TOFIK-MŁODY BRĄZOWY JAMNIK MA SUPER DOM :):):)

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto lut 14, 2012 15:32 Re: TOFIK-MŁODY BRĄZOWY JAMNIK Z PROBLEMAMI SZUKA DS TYCHY

Obrazek
Tofisiu, niech w te walentynki czyjes serce zabije mocniej dla Ciebie :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro lut 15, 2012 11:57 Re: TOFIK-MŁODY BRĄZOWY JAMNIK Z PROBLEMAMI SZUKA DS TYCHY

Ja już myślałam ze Tofik już nie będzie sikać na wersalkę i że te sobotnie to juz koniec , ale nic z tego . Dziś w nocy a dokładniej po nocnym spacerze zasikał kołdrę , prześcieradło i koc , dobrze że nie doszło do wersalki ... A poza tym to wulkan energii , dziś na śniegu to tak szalał że az sie przewracał gagatek jeden :twisted:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie lut 19, 2012 23:21 Re: TOFIK-MŁODY BRĄZOWY JAMNIK Z PROBLEMAMI SZUKA DS TYCHY

Godzinę temu byłam karmić bezdomniaczki w 4 miejscach a że nie moge iść tam z 3 psami to biorę najczęściej jednego i w ostatnim czasie chodziłam z Fibim ale Fibi to staruszek i długo idziemy :roll: to wzięłam samego Tofika i nie był to dobry pomysł :roll: Jak zwykle jak idzie sam ( bez Pedra lub Fibiego ) bardzo się rozglądał , ale tez ładnie się załatwiał i węszył ale jak już wracaliśmy to pod jedną z klatek w bloku niedaleko stał postawny mężczyzna i rozmawiał głośno i stanowczo przez telefon i tu się zaczął koszmar , Tofik zaczął piszczeć, warczeć i uciekać :| , przecież jak on by mi się wyrwał to nie wiem co by było :? Po powrocie do domu dałam mu jeść i wyszłam z Pedrem i Fobim a jak wróciła to narzuta z jednej z wersalek była totalnie rozkopana i na niej siku :cry:
A jak dziś do mnie przyszła koleżanka z dziećmi to Tofik był wręcz w niebo wzięty , wiec tu chyba domek bez faceta a z dziećmi , ech już sama nie wiem co robić :?
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie lut 19, 2012 23:22 Re: TOFIK-MŁODY BRĄZOWY JAMNIK Z PROBLEMAMI SZUKA DS TYCHY

:roll:

Kociara82

Post » Nie lut 19, 2012 23:27 Re: TOFIK-MŁODY BRĄZOWY JAMNIK Z PROBLEMAMI SZUKA DS TYCHY

Albo z dziećmi i facetem, który przekona Tofika, że mężczyźni to nie samo zuo wcielone...
Trzymam kciuki.
Heh, wzięłabym do nas, ale nie mamy warunków na psa (musiałby chyba do końca życia sikać w domu, a przecież nie o to chodzi). :(

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Pon lut 20, 2012 0:26 Re: TOFIK-MŁODY BRĄZOWY JAMNIK Z PROBLEMAMI SZUKA DS TYCHY

Po ostatnim poście rozłożyłam łóżko , dokończyłam pranie specjalnym płynem wersalki ( tej pod oknem ) zasikanej przez Tofika no i Eustachego przewijałam a psy wszystkie trzy szalały na tejże( pod ściana ) rozłożonej wersalce aż je musiałam uciszać bo już noc aż tu nagle co robi Tofik , ano sika na wersalkę i przemokło prześcieradło , koc ( położony kilka godzin wcześniej ) a kołdra tylko troszkę przemokła ( wyczyściłam płynem ) bo jedna kołdra się suszy , druga miała być prana jutro ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon lut 20, 2012 0:59 Re: TOFIK-MŁODY BRĄZOWY JAMNIK Z PROBLEMAMI SZUKA DS TYCHY

Płyn którym likwiduje Tofikowe wpadki nazywa sie Urine Off , ten co mam dostałam od dziewczyn z dogo ale juz mi sie kończy :cry: A on jest drogi , litrowy niecałe 50 zł a duży 3.79l kosztuje 167 zł , czyli wychodzi za litr 44 zł , tu jest link a bez tego płynu nie da sie funkcjonować :cry:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto lut 21, 2012 19:25 Re: TOFIK-MŁODY BRĄZOWY JAMNIK Z PROBLEMAMI SZUKA DS TYCHY

Mamy tez zapytanie o Tofika ( maja w domu tez psiego lejka od 5 lat ) i 4 koty :)
Tylko problem tkwi w odległości , to są Dobieszowice koło Piekar Śląskich i szukam kogoś na wizytę przed adopcyjna , znacie kogoś z tych rejonów ?
no a potem transport o ile w-p wyjdzie ok .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro lut 22, 2012 22:31 Re: TOFIK-MŁODY BRĄZOWY JAMNIK Z PROBLEMAMI SZUKA DS TYCHY

