Amberka szylkretowa Lady[`],Rudiś[`] Szejna,James,Shilla

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw lut 02, 2012 23:49 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Joanna KA pisze:jedziemy nad morze do Jastrzębiej Góry.
musimy nasze dziecię trochę wywieźć z Łodzi, bo przecież ciągle nam choruje :roll:
fajniej by było w góry, ale tam też będzie super... poinhalujemy się z młodym, bo on chorowitek, ja astmatyk... no i mają być jakieś zajęcia organizowane dla dzieci, więc jest nadzieja, że będę miała trochę wolnego czasu - godzinkę dziennie :ok:

Ale Wam będzie fajnie :1luvu:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pt lut 03, 2012 9:19 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Joanna KA pisze:Shilla jak zobaczyła Rudego, to wygięła wdzięcznie grzbiecik i dawaj się do niego przytulać... ja to nie mogłam uwierzyć w to co widzę. ona stawała obok niego i przytulała się całym bokiem, nie to że waliła baranka, tylko się tuliła... aż Rudiś równowagę tracił, bo ona to robiła całym swoim ciałkiem :1luvu:

Wiem, o czym piszesz - Byś robi to samo, po prostu cały się wtula w Serge'a.
Aczkolwiek Byś jest też super do człowieka, na mój widok wywala się brzuszkiem do góry i każe drapać ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt lut 03, 2012 21:45 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

jestem załamana od wczoraj :(
Shillunia w "odwrocie", a my wyjeżdżamy, więc nie będzie jej miał kto socjalizować.
powodem jej wycofania jest moim zdaniem brak akceptacji ze strony pozostałych kotów.
już przecież było lepiej - wychodziła, bawiła się, interesowała... teraz siedzi znów pod kanapą.

wczoraj wieczorem poszłam jej dać jeść i trochę ją pomyziać. daje się głaskać, ale przy jakimś ruchu od razu się odsuwa. wychodzi chętniej gdy pojawia się inny kot - najlepiej Rudiś. no i wczoraj tak właśnie było. zjadła i odeszła, ale pojawiła się rudzielec, więc zaczęła swoje "wygibasko-przytulaski"...
i tutaj niespodzianka - niemiła niestety :( Rudiś jej dał z plaskacza. Shilla przywarła do podłoża, a on ją jeszcze dziabnął 3 razy w ucho... na szczęście on nie ma za dużo zębów, więc to nie było chyba zbyt bolesne, jednakże podziałało na Shillę bardzo negatywnie. zwiała i nie chciała już podejść ani do mnie, ani do Rudisia :(
później jeszcze była akcja ze strony Szejny, która ją pogoniła, gdy Shilla (chyba) chciała wyjść z pokoju.

po prostu jestem ZA-ŁA-MA-NA :cry: :cry: :cry:

wstawiłam Shilli z powrotem kuwetę do jej pokoju, żeby nie musiała chodzić do tych "ogólnych"...
boję się, że jak koty zostaną same, to będą ją - nie daj bosze - terroryzować.
najchętniej to nigdzie bym nie jechała, tylko została z nią w domu... :(

ona taka młodziutka, delikatna... a te wstrętne staruchy, potwory ją biją... :evil:
Ostatnio edytowano Sob lut 04, 2012 11:45 przez Joanna KA, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Sob lut 04, 2012 10:26 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Nie lut 05, 2012 0:16 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Wyjazd, fajnie, żeby jeszcze się temperatura zmieniła, bo teraz to :strach:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie lut 05, 2012 22:57 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

ano dojechaliśmy nad morze :mrgreen:
wszyscy zrąbani jak konie po łesternie :wink:
dlatego pozdrawiam nadmorsko i idę spać.
kolorowych snów. pa pa
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pon lut 06, 2012 20:19 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

nad morzem chyba teraz najcieplej :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon lut 06, 2012 20:53 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

magdaradek pisze:nad morzem chyba teraz najcieplej :mrgreen:

a bardzo być może, bo dzisiaj byliśmy na spacerze i nawet nie zmarzliśmy... tak bym powiedziała, że może było z -5 stopni, więc całkiem przyjemnie.
dużo śniegu tutaj jest - o wiele więcej niż w Łodzi.
morze wygląda pięknie. poinhalowaliśmy się chwilkę z moim dziecięciem i oczywiście spotkaliśmy już... kota :mrgreen:
kot urzęduje pod hotelem, przy drzwiach wejściowych. zaczepia ludzi i domaga się głasków... jak już się go pogłaszcze, to odstawia tańce, których końca nie widać.
strasznie mi go było żal, bo przy wejściu są płytki, które widać bardzo go ziębią w łapeczki, bo co chwilę którąś podnosi... biedny jest bardzo :( ale siedzi tam z nadzieją, że ktoś się nim zainteresuje. rozmawiałam z panem z recepcji, który twierdzi, że to dziki kot, który tutaj po okolicy się kręci. mówię do faceta, żeby może położyć choć kawałek jakiejś szmatki, żeby na tych płytkach nie leżał w takie mrozy... facet jakiś niekumaty - to trzeba do pań sprzątających... oszzzzz... idę do pań sprzątających. patrzą się na mnie jak na wariatkę z głupim uśmiechem - to trzeba iść do kogoś z recepcji... oooooosszzzzzz :evil:
wzięłam kawałek starej poszwy, którą mój TŻ zapobiegawczo wozi w samochodzie, TŻ włożył jeszcze gazetę w środek i kocio aż się zwinął w kłębuszek i usnął, tak mu było dobrze :)
mam nadzieję, że jakaś ludzka kreatura nie sprzątnie tego "legowiska", tym bardziej że leży za dość dużą donicą i prawie go nie widać... ale jak wiadomo, prawie może komuś robić dużą różnicę... :evil:
zobaczymy jutro :?
3majcie się Cioteczki
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pon lut 06, 2012 22:29 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Ten biedny kocio siedzacy przed wejściem, na pewno oczekuje na jedzonko jedzonko, nie ma gdzie zdobyć :(
Z takiego samego wyjazdu przywiozłam swojego Mruczka, który siedział i żebrał.
Miłego wypoczynku życzymy nad naszym pięknym morzem :)
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pon lut 06, 2012 23:05 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

