Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 14, 2012 11:08 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Dzień doberek :1luvu:

Za Skrabkę :ok: :ok: :ok: :ok:

Obrazek
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Wto lut 14, 2012 19:36 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Obrazek Wszystkiego najlepszego w dniu Świętego Walentego :)

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Śro lut 15, 2012 8:58 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Nasza wetka przełożyła wizytę na wczoraj więc jesteśmy już po a Sarabka krócej głodowała
Niestety eozynofile wskoczyły ponownie na wysoki poziom, słychać tez krtaniowe świsty wiec w leczeniu wróciliśmy do punktu wyjścia czyli stanu z sierpnia
tabletki przyjmujemy ponownie 2 razy dziennie i tak jak myślałam doszła jeszcze hydroxyzyna
Popołudniu będę miała telefon z wynikami rozmazu i próbami wątrobowymi i ustalimy dalsze leczenie

Kciuki nadal proszone
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Śro lut 15, 2012 10:51 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Oj te kociaki, ile nerwów nas kosztująObrazekObrazekObrazekObrazek
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Czw lut 16, 2012 9:00 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Wczoraj dostałam telefon z lecznicy że wątroba trochę obciążona i trzeba w leczenie włączyć jeszcze osłonówki
Dziś czekam na telefon od prowadzącej wetki ze szczegółami

Sarabka inteligentna bestia w porze podawania leków na widok ludzia idącego w jej kierunku czmycha pod łóżko :roll:

czarna.wdowa

Post » Pt lut 17, 2012 9:38 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Z okazji Dnia Kota, święta naszych najukochańszych tyranów, życzę wszystkim kociarzom stałych funduszy na zapełnianie miseczek oraz wielkich serc dla kotków. A KOTKOM wielu szczęśliwych lat, pełnych brzuszków, wydrapanych uszków i wyciągniętych ogonków.
Obrazek
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Pt lut 17, 2012 13:28 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Dziękujemy za życzenia i życzymy kotom i ich Dużym wszystkiego naj

Osłonówka dziś podana po raz pierwszy – płyn dopyszczny ze strzykawki po wrzuceniu w gardło 3 tabletek to już dla Sarabki za dużo :twisted:

Z wiadomości dobrych preparat ma także właściwości odchudzające więc może się księżniczce troszkę choć schudnie ;-)

czarna.wdowa

Post » Pt lut 17, 2012 13:30 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Wdówko- doczytałam i mocno kciuki trzymam :ok:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt lut 17, 2012 17:00 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Duzo zdrówka koteczki :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pon lut 20, 2012 9:01 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Dziekujemy
Kciuki nadal wskazane chociaz Sarabka po zwiększeniu dawki leków przestała kaszleć
ale nie mogę do końca zycia faszerować kota 2xdzieiennie tabletkami
Zwłaszcza że znów wzmógł jej się apetyt i wymiata wszystko z misek w zastraszającym tempie a "odchudzająca" osłonówka chyba to jeszcze wspomaga

Jutro kontakt z wetką i ustalenie co robimy dalej

czarna.wdowa

Post » Pon lut 20, 2012 9:03 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Mi tez Gagat wciąż kaszle :(
Wczoraj był osłuchany i wszystko ok, więc na razie ładuję w niego odkłaczacza, bo może od tego.
Myślę o rtg, ale strasznie się boję co mogę zobaczyć :oops:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon lut 20, 2012 10:10 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

U nas kaszel krtaniowy a nie z płuc
Mała po ataku kaszlu dostaje chrypy, a kiedy ma częstsze ataki non stop miałczy z chrypą i rzęzi kiedy oddycha :roll:
Teraz jest dobrze chociaż hydroxyzyna trochę ją przymula ale ogólnie funkcjonuje dobrze

czarna.wdowa

Post » Wto lut 21, 2012 15:22 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Otrzymane od koleżanki z okazji Dnia Kota na rozweselenie po ostatnich wieściach

Dziesięć Przykazań Kocich.

Jam jest Kot Doskonały, Pan twój, który ci zaszczyt wielki uczynił, żeś w mej niewoli.

1. Nie będziesz miał kotów cudzych przede mną.
2. Jedynym obrazem, jaki czynić i czcić będziesz, ma być obraz Kota twego - namalowany lub za pomocą nowoczesnych aparatów uczyniony, bom ja jest Pan twój jedyny, piękny i zazdrosny, a pazury moje nie znają litości; jeśli obce futro wyczuję, użyć się ich nie zawaham.
3. Będziesz powtarzał imię Kota swego z czcią i namaszczeniem, jeśli chcesz dostąpić łaski mruczenia.
4. Pamiętaj, abyś dzień Kota święcił - nie tylko 17 lutego, ale dnia każdego, bo owo święto codziennie jest i zapamiętaj to sobie, jeśli moje futro głaskać pragniesz.
5. Czcij Kota swego i Kotkę swoją swoją, jeśli chcesz długo cieszyć się łaskawością, którą ci okazali, i poddaństwem, którym cię obdarowali.
6. Nie plotkuj o Kocie swoim, bo nie z powodu fałszywości czy złośliwych intencji obsikane są meble i dywany twoje, ale za karę, żeś nie dość pilnie czcił Pana swego, Kota.
7. Nie dziel łóżka swego z żadnym cudzym kotem, bo łoże owo tylko do jedynego Kota twego należy.
8. Nie okradaj Pana swego Kociego z pełnych misek i miękkich poduszek, bo Kot twój pogardzi kuwetą swoją i do obuwia tewgo sikać będzie, aż pojmiesz, jak wielkie było przewinienie twoje.
9. Nie mów fałszywego świadectwa przeciw Kotu swemu, bo On, choć łaskę swą i dobroć okazał niewolnikowi swemu, szybko mu je odebrać może, gdy zdradę wyczuje.
10. Nie pożądaj kota sąsiada swego ani żadnej rzeczy, która jego jest, bo to twój Kot jest idealny - najpiękniejszy, najmądrzejszy i godzien największych wspaniałości, któreś mu winien.

czarna.wdowa

Post » Wto lut 28, 2012 12:29 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S Sarabka choruje :-(

Dzis czeka nas kolejny telefon do wetki w sprawie leczenia
Przy zwiększonej dawce leków nie ma żadnego kaszlu
mam nadzieję że schodząc z dawki efekt bedzie się utrzymywał
Zwłaszcza ze podawanie jej tabletek jest coraz trudniejsze
bo w porze tabletek kotek dematerializuje się i znalezienie go zajmuje godzinę :twisted:

czarna.wdowa

Post » Wto lut 28, 2012 12:40 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Piękne te przykazania! :ryk: :ryk:
Witaj Wdówko! i koteczko, a zdróweczko trzymamy kciuki
!!!!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

[poprzednia][następna]