięłam na kolana to ugniatał, no samo szczęście. Kupuję kotom takie kiełbaski i chrupki z kurczakiem.Bombaj da się za to pokroić. Dostał swoje, a ja zaczęłam karmić Nelcię kiedy wskoczył do jej klatki 8O Czy ja pisałam, że kot jest parterowy? :wink: No jest, ale nie kiedy chodzi o jedzenie najwyraźniej. Jest już taki ładny, czysty, miło go głaskać.Wyczesałam go ostrą szczotką, bo przecież trudno mu się myć w kołnierzu. Chyba dobrze zrobiłam sądząc po mruczeniu.Jutro wetka da mu jakiś inny preparat, mam nadzieję, że pomoże.Trochę długo mu się to paprze :cry: A wygląda tak
Obrazek Obrazek
Zrobiłam też jedno zdjęcie Neli. Głaszczę ją, ona mruczy, nie boi się mnie i nie chowa do domku, kiedy wchodzę.To już postęp, ale wolno idzie to oswajanie :cry: Jest taka ładna, okrąglutka, nie mam pomysłu jak z nią postępować.Dlaczego nie chce dać się wziąć na ręce? :cry:
Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lut 21, 2012 20:21 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Ja wiem i od razu przepraszam, że kompletnie to nie jest śmieszne, sprawa wręcz poważna, ale Bombaj wygląda w tym wszystkim przekomicznie! Z uszu ma lotnisko, ale jakoś nie widać, by bardzo mu przeszkadzało.
nieśmiało przypominam o bazarku viewtopic.php?f=20&t=139340&p=8600100#p8600100

Jeśli Nela jest wysterylizowana, to problem może tkwić w nadwrażliwym brzuszku. Zwykle to nie ma takich skutków, ale jedna z moich starych kocic od momentu sterylizacji, nie tyle nie dawała się głaskać po brzuchu, co właśnie podnosić. Czasem najmniejsze próby kończyły się darciem ryłka...
Obrazek Stefanek Obrazek Bombuś

295955

Od: Pon gru 26, 2011 14:12

Post » Wto lut 21, 2012 20:22 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Słodziak dzielnie nosi strój ufoludka.
Miejmy nadzieję, że już niedługo :ok:

psotny kot

Od: Pt sty 13, 2012 20:22

Post » Wto lut 21, 2012 20:27 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

O maaamo! Jak on słodko w tym wygląda! Przeuroczo! :1luvu: Teraz mam tylko nadzieje, że szybciutko się wygoi rana.

A Nela jest prześliczna! :wink:

Lavi

Od: Pon lut 06, 2012 21:56

Post » Wto lut 21, 2012 20:32 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Wiem, że Bombaj wygląda śmiesznie, on chyba sam to czuje, bo widziałam jego miny, kiedy pierwszy raz wetka mu to wszystko zakładała.Ale kocisko jest przekochane, przemądre.On naprawdę rozumie, co się do niego mówi, jest posłuszny. Poza tym człowiekowi aż ciepło się robi na sercu, kiedy na jego widok kot tak się cieszy.Bombaj kocha wszystkich, człowiek jest dla niego absolutnie niezbędny do życia.Nie wiem jak z innymi kotami, z oczywistych względów, ale chyba je lubi.Dzisiaj w sklepie był pan z ogromnym rosyjskim terierem.Akurat wychodziłam z Bombajem na rękach, kiedy pies go zobaczył i się rzucił z potwornym szczekotem.Bombaj się wystraszył ( ja chyba bardziej) ,ale nie wyrwał się, nie drapał.A tak w ogóle to ten pies był przecudny. Bombaj to kot zupełnie bezstresowy, nie zauważyłam, żeby coś było w stanie go wyprowadzić z równowagi.

ewar

Post » Wto lut 21, 2012 21:34 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Zaznaczę sobie Bombajka.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Śro lut 22, 2012 8:49 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Ale misio fajny :1luvu:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Śro lut 22, 2012 12:13 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

To jest taki słodziak, że aż niesamowite. Tak się tylko zastanawiam, ile on jest w stanie zjeść 8O Wiadro? Nie jest tłusty, jest duży , ale za jedzenie można go zaprowadzić do piekła. Koty dostały surowe mięsko, ale dodałam też suchej karmy do misek, tak na potem. Bombaj uznał, ze nie ma na co czekać :mrgreen: Wsunął wszystko. Wetka mówi, że chyba obrzęk się zmniejsza, nie chce go faszerować antybiotykami , ale troszkę jest zaniepokojona tym, że tak długo to trwa.Wyjścia jednak nie ma, trzeba leczyć.Bombaj nadal w kołnierzu, wygląda jak na poprzednich zdjęciach, ale i tak jest kochany.Barankuje, mruczy, przytula się, no kot rewelacyjny :1luvu:
Dzisiaj Nela po raz pierwszy się ze mną bawiła :lol: :lol: :lol: Nawet jakby już brzuszek wywalała, ale nieśmiało jeszcze.Powiesiłam jej w klatce różne dyndadełka, pięknie to nie wygląda, ale może zacznie się sama bawić?To już ogromny postęp. Ona jest taka ładna, kluseczka z niej i jest taka czyściutka.Imię takie dostała, bo z niej taki aniołeczek ( Aniela, Nela).

ewar

Post » Śro lut 22, 2012 14:03 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Widzę, że kolejna gwiazda zawitała w naszej lecznicy. Chyba zacznę go odwiedzać;) Mam blisko, więc to żaden problem żeby kociakowi dotrzymać towarzystwa zanim znajdzie dom.
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Śro lut 22, 2012 14:11 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Właśnie odwiedzajcie go dziewczyny bo on tego potrzebuje kochany słodziulinek, ja nie wiem jak on sobie radził będąc bezdomnym, pewnie zaczepiał wszystkich przechodniów :1luvu: i pewnie dostał po pysiu od jakiegoś starego wyjadacza osiedlowego :(
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro lut 22, 2012 14:19 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Kasiu, jeśli tylko możesz to jasne! Będę wdzięczna.Nie bardzo mam jak chodzić dwa razy dziennie, długo też nie posiedzę, a kot spragniony człowieka. Fajnie jakbyś też coś o nim napisała, bo już pewno wszyscy myślą, że przesadzam, że idealizuję koty.

ewar

Post » Śro lut 22, 2012 14:23 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Zaznaczam ślicznego miziaka i trzymam kciuki za domek :) :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Śro lut 22, 2012 14:31 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i domu!

Przejdę się dziś do niego. Chętnie poznam tego przystojniaka;) Muszę tylko najpierw zrobić wszystko inne bo jak idę do kotów to zapominam o czasie;)
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

[poprzednia][następna]