właśnie chyba nie chodzi o jedzonko-jedzonko :wink:
bo on taki dość wypasiony ten kot. nawet się zastanawiałam czy to nie jest kotka w stanie odmiennym, ale jakoś tak mi się wydaje, że ma jajka :oops: dobrze co prawda nie mogę oblukać, bo ciągle barankuje i jak się nawet odwróci tyłem, to zaraz znowu wraca walnąć łebkiem :)
myślę, że ten kot łazi po terenie hotelu i dostaje tam jeść, bo naprawdę na zagłodzonego nie wygląda.
na przywiezienie dodatkowego pasażera z urlopu, to szans nie ma... u mnie ostatnio stan kociarstwa wzrósł o 100% - z dwóch wzięły się cztery zrobiły :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
lecę spać.
dziękujemy. wypoczywamy... to znaczy niektórzy wypoczywają, a niektórzy tych wypoczywających muszą wciąż doglądać... :wink:
teraz będzie przez 4 dni harówka, bo TŻ sobie pojechał i został jeden doglądacz :roll:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Wto lut 07, 2012 9:51 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

o matko biedny kotek :(
mnie by serce pękło

a nie ma tam gdzieś miejsca by mu jakąś budkę zrobić?
albo wpuścić do kotłowni czy piwnicy?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lut 07, 2012 14:04 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

podobno on sobie gdzieś tam w jakimś garażu waletuje... i chyba raczej nie jest sam.
legowisko gazetowo-poszwowe :wink: nadal jest... czyli jednak mają trochę serca dla zwierząt tutejsi ludzie. kocio sobie siedzi i już mu doopka tak nie marznie.
myślę, że kocurro nie ma tutaj aż tak strasznie źle - chudy nie jest, zasmarkany też nie, tylko brudny, bo to krówek, więc na białym widać, że futro umorusane. teren wokół hotelu jest duży, więc ma mnóstwo miejsc gdzie może się schować.
mnie serce pękło jak zobaczyłam, jak on te łapki podnosi do góry na tych zimnych płytkach... ehhhh
biedne te zwierzaki w taką pogodę... strasznie biedne :(

u nas dzisiaj już pochmurno, ale na szczęście nie tak bardzo zimno. byliśmy na sankach.
moje dziecko musiało dać popis wycia po wejściu do hotelu, bo przecież na sankach jest tak fajnie, że należałoby jeździć na nich z 8 godzin, a nie tylko 40 min.
dżizas, jaki wstyd... wył chyba z 20 minut... i ani go uspokoić, ani zanieść do pokoju, bo się pręży i tarza po podłodze... jeszcze raz da taki popis i jak nic nam wystawią walizki :roll:
czy ktoś ma ochotę na "urlop" z dwulatkiem :wink:
ps. moje dziecko kończy 2 lata z dwa dni... boziu, jak ten czas leci :?
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Śro lut 08, 2012 23:35 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

A co tutaj tak cicho?? :roll: Urodzinki już świętujecie? :D

Jak tam nad morzem, odpuszcza trochę mróz?
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Czw lut 09, 2012 12:05 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

tak... Oli kończy dzisiaj 2 lata... a ja chyba 102 :wink:
nie bardzo mamy jak dzisiaj świętować, bo jesteśmy sami i nawet nie ma jak gdzieś wyskoczyć. w Jastrzębiej o tej porze, to czynny jeden sklep i może jakaś knajpa, ale to trudno mi stwierdzić :lol: jutro przyjedzie szczęśliwy tatuś, więc w sobotę urządzimy jakiś bal :torte:

koty jak wynika z doniesień - w porządku. Rudiś został dzisiaj przyłapany na próbie wyjedzenia Shilli jej jedzenia - mimo tego, że jego micha była pełna. pewnie kombinował, że najpierw zje porcyjkę Shilusiową, a później na dokładkę swoją :wink: cffffaniaczek :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Czw lut 09, 2012 15:34 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Joasiu ja jestem mama pięciolatki :ok: i muszę Ci powiedzieć, że moje dziecie było diabli wcielone tak do 3 roku życia 8) nie wiedziałam co to odpoczynek i ciągły mały terror chodzący 8) ale od dwóch lat nie narzekam, mam małego aniołeczka, który tylko czasem ma diabli za uszami, ale to tylko czasem i twój malec wyrośnie z arii i wymuszań krzykiem :ok:
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

[poprzednia][następna]