Na zawsze w mym sercu pozostaniesz (*)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie lut 05, 2012 15:59 Re: Kumpel w schronie nie daje rady. Proszę o DT dla niego!!!

Moha pisze:Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale czy Kumpla już ...nie ma?

niestety umarł...

i jestem wściekła bo można było tej śmierci uniknąć.

Do cholery - sama robię bazarki a koty jedzą raz dziennie mokrą karmę bo tłumacze im że jest kryzys. Mam Miśka kardiologicznego, który jakoś się musiał dogadac z moim stadem. Wiem, ze unieruchomienie kuchni na kilka dni i łazienki jest ogromną niewygodą, tym bardziej jak w efekcie powikłanych ludzkich losów nie mieszkam sama a osoba ktora ze mną mieszka ma alergię na koty - ale do cholery, to nie jest dla mnie podstawą do pomyślenia o schronie... qrwka. Ktoś ma kota na swoim sumieniu...
Ja naprawdę nie czytałam całego wątku - więc piszę bezosobowo, ale nie rozumiem i nie zrozumiem. Bo w Warszawie jest tyle możliwości....a najszybszą szpitalik.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lut 05, 2012 16:06 Re: Kumpel w schronie nie daje rady. Proszę o DT dla niego!!!

właśnie tak się dzieje jak wiezie się kota do schronu jak do sanatorium.
stracił wszystko co miał-stracił swą budkę stracił braciszka-całe jego życie wywróciło się do góry nogami.
jeden pojechał grzać dupkę do domku a drugi do schronu-między obce koty w obcy świat,chory ,samotny,porzucony.
tego się właśnie obawiałam-dlatego byłam w takim szoku jak usłyszałam że został zawieziony do schronu.
tego się kotu nie robi nigdy, przenigdy!
przecież można go było umieścić w hoteliku który już raz Marzenia załatwiała-czyżby chodziło o te parę groszy 8O
i jeszcze nie wyciągnąć kota ze schronu bo się idzie do kina 8O

czasem warto po prostu użyć mózgu i wyobrażni...
..niedobrze się robi. i wybaczcie ostre słowa ale dla takiego postępowania nie ma usprawiedliwienia.

tyle osób ratuje te biedne zwierzęta,poświęca czas i niemałe pieniądze a ktoś inny mając możliwość wyciągnąć kota-nieradzącego sobie kota -ze schronu idzie do kina 8O

szok.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie lut 05, 2012 16:11 Re: Kumpel w schronie nie daje rady. Proszę o DT dla niego!!!

Moja matka ktora ma prawie 80 lat a koty dla niej mieszkają w domku na wsi na zewnątrz domu kilka razy mi mkówiła, żebym swoje oddała "do tego hotelu, no, do schroniska, pokazują ze takie są".... ja jej nawet nie tłumacze jak jest w schroniskach, bo ona nie przepada za kotami więc szkoda energii, ale ona ma 80 lat.

Magda, hm... cóż mi powiedzieć, nie sądziłam zę możesz podjąć taką decyzję wiedząc jak działa dt smarti i widząc koty które do smarti przyjeżdżają ze schronisk, w jakim są stanie fizycznym i psychicznym.
Szkoda słów.. czyli masz otwarty swój prywatny psychiczny "koci cmentarzyk".

Mocne słowa, ale jeśli prawdą jest to co zostało napisane to mam podstawę ich użyć.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie lut 05, 2012 16:16 Re: Kumpel w schronie nie daje rady. Proszę o DT dla niego!!!

właśnie najbardziej boli mnie to że dokładnie widziałaś jakie koty stamtąd są u mnie i wiedziałaś co koty tam przeżywają,wiesz jak cierpią , wiadomo że schron = śmierć.
widziałaś Madzia co robię i ile wysiłku,czasu,pieniędzy wkładają dziewczyny i ja żeby za uszy wyrwać te koty śmierci :!: :!:

wiedziałaś to wszystko i zamiast pomyśleć to po prostu beztrosko zawiozłaś kota na Paluch i jeszcze ,wiedząc że tam nie może się odnależć , utrudniałaś jego wyjęcie ze schronu 8O

jak mogłaś mu to zrobić :?: :?: :?: :?: :?: 8O
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie lut 05, 2012 16:26 Re: Kumpel w schronie nie daje rady. Proszę o DT dla niego!!!

Biedny,kochany Kumpel :cry: :cry: :cry:
Szkoda,że wylądował w schronisku :cry:
Przerażony,chory na kk,pewnie nic nie jadł....
To wystarczyło,żeby odejść.
Tak strasznie żal.....
:cry: :cry: :cry:
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Nie lut 05, 2012 22:31 Re: Kumpel w schronie nie daje rady. Proszę o DT dla niego!!!

Też byłam od początku zdziwiona , że został zawieziony do schronu , bo na forum raczej wszyscy wiedzą , że nie jest to nic dobrego, ale nie wypowiadałam swojej opinii na ten temat , skoro i tak nie proponowałam dla niego domu.
Nie mogę teraz znieść myśli ,że umarłeś Kumpelku[*] przez ludzi. :cry: Było was dwóch: jeden dostał ciepły dom , a ty zimny schron.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Nie lut 05, 2012 23:45 Re: Kumpel w schronie nie daje rady. Proszę o DT dla niego!!!

lekko przesadzacie z tymi oskarżeniami w kierunku Magdy, po pierwsze nie zawsze można zrobić tak jak się chce, trzeba też liczyć się z innymi w domu (ja oddałam swojego kota do innego domu bo moje dziecko się dusiło- pewnie też jestem okropna, powinnam odczulać dziecko chemią a kota nie oddawać.....)