Rozliczenie styczeń
Przychody :
Izydorka ------------------------ 25 zł
P.Robert ----------------------- 100 zł
Chesirecat1 dla Eustaszka ---- 50 zł
Mrrr dla Tofika ----------------- 50 zł
Miłka dla Rafiego --------------- 50 zł
IZAZET dla Eustachego ------- 100 zł
P.Zosia dla Tofika -------------- 100 zł
KOTKINS dlaTofika -------------- 50 zł
P.Beata dla Mai ------------------ 20 zł
P.Agnieszka --------------------- 100 zł
RAZEM 645 zł
WYDATKI
Żwirek---------------------------- 180 zł
Pampersy ------------------------ 83.97 zł
Chusteczki nawilżane ------------ 54.89 zł
mięso------------------------------ 70.29 zł
mięso------------------------------ 50.33 zł
mięso------------------------------ 52.58 zł
mięso------------------------------ 12 zł
Brit 15 kg ------------------------- 92.99 zł
Apteka ---------------------------- 23.24 zł
Pszenica 50 kg--------------------- 35 zł
RAZEM 655 zł
Bardzo Wam wszystkim dziękuje za pomoc finansową :1luvu: , za pomoc w szukaniu domów :1luvu: , za podnoszenie wątków :1luvu:

[b][color=#008000]Bardzo tez dziękuje lekarzom z lecznicy FAUNA w Tychach dr Juli i Michałowi Mazur oraz dr Karolinie Włodarczuk , za leczenie moich zwierząt :1luvu: , ze zawsze mogę na was polegać :1luvu: , i za to ze mimo iz nie zawsze mam nawet małej kwoty do spłaty długu który ciągle rosnie i cierpliwie czekacie :1luvu: , bardzo dziękuje :1luvu:

Bardzo dziękuje wszystkim którzy jaka kolwiek karmę podarowali dla tyskich mruczków ( psów i innych zwierząt )

Bardzo , bardzo dziękuje i proszę o dalsza pomoc, teraz bedzie trzeba znów całe stado odrobaczyć i zaszczepić a tez już nie mam suchej karmy sanabell Urinary a za 20 kg płaci sie 249 zł czyli 1 kg wychodzi po 12.5 zł a jak bym kupiła 10 kg to juz około 16 zł za kg .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw lut 23, 2012 16:04 Re: TOFIK-MŁODY BRĄZOWY JAMNIK Z PROBLEMAMI SZUKA DS TYCHY

Justa, mam kotke sikającą od czasu do czasu.Jest od trzech dni na Xanaxie.Nie sika.
Może Tofik powienien też brać środki przeciwlękowe?

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw lut 23, 2012 18:07 Re: TOFIK-MŁODY BRĄZOWY JAMNIK Z PROBLEMAMI SZUKA DS TYCHY

moze masz racje... kto wie... na pewno Justa skonsultuje to z wetami :)

za szczesliwa adopcje :ok: :ok:

Kociara82

Post » Czw lut 23, 2012 19:33 Re: TOFIK-MŁODY BRĄZOWY JAMNIK Z PROBLEMAMI SZUKA DS TYCHY

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Czw lut 23, 2012 21:14 Re: TOFIK-MŁODY BRĄZOWY JAMNIK Z PROBLEMAMI SZUKA DS TYCHY

jaki slodki widok :)

Oto prawdziwe znaczenie powiedzenia:
"zyc jak pies z kotem" :ok:

Kociara82

Post » Pt lut 24, 2012 1:44 Re: TOFIK-MŁODY BRĄZOWY JAMNIK Z PROBLEMAMI SZUKA DS TYCHY

Ja bym radzila tak: jak jestes w domu - "pępowina", zapinasz psa na smycz, przypinasz do paska i lazi wszedzie z Toba, masz go na oku i mozesz zareagowac. jak nie moze byc z Toba - klatka. Rozumiem, ze na poslanie w klatce to wczesniej sikal z powodu zap. pecherza? to teraz juz raczej nie powinien a na pewno sprobowac warto. No i nie wpuszczalabym go bez kontroli na meble, po prostu... mozna go np. odgrodzic w przedpokoju i kuchni na noc, a na wersalce moze byc tylko wtedy jak jestes obok i go widzisz. jest jeszcze opcja, zeby zaczac go w domu uczyc sikac na podklad, ale to ryzyko, ze juz tak zostanie, a to mu na pewno nie zwiekszy szans na adopcje...
jak chcesz to napsz do mnie na PW, tez jestem behawiorystka ;)
recznie malowana ceramika na zamowienie:
http://www.facebook.com/album.php?aid=1357&id=1718874443&l=aa2b2f153d
ZAMÓW SOBIE KOTECKA... CZY CÓŚ

magyrato

Od: Nie sie 22, 2010 10:00

Post » Pt lut 24, 2012 20:52 Re: TOFIK-MŁODY BRĄZOWY JAMNIK Z PROBLEMAMI SZUKA DS TYCHY

On nawet bez wiązania chodzi za mną jak cień , ale że ja mam wiele zwierząt w domu w tym na specjalnej karmie i je karmie w przedpokoju kuchni aby inne koty psy nie podjadały i Tofi jest wtedy w pokoju a klatka kennelowa nie wchodzi grę bo bardzo i to bardzo głośno wyje jak go do niej zamykam a i od razu sika pod siebie wtedy .. próbowałam z gazetami ,ale one były rozszarpywane w szczepy a przed chwila pogryzł w drobny mak 5 szelki , nie wiem jak ja go w nocy i jutro wyprowadzę :roll:
Za ponad tydzień idzie do adopcji , pani jest świadoma problemu , ale ja tez sie liczę z tym ze może wrócić z adopcji ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

[poprzednia][następna]