Druga kwestia to kino.....po pierwsze Magda nie była w kinie (nie mogła bo rozmawiała ze mną długo przez telefon szukając pomocy w zabraniu Kumpla ze schronu) a nawet jeśli by się wybrała do kina to do cholery ma do tego prawo!!!

Było tyle osób w Warszawie, bliżej Palucha ale nikt nie mógł Kumpla wyciągnąć, według Was powinna to zrobić Magda, która jest w zagrożonej ciąży, powinna wsiąść do autobusu w mróz i jechać po kota....

Rzeczywiście pomysł ze schroniskiem nie był dobry, ale nie była to decyzja tylko Magdy.....

Śpij spokojnie koteczku.

Tusinka

Od: Pon cze 04, 2007 15:43

Post » Pon lut 06, 2012 0:34 Re: Kumpel w schronie nie daje rady. Proszę o DT dla niego!!!

Tusinko, każdy ma prawo być w kinie, być chorym, itp wiele innych powdow.
Opcje pomocy kotu z ulicy są:
-biorę do siebie
-biore na dt do kogoś
-załatwiam miejsce w szpitaliku.

Dla mnie innych opcji nie ma. Dla Magdy była jedyna - schron.
Ja tego nie zrozumiem, nigdy. I nie nazywajmy umieszczenia w schronie pomocą - jeżeli chcesz zawieźć kota do schronu to zostaw go tam gdzie jest - wtedy zwiększysz mu szanse na życie i przeżycie.

Tym bardziej się dziwię, że Magda zna szpitalik gdzie : jest bardzo dobra opieka medyczna, koty wolnożyjące są leczone wg zupełnie innego cennika, można spłacać pobyt w lecznicy długo po opuszczeniu jej przez kota.
Tym bardziej się dziwię, ze Magda zna przynajmniej kilka osób z Warszawy i okolic do których może zadzwonić i poprosić o pomoc - jakąkolwiek.
Więc nie rozumiem i nie zrozumiem. nie dlatego ze nie chcę ale dlatego że jeszcze nie przedstawiłaś mi żadnego argumentu ktory by mnie przekonał.

Marzenia11

Post » Pon lut 06, 2012 8:18 Re: Na zawsze w mym sercu pozostaniesz (*)

szkoda kota, [*] Kumpelku - Promyczku żegnaj :(

Może lepiej było zrobić tylko budkę i zostawić te koty tam gdzie sobie żyły, nic na siłę...
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Pon lut 06, 2012 12:30 Re: Na zawsze w mym sercu pozostaniesz (*)

lula11 pisze:szkoda kota, [*] Kumpelku - Promyczku żegnaj :(

Może lepiej było zrobić tylko budkę i zostawić te koty tam gdzie sobie żyły, nic na siłę...

No własnie. O to chodzi. Jeżeli nie można pomóc to trzeba kota zostawić tam gdzie jest. On ma wtedy więkze szanse na przeżycie. Schron to wyrok śmierci.

I nie chodzi o to czy Magda była w kinie czy nie była bo to kwestia zeszłej niedzieli gdy kot już był w schronie.

Marzenia11

Post » Pon lut 06, 2012 23:14 Re: Na zawsze w mym sercu pozostaniesz (*)

Jego historia jest straszna, los odebral mu wszystko co mial i umarl samotnie w rozpaczy, lzy nie przestaja mi leciec z zalu :cry: spij spokojnie Kochany (*)
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto lut 07, 2012 8:56 Re: Na zawsze w mym sercu pozostaniesz (*)

Goyka pisze:Jego historia jest straszna, los odebral mu wszystko co mial i umarl samotnie w rozpaczy, lzy nie przestaja mi leciec z zalu :cry: spij spokojnie Kochany (*)

Najgorsze jest to , że to nie los mu odebrał tylko człowiek.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Pon lut 20, 2012 18:00 Re: Na zawsze w mym sercu pozostaniesz (*)

Nie wszystkim z życiu uda się pomóc:( tak już jest. Ja ze swojej strony chciałam podziękować za Kongo. To naprawdę wspaniały kocurek i bardzo kocha swoją pańcię. Tylko ona może go wziąć na ręce i wtedy się do niej przytula, od innych ucieka, daje się jedynie łaskawie pogłaskać i człowiek tym musi się cieszyć. Łaskawca:). Kongo został już odrobaczony, dzisiaj dostał ostatnią tabletkę, więc trzeba jeszcze poczekać z kastracją. W sprawie kastracji byłam cały czas od momentu adopcji w kontakcie z Jolą. Poprosiłam córkę o kontakt z "Panią od kota" i ustalenie szczegółów ona skontaktowała się z Panią Magdą (niestety moja wina nie powiedziałam z którą panią), która również wyraziła chęć pomocy. Bardzo dziękuję obydwu paniom. W związku z tym, że z nami jest trudno się umówić postanowiłyśmy przeprowadzić zabieg na własny koszt w dogodnym dla nas terminie. Pozdrawiam.

Sylwia72

Od: Sob sty 21, 2012 23:20

[poprzednia]